Βαρκελώνη… στα μονοπάτια του Γκαουντί Κάθε εβδομάδα από Αθήνα 4,5ημ

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Ισπανία--Βαρκελώνη

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την Βαρκελώνη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη.
 
2η ημέρα ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και η ξενάγηση μας αρχίζει από την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης την Plaza Catalunia. Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Paseo de gracia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού διασήμων αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batllo και Casa Mila του μεγάλου Antonio Gaudi. Θα σταματήσουμε και θα δούμε από κοντά το αριστούργημά του, την περίφημη εκκλησία Sagrada Familia. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας περνώντας από το Porto Olympico, λιμάνι στην περίοδο των ολυμπιακών αγώνων, το Ολυμπιακό χωριό και την Barceloneta, παλιά γειτονιά των ψαράδων. Θα περάσουμε από την άλλη πλευρά της πόλης και θα ανηφορήσουμε στο λόφο Montjuik όπου βρίσκεται το ολυμπιακό στάδιο και όλες τις εγκαταστάσεις της ολυμπιάδας του 1992. Η επόμενη στάση μας στο Ισπανικό χωριό, που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1929. Η ξενάγηση μας θα τελειώσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την περίφημη γοτθική συνοικία όπου βρίσκονται και τα περισσότερα διοικητικά κτήρια, το παλάτι των καθολικών βασιλιάδων και ο καθεδρικός ναός. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Φλαμένγκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του. Απολαύστε τον καφέ σας ή το φαγητό σας σε ένα από τα πολλά μαγαζιά που βρίσκονται γύρω – γύρω από την γραφική πλατεία. Το απόγευμα σας προτείνουμε μία προαιρετική ξενάγηση για να δούμε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Βαρκελώνης. Αναφερόμαστε στο πάρκο Γκουέλ, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί, το οποίο είναι μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το πάρκο Γκουέλ είναι το τέλειο παράδειγμα αρμονίας φύσης και αρχιτεκτονικής. Στην συνέχεια θα διασχίσουμε τα ακριβά προάστεια της Βαρκελώνης και θα περάσουμε για να βγάλουμε μια φωτογραφία από το camp nou, το γήπεδο της διάσημης Μπαρτσελόνα. Επόμενη στάση στην παλιά πόλη και στα στενάκια του ελ μπορν, οπού θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία Σάντα Μαρία Ντελ Μαρ, η οποία είναι ένα τέλειο παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής. Η ιστορία της μάλιστα έχει γίνει μπέστ σέλερ με το όνομα η Παναγία της θάλασσας. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση μας στον λόφο Μοντζουίκ όπου θα θαυμάσουμε το μαγικό συντριβάνι ένα πρόγραμμα φωτός νερού και μουσικής σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Μια εκδρομή που δεν πρέπει να χάσετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.      
3η ημέρα ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – GIRONA – FIGUERES (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ )
Πρωινό και ξεκινάμε για την γενέτειρα του μεγάλου καταλανού ζωγράφου το Figueres! Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή σχεδόν 2 ωρών διασχίζοντας δάση από πεύκα και λευκές φτάνουμε στο μουσείο θέατρο του εκκεντρικού ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Το πιο επισκέψιμο μουσείο στην Καταλονία και το τρίτο σε ολόκληρη την Ισπανία περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο! Σε ένα ονειρικό κτήριο θα θαυμάσουμε πίνακες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι τον θάνατο του! Βγαίνοντας από το μουσείο απολαύστε επίσης την μόνιμη έκθεση κοσμημάτων που αποτελείται από 37 μοναδικά κοσμήματα τα οποία σχεδίασε ο πολυτάλαντος ζωγράφος! Μετά από ένα καφέ στο ιστορικό κέντρο του Figueres αναχώρηση για την πόλη της Girona όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της πανάγιας με το μεγαλύτερο κλίτος γοτθικού ναού στον κόσμο! Επίσης θα περπατήσουμε στο εβραϊκό προάστιο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη όπου μένανε οι σεφαρδιτες, οι εβραίοι της Ισπανίας μέχρι το 1492! Η Girona με το ποτάμι της τον όναρ και τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπιτάκια στις όχθες του ποταμού που θυμίζουν Φλωρεντία!
4η ημέρα ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΜΟΝΣΕΡΑΤ – CAMP NOU (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονσερατ όπου θα δούμε ένα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Ισπανίας μεσαιωνικό με πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως η εκκλησία της Μονής με την περίφημη Μαύρη Παναγία πολιούχο της Καταλονίας. Επιστροφή στη Βαρκελώνη το μεσημέρι όπου θα επισκεφθούμε  το Camp nou, το γήπεδο της φημισμένης Μπαρτσελόνα, της καλύτερης ομάδας του κόσμου. Επισκεφτείτε το μουσείο της και δείτε τις χρυσές μπάλες και τα χρυσά παπούτσια του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου του Μέσι. Στο μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης ,ζήστε την ατμόσφαιρα από τις κερκίδες του γηπέδου. Tέλος το νοσοκομείο του Σαν Πάμπλο, το μεγαλύτερο μοντερνίστικο συγκρότημα στον κόσμο, ένα νοσοκομείο βγαλμένο μέσα από παραμύθι μνημείο της Ουνέσκο και έργο του μεγάλού αρχιτέκτονα Λουΐς Ντομενεκ ι Μουντανερ.     
5η ημέρα ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΌΝΟΣ- ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στις γειτονιές της Βαρκελώνης . Σας προτείνουμε να χαθείτε στη Γοτθική Συνοικία, στην ωραιότερη συνοικία της Βαρκελώνης. Τα λαβυρινθώδη σοκάκια της περνάνε κάτω από καμάρες, ανάμεσα σε γοτθικές εκκλησίες και μεσαιωνικά κτίρια, πριν καταλήξουν σε ένα ακόμα hip μπαράκι ή άλλη μία μισοφωτισμένη πλατεΐτσα βγαλμένη από φιλμ νουάρ.Σας προτείνουμε επίσης να θαυμάσετε τις δημιουργίες του Gaudi Ο καταλανός αρχιτέκτονας τα έργα του οποίου μοιάζουν βγαλμένα από την παιδική φαντασία, γεμάτα χρώμα και καμπυλωτές γραμμές, άφησε εμφανές το στίγμα του σε κάθε γωνιά της πόλης. Το χρωματιστό Πάρκο Guell, η αιωνίως ημιτελής αλλά υπέροχη Sagrada Familia, το κυματιστό Casa Batlo, τα φανάρια της Placa Reial και η αλλόκοσμη La Pedrera, αλλιώς γνωστή και ως Casa Mila, είναι μερικά μόνο από τα “SOS” για να ξεκινήσετε., Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε ατομικό πρόγραμμα ,
οι παραπάνω τιμές μειώνονται κατά 90€ το άτομο
Οι τιμές περιλαμβάνουν:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τη Vueling Airlines για το δρομολόγιο Αθήνα – Βαρκελώνη – Αθήνα
  • Mία χειραποσκευή ανά άτομο 10 κιλών
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο,
  • Ξενάγηση της πόλης με τοπικό ξεναγό
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης) 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 
Ό,τι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό , επιπλέον αποσκευές ,είσοδοι στα μουσεία,  Φόροι αεροδρομίων , δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων . 
 
Σημείωση :
 
Οι αναχωρήσεις μέσα στον Ιούλιο και Αύγουστο που αναγράφονται δεν είναι δεσμευτικές και μπορείτε να επιλέξετε όποια ημέρα της εβδομάδας επιθυμείτε ,καθώς οι πτήσεις θα είναι καθημερινές