Βελιγράδι - Family

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Βιέννη-Νόβισαντ

ΑΠΟ 275 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι (περιήγηση)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βελιγράδι. Άφιξη και στη συνέχεια ξεκινάμε την ξενάγηση μας σε μια πόλη με πολλά μνημεία. Η Σερβία έχει τη δική της μεγάλη ιστορία, την οποία θα ακούσουμε από τον ξεναγό μας. Θα δούμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της κράτησαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση. απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε το δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.
2η ημέρα Βελιγράδι - Σπίτι Λουλουδιών - Ζεμούν - κρουαζιέρα Δούναβη
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας με πρώτο σταθμό το Σπίτι των λουλουδιών, μουσείο και άλλοτε κατοικία, του επί σειρά ετών προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Josip Broz Tito, εδώ βρίσκεται και ο τάφος του. Μετά το πούλμαν μας πάει στην άλλη πλευρά του ποταμιού, ενώ εμείς απολαμβάνουμε την θέα στις γέφυρες της πόλης. Ο προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η περιοχή Ζέμουν. Ενώ ανήκει στο Βελιγράδι είναι αρκετά διαφορετική και χτισμένη σε άλλο στυλ με ιστορικά μπαρόκ κτίρια, πλατείες και παραδοσιακά café. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Καλεμέγκδαν πάλι, αλλά από την άλλη πλευρά του ποταμιού, ενώ πίνουμε τον καφέ μας δίπλα στον Πύργο στο λόφο Γκάρδος. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Δούναβη με ειδικό ποταμόπλοιο απ΄όπου θα θαυμάσουμε τα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης από μια άλλη οπτική γωνία.
3η ημέρα Βελιγράδι - Φρούσκα Γκόρα - Νόβι Σαντ (προαιρετική)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την εκδρομή μας στο βουνό Fruska Gora, αγαπημένος χώρος για εκδρομές κατοίκων του Novi Sad και Βελιγραδίου, αλλά και τόπος γνωστός ως σερβικό Άγιον Όρος, με τα 15 μοναστήρια του. Εμείς θα επισκέψουμε ένα. Μέτα συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Πρώτη στάση το φρούριο Πετροβαραντίν, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύμβολα της πόλης, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Δούναβη. Λόγω της θέσης και του μεγέθους του, λέγεται συχνά Γιβραλτάρ του Δούναβη και η θέα από το κάστρο προς το Δούναβη και την πόλη είναι εντυπωσιακή, ειδικά από το σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του ρολογιού, σύμβολο του κάστρου. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται Αθήνα της Σερβίας. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την οδό Dunavska (Δουνάβσκα) και Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία και άλλα αξιοθέατα. Ελελυθερος χρόνος για καφέ ή φαγητό. Επιστροφή στο Βελιγράδι.
4η ημέρα Βελιγράδι - Τόπολα - Όπλενατς
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη Τόπολα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των αμπελοκήπων και είναι πασίγνωστη για την παραγωγή κρασιού και για τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα τα οποία εξελίχθηκαν εδώ κατάτην διάρκεια του 18ου - 19ου και 20ου αιώνα. Επόμενος σταθμός μας ο λόφος του Όπλενατς, όπου θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα περίφημα ψηφιδωτά και τις νωπογραφίες, το σπίτι της βασιλικής οικογένειας, καθώς και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς, το οποίο χτίστηκε από τον βασιλιά Πέτρο. Μετά θα έχουμε την ευκαιρία να επισκέψουμε το βασιλικό οινοποιείο αλλά και να δοκιμάσουμε τα καλύτερα τοπικά κρασιά συνοδευόμενα με τοπικούς μεζέδες. Επιστροφή στο Βελιγράδι και ελεύθερος χρόνος.
5η ημέρα Βελιγράδι
Πρωινό και ελεύθερη μέρα για να εξερευνήσετε το Βελιγράδι. Σας προτείνουμε να πισκεφτείτε το Μουσείο Νίκολα Τέσλα, τον Ζωολογικό Κήπο, το Στρατιωτικό Μουσείο και να απολαύσετε το γεύμα σε ένα από τα πιο ζωγραφικά μέρη της πόλης – στην μποεμική συνοικία Skadarlija. Μετάβαση μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις, Θες/νίκη- Βελιγράδι - Θες/νίκη με την  Air Serbia
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* ή 5* με πρωινό ή ημιδιατροφή, ανάλογα με την επιλογή σας
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 10 κιλών και βαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι 3* ξενοδοχείων 1,50€ κατ' άτομο / ανά νύχτα και 4* ξενοδοχείων 2,50€ κατ' άτομο / ανά νύχτα
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο