Βελιγράδι - Βραδινή αναχώρηση - Άγιο Πνέυμα

Οδικώς, 4 ημέρες

Νόβισαντ-Κρουαζιέρα Δούναβη -Νις-Βελιγράδι

ΑΠΟ 95 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση το βράδυ στα γραφεία μας και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις και τις απαραίτητες διατυπώσεις στα σύνορα , άφιξη νωρίς το πρωί στο Βελιγράδι.
2η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Βελιγράδι όπου και θα ξεκινήσουμε τις επισκέψεις μας με το  Ζέμουν μια περιοχή στο Νέο Βελιγράδι, με παραδοσιακά σπίτια, γραφικά σοκάκια και υπαίθριες αγορές, που δίνουν μια διαφορετική πινελιά στη μεγαλούπολη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε παραλιακά του ποταμού Σάββα όπου μας περιμένει το καραβάκι για να κάνουμε (προαιρετικά) την κρουαζιέρα στα νερά του Σάββα και του Δούναβη. Το μεσημέρι κατευθυνόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και φαγητό. Το βράδυ  αναχώρηση με το λεωφορείο μας όπου θα ξεκινήσουμε μία βραδινή βόλτα στην πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τα ολόφωτα κτίρια και τις γέφυρες της πόλης. Μετά το τέλος της περιήγησης μας , θα κάνουμε μια στάση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κνεζ Μιχάηλοβα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο .
3η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΕΜΕΓΚΝΤΑΝ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ
Πρωινό . Σήμερα θα ξεκινήσουμε την μέρα μας με την ξενάγησή της πόλης με το λεωφορείο θαυμάζοντας την πανοραμική θέα και παρακολουθώντας περιφερειακά το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο– κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς. Το κάστρο – φρούριο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φερραίος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον Άγ. Σάββα ( το μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων), αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας. Έπειτα θα ξεκινήσουμε για την προαιρετική μας εκδρομή στο Νόβισαντ, την πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φτάνουμε στην πόλη, η οποία μοιάζει σα να ξέφυγε από παραμύθι και αποπνέει αέρα Αυστροουγγαρίας. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο όπου μέχρι σήμερα δεσπόζει το κτίριο, όπου στέγαζε το αλλοτινό Ελληνικό σχολείο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος σε παραδοσιακή ταβέρνα στη Σκανταρλίγια, μια περιοχή που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Μια γνωριμία με το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών.
4η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη μέσω Νίς και Σκοπίων με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ ή φαγητό.
Περιλαμβάνονται :
  • Εκδρομές , Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής , με πολυτελές λεωφορείο.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας .
  • Πρωινό ή Ημιδιατροφή
  • Εμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α. 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία αρχαιολογικούς χώρους.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο.