Βαρκελώνη

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Βαρκελώνη-Ισπανία

ΑΠΟ 495 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γιρόνα. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο στη Βαρκελώνη. Το απόγευμα σας προτείνουμε να περπατήσετε την Ράμπλας τον διασημότερο πεζόδρομο της Ισπανίας, με την αγορά λουλουδιών, τους υπαίθριους καλλιτέχνες, ζωγράφους και με την αστείρευτη ζωντάνια της. Περπατώντας την Ράπλας θα δείτε την βρύση καναλέτας, πιείτε νερό για να ξαναεπιστρέψετε στην Βαρκελώνη σύμφωνα με μία τοπική παράδοση. Είναι επίσης το σημείο συνάντησης των οπαδών της πιο επιτυχημένης ομάδας του 21 αιώνα, της Μπαρτσελόνα. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - CAMP NOU - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ - SAGRADA FAMILIA - ΠΑΡΚ ΓΟΥΕΛ - COOKING CLASS

Mετά από ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας περιήγηση με το περίφημο CampNou ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα. Η επίσκεψη στους εσωτερικούς χώρους και στο MESSI SPACE είναι μια συναρπαστική εμπειρία για φίλους του ποδοσφαίρου και μη. Συνεχίζουμε με την πλατεία Ισπανίας, την λεωφόρο Ντιαγκονάλ, το κτίριο Λα Πεδρέρα, την πλατεία Καταλονίας, το μνημείο του Κολόμβου στο λιμάνι, την Μπαρτσελονέτα, την Ολυμπιακή ακτή, τους δίδυμους πύργους του Ολυμπιακού λιμανιού και το φημισμένο λιμάνι της Βαρκελώνης. Καταλήγουμε στο αριστούργημα του Καταλανού Αntony Gaudi την περίφημη Bασιλική της La Sagrada Familia (Άγια Οικογένεια). Πρόκειται για μια γιγαντιαία Βασιλική που βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί για πολλά χρόνια ακόμη. Αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ενώ το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ ώστε να μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία. Έπειτα θα ανεβούμε στο Φαλακρό βουνό, την Μοντάνια Πελάδα για να επισκεφθούμε το διασημότερο πάρκο της Βαρκελώνης που ξεκίνησε να χτίζεται το 1900 από τον μεγάλο modern αρχιτέκτονα Γκαουντί. Θα θαυμάσουμε το χρωματιστό του μπαλκόνι ντυμένο με την τεχνοτροπεία trencandis ένα είδος ψηφιδωτού από σπασμένα πλακάκια, γυαλιά και τούβλα, την αλχημική σαλαμάνδρα, το ροζ σπίτι του Γκαουντί, την αγορά και τέλος τα σοκολατόσπιτα εμπνευσμένα από το παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ στην κεντρική είσοδο του πάρκου. Στη συνέχεια χρόνος για να περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης στην περιοχή της κοσμοπολίτικης οδού Rablas, να απολαύσετε την μοναδική πόλη με τον τρόπο που θέλετε και να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο εξ ιδίων, όποια ώρα επιθυμείτε.

Barcelona Cooking Class
Το απόγευμα για τους εσάς που σας ενδιαφέρει η τοπική μαγειρική στα μέρη που ταξιδεύετε ετοιμάσαμε ένα ιδιαίτερο προαιρετικό μάθημα μαγειρικής. Πηγαίνουμε προς την ιστορική αγορά La Boqueria όπου επικρατεί μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων. Σε μια κεντρική τοποθεσία δίπλα στη La Rambla ξεκινάμε με τα βασικά της ισπανικής κουζίνας, διαλέγοντας φρέσκα θαλασσινά από τους παραγωγούς και τους τοπικούς πωλητές της La Boqueria, μία από τις πιο διάσημες αγορές της Βαρκελώνης. Από αυτήν την ιστορική αγορά, συνεχίζουμε σε ένα σχολείο μαγειρικής, όπου θα βρούμε μια ανοιχτή κουζίνα, μπαρ και εστιατόριο. Βάζουμε ένα ποτήρι sangria και στη συνέχεια ξεκινάμε να προετοιμάζουμε μια ποικιλία από τάπας ή pintxos, κλασικά ισπανικά μικρά πιάτα που συνδυάζονται τέλεια με ένα ποτήρι κρασί. Με τον σεφ να μαγειρεύει δίπλα μας, ξεκινάμε να προετοιμάζουμε την παραδοσιακή paella. Μόλις η paella είναι έτοιμη, καθόμαστε να απολαύσουμε το γεύμα που έχουμε ετοιμάσει με τα χεράκια μας!

3η ημέρα ΕΝΥΔΡΕΙΟ - SAILING TRIP
Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και επισκεπτόμαστε το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης, δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο! Έχει τη φήμη ότι πρόκειται για ένα θαυμάσιο θαλάσσιο πάρκο, γι αυτό και πάνω από 15 εκατομμύρια ανθρώπων το έχουν ήδη επισκεφθεί! Έχει 35 δεξαμενές, 450 διαφορετικά είδη ψαριών και θαλάσσιων φυτών, χαριτωμένους πιγκουίνους, αλλά και ένα τούνελ μήκους 80 μέτρων, όπου καρχαρίες κάνουν τη βόλτα τους πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών. Όσοι όμως δεν αρκείστε μόνο στο να τους βλέπετε και θεωρείτε τους εαυτούς σας αρκετά τολμηρούς μπορείτε να έρθετε λίγο πιο κοντά με αυτά τα συναρπαστικά ζώα! Φοράμε ειδικές στολές και μπουκάλες και κάνουμε μια βουτιά στο ενυδρείο, έχοντας ψάρια και καρχαρίες να κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής από εμάς! Αν όλα πάνε καλα…επειδή το Πάσχα φέτος είναι λίγο πιο κοντά στο καλοκαίρι, πηγαίνουμε με τα πόδια στο διπλανό λιμάνι για μια μοναδική προαιρετική μινι θαλάσσια εκδρομή διάρκειας 90λεπτών. Θα δούμε την πόλη μέσα από την θάλασσα, το λιμάνι και αρκετά αξιοθέατα κατά μήκος της πανέμορφης ακτογραμμής της Βαρκελώνης!
4η ημέρα ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΓΙΡΟΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη της Γιρόνα, όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας με το μεγαλύτερο κλίτος γοτθικού ναού στον κόσμο. Η Girona πανέμορφη με το ποτάμι της τον Όναρ και τα ζωγραφιστά σπιτάκια στις όχθες του, θα σας προσφέρει πολύ όμορφες εικόνες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:  
1. Αεροπορικά  εισιτήρια με απευθείας πτήσεις
2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
5. Συνοδός του γραφείου
6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 


 

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, δημοτικοί φόροι πόλεων, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.