ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ...Το στολίδι της Καταλονίας

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Βαρκελώνη-Γιρόνα-Φιγκέρες

ΑΠΟ 435 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΛΟΦΟΣ ΜΟΝΖΟΥΙΚ - ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΓΟΤΘΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ - BARCELONA BY NIGHT
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Καταλονίας και αρχίζουμε την γνωριμία με την πόλη με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία, τον λόφο Μόνζουικ με την υπέροχη θέα. Δείτε το Ολυμπιακό Στάδιο που φιλοξένησε την Ολυμπιάδα το 1992 και φωτογραφηθείτε με φόντο όλα τα ενδιαφέροντα κτίρια της Βαρκελώνης. Ο λόφος πέρα από τα πολλά κτίρια που φιλοξενεί αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για περίπατο και αναπόσπαστο κομμάτι μιας επίσκεψής στην Βαρκελώνη. Θα δούμε επίσης το περίφημο Ισπανικό χωριό, ένα ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αποτελείται από κτίρια από όλα τα μέρη της Ισπανίας με σκοπό να μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει σε ένα μέρος το διαφορετικό στυλ, την αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της κάθε τοποθεσίας, από το μεσογειακό νότο της Ανδαλουσίας στο βορρά της Γαλικίας, της Βασκονίας και της Καταλονίας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι πως δεν πρόκειται για μινιατούρες μνημείων, όπως υπάρχουν σε πολλές χώρες, αλλά κτίρια σε πραγματικό μέγεθος! Περιλαμβάνει 117 κτίρια σε μια έκταση 42.000 τ.μ. με δρόμους, πλατείες, εκκλησίες, θέατρο και εστιατόρια. Θα ξεναγηθείτε στις διαφορετικές γειτονιές του Ισπανικού Χωριού, θα επισκεφθείτε το εργαστήρι Φυσητού γυαλιού, ανοιχτό στο κοινό, καθώς επίσης στην περιοχή της Αραγονίας θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό ποτό της Ισπανίας, την Σανγκρία και το Τουρό παραδοσιακό γλύκισμα της Καταλονίας. Συνεχίζουμε με την πιο ιστορική περιοχή την περίφημη Γοτθική συνοικία. Βρίσκεται ανάμεσα στους διάσημους δρόμους LasRamblas και ViaLaietana, την Plaza Catalynya στην κορυφή και το λιμάνι της πόλης. Αποτελείται από μεσαιωνικά κτίρια, με τη γοτθική αρχιτεκτονική να αποτυπώνεται σε όλα τα καφέ, εστιατόρια και καταστήματα της περιοχής. Η Γοτθική Συνοικία μοιάζει με λαβύρινθο και έχει αρκετές ήσυχες γωνιές όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Στο κέντρο της δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός της Σάντα Εουλάλια που χτίστηκε το 1450, ενώ ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής είναι το Ρωμαϊκό Μουσείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το πρώτο βράδυ σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια ωραία νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης.
2η ημέρα 2η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - CAMP NOU - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ - SAGRADA FAMILIA - ΠΑΡΚ ΓΟΥΕΛ
Mετά από ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας περιήγηση με το περίφημο CampNou ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα. Η επίσκεψη στους εσωτερικούς χώρους και στο MESSI SPACE είναι μια συναρπαστική εμπειρία για φίλους του ποδοσφαίρου και μη. Συνεχίζουμε με την πλατεία Ισπανίας, την λεωφόρο Ντιαγκονάλ, το κτίριο Λα Πεδρέρα, την πλατεία Καταλονίας, το μνημείο του Κολόμβου στο λιμάνι, την Μπαρτσελονέτα, την Ολυμπιακή ακτή, τους δίδυμους πύργους του Ολυμπιακού λιμανιού και το φημισμένο λιμάνι της Βαρκελώνης. Καταλήγουμε στο αριστούργημα του Καταλανού Αntony Gaudi την περίφημη Bασιλική της La Sagrada Familia (Άγια Οικογένεια). Πρόκειται για μια γιγαντιαία Βασιλική που βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί για πολλά χρόνια ακόμη. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ενώ το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ ώστε να μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία. Έπειτα θα ανεβούμε στο Φαλακρό βουνό, την Μοντάνια Πελάδα για να επισκεφθούμε το διασημότερο πάρκο της Βαρκελώνης που ξεκίνησε να χτίζεται το 1900 από τον μεγάλο modern αρχιτέκτονα Γκαουντί. Θα θαυμάσουμε το χρωματιστό του μπαλκόνι ντυμένο με την τεχνοτροπεία trencandis ένα είδος ψηφιδωτού από σπασμένα πλακάκια, γυαλιά και τούβλα, την αλχημική σαλαμάνδρα, το ροζ σπίτι του Γκαουντί, την αγορά και τέλος τα σοκολατόσπιτα εμπνευσμένα από το παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ στην κεντρική είσοδο του πάρκου. Στη συνέχεια χρόνος για να περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης στην περιοχή της κοσμοπολίτικης οδού Rablas, να απολαύσετε την μοναδική πόλη με τον τρόπο που θέλετε και να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο εξ ιδίων, όποια ώρα επιθυμείτε.
3η ημέρα 3η ημέρα: ΓΙΡΟΝΑ - ΦΙΓΚΕΡΕΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ SALVADOR DALI
 H ημέρα είναι όλη στη διάθεσή σας στην υπέροχη αυτή Ισπανική πόλη. Εμείς προτείνουμε να έρθετε μαζί μας σε μια προαιρετική περιήγηση αρχικά στην ιστορική πόλη της Γιρόνα. Mία πόλη δυνατή, ζωντανή, ατμοσφαιρική και όπως κάθε Ισπανική πόλη, διαθέτει έναν επιβλητικό καθεδρικό ναό. Ο συγκεκριμένος είναι ο ναός της Σάντα Μαρία, χτίστηκε το 1416 και είναι ο μεγαλύτερος ναός γοτθικού τύπου παγκοσμίως! Επόμενη επίσκεψη μας είναι στην εβραϊκή συνοικία ElCall η οποία αποτελεί άλλο ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χωρόχρονο της πόλης. Η συγκεκριμένη είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το ποτάμι και γύρω τα μικρά καφέ και εστιατόρια, ενώ τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών μοιάζουν να κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από το ποτάμι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη Φιγκέρες, μια μικρή πόλη της Καταλονίας, κοντά στα σύνορα της Γαλλίας. Είναι η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης σουρεαλιστή ζωγράφου, Σαλβαντόρ Νταλί. Θα έχουμε επίσκεψη στο μαγευτικό μουσείο Νταλί, το οποίο στεγάζει μερικά από τα πιο σημαντικά του έργα που προκαλούν δέος. Επιστροφή στη Βαρκελώνη.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΕΝΥΔΡΕΙΟ - SAILING TRIP
Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και επισκεπτόμαστε το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης, δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο! Έχει τη φήμη ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο θαλάσσιο πάρκο, γι αυτό και πάνω από 15 εκατομμύρια ανθρώπων το έχουν ήδη επισκεφθεί! Έχει 35 δεξαμενές, 450 διαφορετικά είδη ψαριών και θαλάσσιων φυτών, χαριτωμένους πιγκουίνους, αλλά και ένα τούνελ μήκους 80 μέτρων, όπου καρχαρίες κάνουν τη βόλτα τους πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών. Όσοι όμως δεν αρκείστε μόνο στο να τους βλέπετε και θεωρείτε τους εαυτούς σας αρκετά τολμηρούς μπορείτε να έρθετε λίγο πιο κοντά με αυτά τα συναρπαστικά ζώα! Φοράμε ειδικές στολές και μπουκάλες και κάνουμε μια βουτιά στο ενυδρείο, έχοντας ψάρια και καρχαρίες να κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής από εμάς! Αν όλα πάνε καλα…επειδή το Πάσχα φέτος είναι λίγο πιο κοντά στο καλοκαίρι, πηγαίνουμε με τα πόδια στο διπλανό λιμάνι για μια μοναδική προαιρετική μινι θαλάσσια εκδρομή διάρκειας 90λεπτών. Θα δούμε την πόλη μέσα από την θάλασσα, το λιμάνι και αρκετά αξιοθέατα κατά μήκος της πανέμορφης ακτογραμμής της Βαρκελώνης!
5η ημέρα 5η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Και επειδή όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, ήρθε η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
 Στην 4ημερη εκδρομη δεν περιλαμβανεται η 3η ημερα του προγραμματος
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά. Σύνολο φόρων +145 ευρώ

Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.