Βαρσοβία - Κρακοβία - Αλατορυχεία

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Βαρσοβία-Κρακοβία

ΑΠΟ 675 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινή αναχώρηση για τη Κρακοβία. . Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα επισκεφθούμε την Εβραϊκή γειτονιά, Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι. . Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια για λίγη ξεκούραση. Το απόγευμα προτείνουμε να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης, και να απολαύσετε ποτό η φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν τη κεντρική πλατεία της.
2η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ)
Πρωινό αφιερωμένο στην επίσκεψή μας στα περίφημα αλατωρυχεία της Wieliczka, μόλις 15 χλμ. από το κέντρο της Κρακοβίας, που έχουν μια ιστορία 700 ετών και περισσότερα από 300 χιλιόμετρα υπόγειων στοών. Μία στοά μάλιστα έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι προς τιμήν του Ευλογημένου Κίνγκα, προστάτη Αγίου των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού. Επιστροφή το μεσημέρι στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή σας. Η παλιά πόλη της, έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά δείγματα μπαρόκ και γοτθικά.
3η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΑΟΥΣΒΙΤΣ) - ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Παρά το γεγονός, ότι έχουν περάσει εβδομήντα και πλέον χρόνια από την απελευθέρωση των εγκλείστων του κολαστηρίου από τους Ρώσους, το όνομα αυτό εξακολουθεί να προκαλεί ακόμα και σήμερα φρίκη. «Auschwitz» είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρειοδυτικά της Κρακοβίας, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. . Η σημερινή μας επίσκεψη απαιτεί γερό στομάχι, ειδικά όταν θα βρεθούμε μπροστά στα εκθέματα με προσωπικά αντικείμενα, μικρά παπούτσια και ρούχα παιδιών, πολλά από τα οποία ήταν νηπιακής ηλικίας, όταν δολοφονήθηκαν. ς. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας προς τη δυτική πλευρά της χώρας, το Βρότσλαβ. Αφιξη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας στο Βρότσλαβ. . Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. . Απόγευμα ελεύθερο στην όμορφη πόλη για να την περπατήσετε.
4η ημέρα ΒΡΟΤΣΛΑΒ (ΝΟΤΙΑ ΣΙΛΕΣΙΑ: ΚΑΣΤΡΟ ΚΣΙΑΖ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΒΙΝΤΝΙΤΣΑ)
Αναχώρηση το πρωί . Ξεκινάμε την επίσκεψη μας από το κάστρο Κσιάζ, ένα υπέροχο κάστρο-παλάτι με δυτικού τύπου μεγάλους κήπους και βασιλικά έπιπλα! Μια επίσκεψη που θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές! Συνεχίζουμε με την περίφημη εκκλησία της Ειρήνης στη Σβιτνίτσα που χτίστηκε αμέσως μετά το τέλος του Τριαντακονταετούς Πολέμου και την Συνθήκη Ειρήνης της Βεστφαλίας το 1648 και αποτελεί την πρώτη Λουθηρανική εκκλησία που χτίστηκε στην μέχρι τότε καθολική Σιλεσία και ανήκει πλέον στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στο Βρότσλαβ το μεσημέρι και όλο το απόγευμα στην διάθεσή σας για να περιηγηθείτε και να απολαύσετε την γραφικότερη για πολλούς πόλη της Πολωνία. 
Σημείωση: Θεωρώντας ότι η επίσκεψη που προηγήθηκε στο Άουσβιτς, μας έχει ήδη σοκάρει από την ναζιστική θηριωδία του 2ου παγκοσμίου πολέμου, προτιμήσαμε να σας προσφέρουμε περισσότερο χρόνο να γνωρίσετε καλύτερα το πανέμορφο Βρότσλαβ, παρά να συμπεριλάβουμε στην σημερινή μας εκδρομή την υγρή και καταθλιπτική πολιτεία της Οσόβκα.
5η ημέρα ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, την Βαρσοβία. Η γνωριμία μας με την πόλη ξεκινά με το Πάρκο Lazienski. Σχεδιασμένος τον 17ο αιώνα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης, έχει συνολική έκταση 760 στρέμματα και περιέχει ανθισμένους κήπους, μνημεία αφιερωμένα σε θεούς και καλλιτέχνες Συνεχίζουμε με την παλιά πόλη της Βαρσοβίας που περιβάλλεται από οχυρώσεις και βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της. Θα δούμε την πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, καθώς επίσης και το Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την Όπερα και το Μπαλέτο. Επόμενη στάση μας στο Εβραϊκό Γκέτο, με το μνημείο των Μαρτύρων της Ναζιστικής θηριωδίας και το νέο υπερσύγχρονο μουσείο Εβραϊκής Ιστορίας. Διατρέχοντας μια σειρά από μεγάλες λεωφόρους και περνώντας από το μετασταλινικό σύγχρονο κέντρο της πόλης, φτάνουμε στην πλατεία του Κάστρου. Πρόκειται για μια απολαυστική διαδρομή γνωστή ως «μίλι», που θα μας φέρει μπροστά στα πιο σπουδαία μνημεία και τα πλέον όμορφα κτίρια της Βαρσοβίας. Στο ελεύθερο απόγευμα που ακολουθεί, προτείνουμε έναν περίπατο στα πεζοδρομημένα τμήματα της παλιάς πόλης, μια επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Centrum, στην περιοχή Srodmiescie ή έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία της πόλης.
6η ημέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΖΕΛΑΣΟΒΑ ΒΟΛΑ & ΒΙΛΑΝΟΦ ΑΝΑΚΤΟΡΑ, ΚΟΣΤΟΣ 30€ ΜΕ ΕΙΣΟΔΟΥΣ, MIN. 10 ΑΤΟΜΑ) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη και αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να γνωρίσετε σε βάθος την αρχοντική Πολωνική πρωτεύουσα, ξεκινώντας απο την Νέα Πόλη. Μη σας ξεγελά το όνομα. Η Νέα Πόλη (Nowe Miasto) της Βαρσοβίας είναι εξίσου γραφική και εξίσου…παλιά με την Παλιά Πόλη. Χτισμένη τον 15ο αιώνα, σαν ανεξάρτητη πολιτεία, αυτή η συνοικία διαθέτει καταπράσινες ήσυχες πλατείες, εστιατόρια με κούνιες αντί τραπεζιών και τον πάλλευκο ναό του Αγίου Kazimierz με τον επιβλητικό τιρκουάζ τρούλο. Όπ Μια άλλη πρόταση αποτελεί η εκδρομή μισής μέρας στην κοντινή Ζελάσοβα Βόλα, τη γενέτειρα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν. Επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο (είσοδος) που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός, χρόνος στην διάθεση σας για γνωριμία με την πόλη και επιστροφή στη συνέχεια στην Βαρσοβία. Ακολουθεί επίσκεψη στους υπαίθριους χώρους του ανακτόρου Βιλάνοφ που εντυπωσιάζει κυρίως για την εξωτερική του όψη. Οι όμορφοι κήποι του που επισκεπτόμαστε (είσοδος), πλαισιώνουν αρμονικά το ανάκτορο και γι’ αυτό ο χώρος χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «μικρές Βερσαλλίες». Μεταφορά το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνονται:

  1. Αεροπορικά εισιτήρια 
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  3. Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος πόλεως και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.