Βελιγράδι - Νόβισαντ

Οδικώς, 4,5 ημέρες

Σερβία-Βελιγράδι-Κρουαζιέρα Δούναβη -Νόβισαντ-Φρούσκα Γκόρα-Σιδηρές Πύλες

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση στα γραφεία το πρωί και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη, μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, όπου θα βρείτε πολλά και όμορφα καταστήματα για πιθανές αγορές.
2η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Βελιγράδι, πόλη με πολλά και ενδιαφέροντα μνημεία. Θα δούμε τα ακόμα κατεστραμμένα κτίρια από τον πόλεμο των νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της άντεξαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι. Επίσης θα δούμε το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τη φυλακή, όπου οι οθωμανοί κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν και ονόμασαν τον δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Μετά την ξενάγησή μας, χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την προαιρετική βραδινή πανοραμική βόλτα στο νυχτερινό Βελιγράδι και τη μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη, όπου θα δούμε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο
3η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την πόλη του Νόβι Σαντ. Σε απόσταση περίπου 90 χλμ. και διασχίζοντας τον μεγάλο ποταμό Δούναβη, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Κρουσεντολ (16ος αιών.) στη Φρούσκα Γκόρα και το Σρέμσκι Καρλόβτσι (Sremski Karlovci) και θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το Κάστρο Petrovaradin. Συνεχίζουμε με την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος στον κεντρικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη του Κλάντοβο στην ανατολική Σερβία, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. Εκεί βρίσκονται οι λεγόμενες Σιδηρές Πύλες του Δούναβη, μια σειρά από φαράγγια μήκους πολλών χιλιομέτρων ανάμεσα στα Καρπάθια και την οροσειρά του Αίμου, όπου βρίσκεται το στενότερο και βαθύτερο σημείο του ποταμού. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το πανέμορφο φυσικό τοπίο και στη συνέχεια επιστροφή στο Βελιγράδι και το ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για τα σύνορα Ευζώνων με καθ’ οδόν στάσεις, άφιξη στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Τέσσερις (4) ή (3) τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά και γεύματα ανάλογα με τον τιμοκατάλογο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος ξεναγός κατά την ξενάγησή μας στο Βελιγράδι.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Βραδινή βόλτα και κρουαζιέρα περίπου 15€ το άτομο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 4η μέρα