Βελιγραδι - Νόβισαντ - Νις

Οδικώς, 4 ημέρες

Βελιγράδι-Σερβία-Σιδηρές Πύλες-Νόβισαντ-Νις

ΑΠΟ 205 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βελιγράδι. Άφιξη, μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, όπου θα βρείτε πολλά και όμορφα καταστήματα για πιθανές σας αγορές.
2η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Βελιγράδι, πόλη με πολλά και ενδιαφέροντα μνημεία. Θα δούμε τα ακόμα κατεστραμμένα κτίρια από τον πόλεμο των νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της άντεξαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι. Επίσης θα δούμε το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τη φυλακή, όπου οι οθωμανοί κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν και ονόμασαν τον δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Μετά την ξενάγησή μας, χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την προαιρετική βραδινή πανοραμική βόλτα στο νυχτερινό Βελιγράδι και τη μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη, όπου θα δούμε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
3η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την πόλη του Νόβι Σαντ. Σε απόσταση περίπου 90 χλμ. και διασχίζοντας τον μεγάλο ποταμό Δούναβη, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Κρουσεντολ (16ος αιών.) στη Φρούσκα Γκόρα και το Σρέμσκι Καρλόβτσι (Sremski Karlovci) και θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από το Κάστρο Petrovaradin. Συνεχίζουμε με την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος στον κεντρικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
4η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Πρόγευμα & αναχώρηση για την Βιέννη όπου θα ακολουθήσει η ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, θα περάσουμε από τα χειμερινά ανάκτορα Hofburg, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης & πτήση επιστροφής. 
5η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. 
Περιλαμβάνονται:
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας - όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Βελιγράδι.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Βραδινή Βόλτα & κρουαζιέρα 10€ ανά άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται