Βελιγράδι

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Βελιγράδι- Σρεμσκι Κάρλοβτσι-Νόβισαντ-Ζέμουν

ΑΠΟ 278 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το πανέμορφο Βελιγράδι, την πόλη όπου δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος. Άφιξη μετά από μια ώρα πτήσης στο αεροδρόμιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη Λευκή πόλη, όπως μεταφράζεται το Βελιγράδι. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ - ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΤΟ ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ SKADARLJIA
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο <Moscva>, σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο < ψυχρό>, αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας.  Θα δούμε ακόμη,  το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε στο Νέο Βελιγράδι το μεγάλο εμπορικό κέντρο Usche, όπου θα συναντήσετε όλες τις γνωστές ευρωπαικές φίρμες. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυμίσει τα παλιά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν  παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.
3η ημέρα STREMSI KARLOVSI - ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ZEMOYN ΒΥ ΝIGHT
Πρόγευμα και αναχωρούμε προαιρετικά για την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Συνεχίζουμε για την την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης.
4η ημέρα ΤΟΠΟΛΑ - ΟΠΕΝΛΑΚ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ AVALA
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη να περιπλανηθείτε εξ ιδίων στην πόλη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή στην Τόπολα και στο λόφο Όπενλακ. Για όσους συμμετάσχουν στην εκδρομή, αναχώρηση μετά το πρόγευμα για την πόλη Τόπολα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των αμπελόκηπων και είναι πασίγνωστη για την παραγωγή κρασιού και για τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα τα οποία εξελίχτηκαν εδώ κατά την διάρκεια του 18ου - 19ου και 20ου αιώνα. Επόμενος σταθμός μας ο λόφος του Όπενλακ, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με περίφημα ψηφιδωτά και νωπογραφίες, το σπίτι της βασιλικής οικογένειας, καθώς και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς, το οποίο κτίστηκε από τον βασιλιά Πέτρο. Τέλος, κατά την διάρκεια της επιστροφής θα πραγματοποιήσουμε και στάση στο παρατηρητήριο Avala, όπου βρίσκεται το μνημείο του αγνώστου ήρωα και από εκεί θα απολαύσουμε μια εξαιρετική πανοραμική θέα. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Το Βελιγράδι είναι πολύ γνωστό μεταξύ άλλων και για τη νυχτερινή ζωή την οποία προσφέρει. Σας προτείνουμε λοιπόν να ανακαλύψετε και αυτή την πλευρά της πόλης επισκεπτόμενοι  κάποια από τα αμέτρητα κλάμπ – μπαράκια – καφετέριες και εστιατόρια, τα οποία κρατάνε ζωντανή την πόλη όλες τις ώρες της μέρας.
5η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρωινό, αξιοποιήστε τον ελεύθερό σας χρόνο κάνοντας μια τελευταία βόλτα στο κέντρο της πανέμορφης πόλης ή εναλλακτικά σας προτείνουμε να απολαύσετε μια παραδουνάβια βόλτα, η οποία θα σας αποζημιώσει με αξέχαστες εικόνες και αναμνήσεις. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • 1 χειραποσκευή έως 8κ & 1 αποσκευή 23κ / ανα 2 ατομα
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση:
  • Αν επιθυμείτε να μην συμμετέχετε στα προγράμματα εκδρομών - ξεναγήσεων η τιμή μειώνεται κατά  40 ευρώ ανά άτομο στις αναχωρήσεις Αποκριές και 25η Μαρτίου και 30 ευρώ ανα άτομο στις αναχωρήσεις Πάσχα και Πρωτομαγιά
  • Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα του προγράμματος