Βελιγράδι - Βουκουρέστι - Μπρασόβ - Σινάια

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βελιγράδι-Βουκουρέστι -Σινάια-Μπρασόβ-Κρουαζιέρα Δούναβη -Σερβία-Ρουμανία

ΑΠΟ 369 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι - Βουκουρέστι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία και απευθείας πτήση για το Βελιγράδι. Άφιξη στο Βελιγράδι και αναχώρηση για Βουκουρέστι. Άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη αυτή πόλη.
2η ημέρα Βουκουρέστι (περιήγηση)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάει η ξενάγηση της πανέμορφης πρωτεύουσας της Ρουμανίας, το “Παρίσι των Βαλκανίων” όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Θα επισκεφθούμε το τεραστίων διαστάσεων παλάτι του κοινοβουλίου, «το σπίτι του λαού» που πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτίριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής» το περίφημο Athenaeum (19ος αι.), το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar), την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία (1658) και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου και τέλος την Ορθόδοξη εκκλησία της Σταυρουπόλεως. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο κέντρο και στην πλούσια αγορά. Θα έχετε ευκαιρία να ψωνίσετε αντίκες και αναμνηστικά, όπως επίσης και να γευματίσετε προαιρετικά στα εστιατόρια του κέντρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο ιστορικό κέντρο όπου θα βρείτε πολλές νυχτερινές επιλογές όπως Rock café, μπυραρίες, μπιστρό, clubs και άλλα.
3η ημέρα Βουκουρέστι - Σινάια - Μπρασόβ - Σιμπίου
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχοβα, φτάνουμε στη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου, του πρώτου Βασιλιά της Ρουμανίας. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση, η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια, θα δούμε καθ’ οδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το πρώτο κτίριο που χτίστηκε το 1685 από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Επόμενος σταθμός μας η πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Φθάνοντας θα ξεναγηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας, θα δούμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα, την κεντρική πλατεία Σφατουλούι με το Παλαιό Δημαρχείο που φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης το στέμμα και το δέντρο, την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησία) την μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από την Βιέννη ως την Κωνσταντινούπολη και τον Πύργο του Ρολογιού. Τελικός σταθμός της διαδρομής μας το Σιμπίου, το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Πόλη με πλούσια ιστορία εννέα αιώνων, κάποτε ήταν γνωστή ως Χέρμανσντορφ και μετά ως Χέρμανσταντ. Περπατώντας στα παλιά λιθόστρωτα δρομάκια θα νιώσουμε την μεσαιωνική ατμόσφαιρα και θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν. Στην πλατεία Γκρίβιτσα θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών, επίσης θα δούμε την Μητρόπολη, το παλιό Δημαρχείο και την πλατεία Χουέτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
4η ημέρα Σιμπίου - Βελιγράδι - κρουαζιέρα Δούναβη
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη με ειδικό ποταμόπλοιο, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα αξιοθέατα της πόλης, από μια άλλη οπτική γωνία. Το βράδυ αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.
5η ημέρα Βελιγράδι (περιήγηση) - Μετάβαση πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας με μια επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Σάββα, που είναι ο μεγαλύτερος (εν λειτουργία) ορθόδοξος ναός του κόσμου. Ο τρούλος φτάνει τα 70 μέτρα ύψος και φέρει πάνω του επίχρυσο σταυρό 12 μέτρων, ενώ έχει 49 καμπάνες και είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης. Στη συνέχεια, θα δούμε το σιδηροδρομικό σταθμό, την οδό Nemanjina, την Resavska, την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, τη Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο Παλάτι, την Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και το Εθνικό θέατρο. Συνεχίζουμε για το φρούριο Kalemegdan, όπου θα απολαύσουμε τη θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Σπίτι των Λουλουδιών - μουσείο και άλλοτε κατοικία του επί σειρά ετών προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Josip Broz Tito. Στην άλλη πλευρά του ποταμιού, φτάνουμε στην περιοχή Ζέμουν, όπου είναι αρκετά διαφορετική και χτισμένη σε άλλο στυλ, με ιστορικά μπαρόκ κτίρια, πλατείες και παραδοσιακά café. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Kalemegdan πάλι, αλλά από την άλλη πλευρά του ποταμιού. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις, Θες/νίκη- Βελιγράδι - Θες/νίκη με την  Air Serbia
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* ή 5* με πρωινό ή ημιδιατροφή, ανάλογα με την επιλογή σας
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 10 κιλών και βαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι 3* ξενοδοχείων 1,50€ κατ' άτομο / ανά νύχτα και 4* ξενοδοχείων 2,50€ κατ' άτομο / ανά νύχτα
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο