Βελιγράδι - Πρωινή αναχώρηση - Καθαρά Δευτέρα και 25η Μαρτίου

Οδικώς, 4 ημέρες

Βελιγράδι-Φρούσκα Γκόρα -Νόβισαντ- Σρεμσκι Κάρλοβτσι

ΑΠΟ 125 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί  στα γραφεία μας και αναχώρηση για τα Ελληνοσκοπιανά  σύνορα (τελωνείο Ευζώνων), μετά τον συνοριακό έλεγχο στάση στα αφορολόγητα καταστήματα για πιθανές αγορές. Διέλευση των Σκοπιανών και Σερβικών συνόρων , περνώντας περιφερειακά από διάφορες πόλεις με στάσεις για ξεκούραση και γεύμα. Τέλος άφιξη στην πόλη του Βελιγραδίου .  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. 
2η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΙΤΟ
Πρωινό και η γνωριμία μας με τη «Λευκή Πόλη των Βαλκανίων» όπως είναι γνωστό το Βελιγράδι , θα ξεκινήσει με την πανοραμική μας ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου, από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη, με τη μοναδική θέα προς το Νέο Βελιγράδι και το Ζέμουν. Θα περπατήσουμε προς τη Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στον ποταμό Σάββα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από τη νέα γέφυρα ‘Αντα, για να γνωρίσουμε ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το «σπίτι των λουλουδιών», το μαυσωλείο του Τίτο και θα συνεχίσουμε για να φθάσουμε στο Ναό του Αγίου Σάββα, μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο. Η περιήγηση μας τελειώνει με τη γνωστή πλατεία Σλάβια, για να δούμε τα βομβαρδισμένα κτίρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Χρόνος ελεύθερος . Το βράδυ μπορείτε εάν το επιθυμείτε να ακολουθήσετε μία μικρή κρουαζιέρα στα νερά του Σάβα και του Δούναβη, η οποία καταλήγει σε μία παλιά περιοχή του Βελιγραδίου, το Ζέμουν. 
3η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ
Επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων, τη Φρούσκα Γκόρα, όπου βρίσκονται τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού «Αγίου Όρους» και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο (UNESCO). Θα επισκεφθούμε δύο ή τρεις μονές. Συνεχίζουμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιό της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Επόμενη επίσκεψη το κουκλίστικο Sremski Karlovci ή αλλιώς όπως ονομάζεται Μπαρόκ Πόλη, με ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, όπου θα γνωρίσουε  το Πατριαρχείο, τη Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό Μουσείο, το πρώτο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης , καθώς και το γνωστό ιστορικό παρεκκλήσι της Ειρήνης. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Βελιγράδι. Για το βράδυ, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την περιοχή Σκαντάρλια, που αποτελεί αγαπημένη περιοχή των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Εκεί, θα βρείτε παραδοσιακό φαγητό, ντόπιο ρακί, ζωντανή μουσική, και θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την υπέροχη νυχτερινή ζωή του Βελιγραδίου
4η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό και αναχώρηση, με μικρές ενδιάμεσες στάσεις που θα γίνουν για καφέ και ξεκούραση. 
Περιλαμβάνονται : 
 
  • Εκδρομές , Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής , με πολυτελές λεωφορείο.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας .
  • Πρωινό ή Ημιδιατροφή
  • Εμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α,
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία αρχαιολογικούς χώρους.
  • ​Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο