ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Βαρσοβία-Κρακοβία-Άουσβιτς-Βιελίτσκα Αλατωρυχεία

ΑΠΟ 365 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ| ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την πανέμορφη Κρακοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το Novotel Krakow City West Hotel 4*. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, με την βοήθεια του συνοδού. Σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης, να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις στα εστιατόρια της και να απολαύσετε μια δροσερή μπύρα σε κάποιο από τα μπαρ της.
2η ημέρα 2η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε για την περιήγηση της πόλης με τα πόδια, για να γνωρίσουμε τους θησαυρούς της Κρακοβίας. Στην ξενάγηση αυτή θα περάσουμε από την μνημειώδη πλατεία της Κρακοβίας, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την επιβλητική ‘Basilica Mariacka’,(Η Βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) και να μάθουμε τον μύθο πίσω από την μελωδία της σάλπιγγας που αντηχεί κάθε μία ώρα σε όλη την πόλη. Θα δούμε, επίσης, και την ‘Αγορά των Υφασμάτων’, το αρχαιότερο mall της Ευρώπης. Ένας ακόμα σταθμός της βόλτας μας αποτελεί το περίφημο ‘Κάστρο Wawel’, με τον θρυλικό δράκο της Κρακοβίας και ο ‘Καθεδρικός Ναός της Κρακοβίας’, ο οποίος αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό παζλ διαφορετικών χρωμάτων, σχημάτων και στυλ. Στο σημείο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε μερικές από τις πιο ωραίες φωτογραφίες με θέα την πόλη ή το κάστρο, ιδανικές για το φωτογραφικό σας άλμπουμ ή τα stories σας. Η βόλτα μας θα τελειώσει με την επίσκεψη μας στην Εβραϊκή συνοικία (Kazimierz), που αποτελεί την πιο hip/εναλλακτική γειτονιά της πόλης. Εκεί βρίσκεται η παλαιότερη εβραϊκή συνοικία της Πολωνίας και γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Η Λίστα του Σίντλερ», του Στήβεν Σπίλμπεργκ. Για τους λάτρεις της αντίκας και του βίντατζ, κάθε Σάββατο διοργανώνεται η Αγορά ‘Antiques Market’, που είναι το αντίστοιχο Porto Bello Road Market του Λονδίνου. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό στην πόλη της Κρακοβίας. Για τους πιο τολμηρούς, προτείνουμε μία βόλτα με ποδήλατο δίπλα στο ποτάμι , καθώς η θέα είναι απλά μαγευτική. Για τους λάτρεις των μουσείων, σας προτείνουμε μία επίσκεψη στο ‘Εργοστάσιο του Όσκαρ Σίντλερ’, ένα μουσείο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την ιστορία της Πολωνίας , στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τον ρόλο του Γερμανού Όσκαρ Σίντλερ στη διάσωση πολλών Εβραίων. Για τη βραδινή σας έξοδο, προτείνουμε να απολαύσετε το ποτό σας σ’ ένα από τα πολλά μπαράκια της Εβραϊκής συνοικίας, η οποία διαθέτει πλούσια νυχτερινή ζωή.
3η ημέρα 3η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιήγηση μας στο στρατόπεδο Άουσβιτς Μπίρκεναου. Βρίσκεται στην πολωνική πόλη Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κρακοβίας. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο χώρο συγκέντρωσης και εξόντωσης Εβραίων από το Γ’ Ράιχ, στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Μέσα από την περιήγηση στον τόπου όπου βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν εκατομμύρια Εβραίοι, θα ζήσετε μία συγκλονιστική ταξιδιωτική εμπειρία. Ο χώρος αυτός, από το 1979, συγκαταλέγεται στα Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αποχωρώντας με ανάμεικτα συναισθήματα, κατευθυνόμαστε στην πόλη της Κρακοβίας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και αγορές στην Παλιά Πόλη. Αργά το βράδυ, όποιοι το επιθυμούν, θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία της Ανάστασης σε Ορθόδοξη Εκκλησία της Κρακοβίας.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Παίρνουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και ετοιμαζόμαστε για την αναχώρησή μας για τo Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, τo οποίo βρίσκεται περίπου 15χλμ νοτιοανατολικά της Κρακοβίας. Από το 1978 έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO. Ιδρύθηκε τον 13ο αι. και αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο αλατωρυχείο της Ευρώπης. Μια ολόκληρη «κρυφή» , υπόγεια πόλη που εκτείνεται σε βάθος 327 μέτρων, σε εννέα επίπεδα. Τα τρία μόνο είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό, τα οποία και θα επισκεφτούμε, σε μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε διάφορα έργα τέχνης και γλυπτά, λαξευμένα πάνω σε όγκους αλατιού. Ιδιαίτερο εντυπωσιακό κομμάτι των αλατωρυχείων, αποτελεί το «Παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα», ένας καθεδρικός ναός με ύψος 12 μέτρα! Μετά το πέρας της ξενάγησης, κατευθυνόμαστε στην πόλη της Βαρσοβίας. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Radisson Blu Sobieski Hotel, Warsaw 4*. Ελεύθερο βράδυ για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την βοήθεια του συνοδού μας.
5η ημέρα 5η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ| ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πόλη της Βαρσοβίας. Θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης με τα πολύχρωμα κτίρια και το Βασιλικό Κάστρο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Παλιάς πόλης και αποτελεί ιστορικό και εθνικό μνημείο. Στη συνέχεια, θα δούμε την πλατεία του Κάστρου (Plac Zamkowy) ,όπου δεσπόζει η 22 μέτρων στήλη του βασιλιά Zygmunt και το Βασιλικό Κάστρο (Zamek Krolewski), το οποίο ξαναχτίστηκε μετά τη ναζιστική καταστροφή. Δεν γίνεται να παραλείψουμε το μνημειώδες Ανάκτορο Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ και το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Ελεύθερο απόγευμα για να απολαύσετε την τοπική κουζίνα της Βαρσοβίας, ή να πιείτε το ποτό σας σε κάποιο από τα διάφορα μπαρ της πόλης. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την underground και πιο εναλλακτική γωνιά της πόλης, την ‘περιοχή της Πράγας’. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε μια πιο καλλιτεχνική πλευρά της πόλης με γκαλερί, πολυχώρους πολιτισμού, αντικερί αλλά και διάφορα μπαρ. Για τις οικογένειες, προτείνουμε το συναρπαστικό ‘Κέντρο Επιστημών του Κοπέρνικο’. Πρόκειται για ένα διαδραστικό μουσείο, στο οποίο μπορείτε όχι μόνο να δείτε, αλλά και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και εσείς θα ενθουσιαστείτε!
6η ημέρα 6η ημέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ| ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη της Βαρσοβίας. Σας προτείνουμε να κάνετε έναν περίπατο στον βοτανικό κήπο (Ogrod Botaniczny) , όπου θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε προστατευόμενα είδη φυτών και να απολαύσετε τη μαγεία του ανθισμένου τοπίου. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο την προκαθορισμένη ώρα για τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στο αεροδρόμιο γεμάτοι με ωραίες αναμνήσεις και δίνοντας ραντεβού για το επόμενο μας ταξίδι!  
Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.