ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ 8ΗΜ

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Λιθουανία-Λετονία-Εσθονία-Βαλτικές Χώρες-Χώρες Βαλτικής

ΑΠΟ 695 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Ρίγα - Βίλνιους
Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση µε AIR BALTIC για την γοητευτική πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Ακολουθώντας µια µαγευτική διαδροµή, φθάνουµε στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, την µεγαλύτερη µπαρόκ παλιά πόλη της Ευρώπης και ένα από τα σηµαντικότερα επιστηµονικά και πολιτιστικά της κέντρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LIETUVA VILNIUS 4*. ∆ιανυκτέρευση. 
2η ημέρα Βίλνιους, Ξενάγηση - Τρακάι - Βίλνιους
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη για να γνωρίσουµε το πανέµορφο ιστορικό της κέντρο. Θα επισκεφθούµε την µπαρόκ εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα περπατήσουµε στα γραφικά πλακόστρωτα δροµάκια και θα θαυµάσουµε µεταξύ άλλων τον ολόλευκο Καθεδρικό ναό, την γοτθική εκκλησία της Αγίας Άννας, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότηµα ενός από τα παλαιότερα Πανεπιστήµια της Ευρώπης κ.ά. Η γνωριµία µε την πόλη θα ολοκληρωθεί µε την ανάβαση στον λόφο του Γκεντιµίνας χρησιµοποιώντας το ιστορικό οδοντωτό τραινάκι της πόλης, από όπου µπορούµε να θαυµάσουµε µια θέα απαράµιλλης οµορφιάς προς την παλιά πόλη µε τα αµέτρητα καµπαναριά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούµε προς την πιο δηµοφιλή τουριστική τοποθεσία της Λιθουανίας, την ιστορική πρωτεύουσά της Τρακάι, η οποία βρίσκεται µέσα σε µια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους - το µοναδικό στην Ευρώπη Ιστορικό Εθνικό Πάρκο - και περιβάλλεται από λίµνες και δάση. Χρόνος για να ξεναγηθούµε στο επιβλητικό νησιωτικό κάστρο που αποτέλεσε έδρα του Μεγάλου ∆ούκα Βιτάουτας (Vytautas) και των άλλων µεγάλων ∆ουκών της Λιθουανίας κατά τον µεσαίωνα, αλλά και να απολαύσουµε, καιρού επιτρέποντος, µια βόλτα µε καραβάκι στη λίµνη που το περιβάλλει (προσφορά του γραφείου µας). Τέλος, θα κάνουµε µια στάση στην Ουζούπις, ένα "άγνωστο κράτος" στο κέντρο της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.
3η ημέρα Βίλνιους - Κάουνας - Λόφος των Σταυρών - Ανάκτορο Ρούνταλε - Ρίγα
Σήµερα θα επισκεφθούµε την δεύτερη µεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, την Κάουνας, που βρίσκεται στη συµβολή των δύο µεγαλύτερων ποταµών της χώρας και αποτελεί σηµαντικό εµπορικό και βιοµηχανικό κέντρο της. Επειδή την εποχή του µεσοπολέµου υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα, θεωρείται από τους Λιθουανούς η "αληθινή καρδιά" της πατρίδας τους, αλλά και αθλητική της καρδιά λόγω της πασίγνωστης οµάδας Ζαλγκίρις. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής µας θα δούµε µια από τις µεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης µε τον "Λευκό Κύκνο" να δεσπόζει σε αυτήν - ένα πανέµορφο αναγεννησιακό κτίριο που χρησιµοποιήθηκε ως δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακή, κατοικία του τσάρου και δηµαρχείο - τον Καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το σπίτι του Περκούνας, που θεωρείται το πιο όµορφο γοτθικό κοσµικό κτίριο της πόλης και θα έχουµε την ευκαιρία να περπατήσουµε στον γραφικό πεζόδροµο της παλιάς πόλης. Τέλος, θα επισκεφθούµε ένα από τα σηµαντικότερα µουσεία της χώρας, το µουσείο Τέχνης που είναι αφιερωµένο στον συνθέτη και ζωγράφο Μικαλόγιους Κονσταντίνας Τσιουρλιόνις, έναν διεθνώς αναγνωρισµένο καλλιτέχνη. Στη διαδροµή µας για την Ρίγα θα επισκεφθούµε τον περίφηµο Λόφο των Σταυρών, τον κύριο τόπο προσκυνήµατος του Λιθουανικού καθολικισµού, καθώς και το ανάκτορο Ρούνταλε, το πιο σηµαντικό και ξακουστό µπαρόκ παλάτι της Λετονίας και ένα από τα οµορφότερα της Ευρώπης. Αργά το απόγευµα θα φθάσουµε στην Ρίγα, την µεγαλύτερη και πιο ζωντανή µητρόπολη της Βαλτικής. Η Ρίγα είναι κτισµένη στις όχθες του ποταµού Νταουγκάβα και θεωρείται το αρχιτεκτονικό διαµάντι της Ευρώπης: η εντυπωσιακή και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων της - ένα µείγµα µεσαιωνικών, νεοκλασικών και αρ νουβό στοιχείων - είναι το αποτέλεσµα όλων των εποχών της πολυτάραχης ιστορίας της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA 4*. ∆ιανυκτέρευση. 
4η ημέρα Ρίγα, Ξενάγηση, Εκδροµή στην Γιούρµαλα
Κατά τη διάρκεια της πρωινής µας ξενάγησης θα γνωρίσουµε την αρ νουβό συνοικία της πόλης, µε τα πιο όµορφα κτίρια αυτής της αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα περπατήσουµε στα στενά λιθόστρωτα δροµάκια της παλιάς πόλης, πλαισιωµένα από πανέµορφα µεσαιωνικά και ιστορικά κτίρια, για να θαυµάσουµε τον Καθεδρικό ναό µε ένα από τα µεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα του κόσµου, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου - προστάτη της Ρίγας - το εντυπωσιακό κτίριο των Μαυροκέφαλων µε το περίτεχνο ρολόι και το ∆ηµαρχείο. Μετά το πέρας της ξενάγησής µας θα αναχωρήσουµε για την λουτρόπολη Γιούρµαλα, την "Ριβιέρα της Βαλτικής" όπως αποκαλείται. Η περίτεχνη ξύλινη αρχιτεκτονική της µέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον µε τεράστια δέντρα δίπλα στην απέραντη αµµουδιά, θα µας γεµίσουν µε εικόνες απαράµιλλης οµορφιάς. Επιστροφή στην Ρίγα και χρόνος ελεύθερος στην πανέµορφη πόλη. Απολαύστε το ρόφηµά σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ και επισκεφθείτε την µεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Ευρώπης, όπου µπορείτε να δοκιµάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών, πίτες και άλλα τοπικά προϊόντα πίνοντας την τοπική µπύρα. 
5η ημέρα Ρίγα - Σιγκούλντα/Κάστρο Τουράιντα - Σπηλιά του "Καλού Ανθρώπου" - Παρνού - Ταλίν
Πρωινή αναχώρηση για µια από τις πιο όµορφες πόλεις της χώρας, την Σιγκούλντα, όπου θα ξεναγηθούµε στο εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα - έδρα του επισκόπου, µεσαιωνικού ηγέτη της περιοχής και των ιπποτών του - και στη γύρω περιοχή. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε την σπηλιά του "Καλού Ανθρώπου", µια υπέροχη τοποθεσία που συνοδεύεται από πλήθος θρύλων. Συνεχίζουµε για την Εσθονία, την τρίτη χώρα της "τριλογίας" των Βαλτικών, όπως έχουµε συνηθίσει να αποκαλούµε τις τρεις αυτές Χώρες. Αφού κάνουµε µια στάση το Παρνού, την θερινή πρωτεύουσα της χώρας µε τον γραφικό πεζόδροµο και την πανέµορφη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, θα φθάσουµε στην επίσηµη πρωτεύουσά της, το Ταλίν, µια πόλη της οποίας το ιστορικό κέντρο µοιάζει να είναι βγαλµένο από παραµύθι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο PALACE 4* . ∆ιανυκτέρευση.
6η ημέρα Ταλίν, Ξενάγηση [Προαιρετική εκδροµή στο Ελσίνκι]
Η σηµερινή ξενάγηση στην πόλη του Ταλίν αρχίζει από το τεράστιο πάρκο Καντριόργκ (Kadriorg), το οποίο είχε σχεδιάσει ο Μεγάλος Πέτρος για τη γυναίκα του Αικατερίνη. Αφού θαυµάσουµε το µπαρόκ πρώην θερινό ανάκτορό τους - σήµερα µουσείο Ευρωπαϊκής τέχνης - συνεχίζουµε προς το Song Festival Grounds, έναν τεράστιο υπαίθριο συναυλιακό χώρο σε µορφή όστρακου. Φθάνουµε στον λόφο Τουµπέα για να δούµε το κτισµένο από τους Ιππότες της Τιµής κάστρο - το οποίο είχε µετατραπεί σε µπαρόκ παλάτι από τη Μεγάλη Αικατερίνη και σήµερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της χώρας - τον µεγαλοπρεπή ρωσικό ορθόδοξο ναό και τον έξοχα διατηρηµένο Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα. Κατηφορίζουµε προς την κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης - ένα "µουσείο" µεσαιωνικής αρχιτεκτονικής - όπου βρίσκεται το ∆ηµαρχείο µε το χαρακτηριστικό καµπαναριό του, καθώς και το παλαιότερο φαρµακείο της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη και για τις αγορές των απαραίτητων σουβενίρ (κεραµικά, µάλλινα, κεχριµπάρι, ξυλόγλυπτα). Εναλλακτικά σας προτείνουµε µια προαιρετική εκδροµή στην γοητευτική "κόρη της Βαλτικής", την πανέµορφη πρωτεύουσα της Φινλανδίας Ελσίνκι (2 ώρες µε το γρήγορο καράβι, έξοδα ατοµικά). Εκεί θα έχουµε την ευκαιρία να γνωρίσουµε το κέντρο της πόλης, στολισµένο µε όµορφα κτίρια και πάρκα, αλλά και την πλατεία της ψαραγοράς δίπλα στο παλιό λιµάνι, όπου βρίσκεται η κεντρική υπαίθρια αγορά µε την πληθώρα τοπικών λιχουδιών, αναµνηστικών και χειροποίητων δηµιουργιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. ∆ιανυκτέρευση.
7η ημέρα Ταλίν - Ταρτού - Ρίγα, Μουσείο Αυτοκινήτου/αντίκες
Πρωινή αναχώρηση για την αρχαιότερη πόλη της χώρας, το Ταρτού, στην οποία όµως οι πολυάριθµοι φοιτητές του παλαιότερου πανεπιστηµίου της Βόρειας Ευρώπης προσδίδουν µια ιδιαίτερη ζωντάνια και πολιτιστική κίνηση. Μεταξύ άλλων θα θαυµάσουµε την γραφική πλατεία του ∆ηµαρχείου µε την χαρακτηριστική της κρήνη, το "κεκλιµένο" σπίτι, την αναστηλωµένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη µε τα µοναδικά αγαλµατίδια από τερακότα και τα διάφορα αξιοθέατα του πανέµορφου πάρκου Toomemyagi. Συνεχίζουµε τη διαδροµή µας προς τη Ρίγα, όπου θα επισκεφθούµε το Μουσείο Αυτοκινήτου µε τις διάσηµες αντίκες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA 4*. ∆ιανυκτέρευση.
8η ημέρα Ρίγα - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα. 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΙΓΑ-ΑΘΗΝΑ με AIR BALTIC* ~ απ΄ ευθείας πτήσεις διάρκειας μόλις τριών ωρών 
  • Επτά διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία 4* που αναγράφονται στο ημερήσιο πρόγραμμα
  • Μπουφέ πρόγευμα (έξι).
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Εισιτήρια για το νησιωτικό κάστρο του Τρακάι, Βόλτα με καραβάκι γύρω από αυτό, Εισιτήρια για το Τελεφερίκ στο Βίλνιους, για το Παλάτι Ρούνταλε, για το μεσαιωνικό Κάστρο Τουράιντα, για την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Ταρτού και για το Μουσείο Αυτοκινήτου με τις αντίκες στη Ρίγα
  • Επίσημοι τοπικοί ξεναγοί σε Ταλίν, Ρίγα, Βίλνιους, στα Κάστρα Τρακάι και Τουράιντα, και στο ανάκτορο Ρούνταλε
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια για τους εκδρομείς έως 75 ετών*
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Αχθοφορικά,
  • φιλοδωρήματα,
  • ποτά/αναψυκτικά 
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα