Βαλτικές Χώρες - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

-Βίλνιους-Λετονία-Εσθονία-Τάλιν-Ρίγα-Τάλιν

ΑΠΟ 695 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με LUFTHANSA μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους, την μεγαλύτερη μπαρόκ παλιά πόλη της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε το γοητευτικό ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφθούμε την μπαρόκ εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια για να θαυμάσουμε τον πάλλευκο Καθεδρικό ναό, την πανέμορφη γοτθική εκκλησία της Αγίας Άννας, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα ενός από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LIETUVA VILNIUS 4* (www.radisson.com).
2η ημέρα ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΚΑΟΥΝΑΣ - ΤΡΑΚΑΙ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ
Σήμερα θα επισκεφθούμε την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, την Κάουνας, που θεωρείται από τους Λιθουανούς η "αληθινή καρδιά" της πατρίδας τους. Εδώ, θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης με τον "Λευκό Κύκνο", το πανέμορφο αναγεννησιακό κτίριο που χρησιμοποιήθηκε ως δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακή, κατοικία του τσάρου και δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το σπίτι του Περκούνας, που θεωρείται το πιο όμορφο γοτθικό κοσμικό κτίριο της πόλης και θα περπατήσουμε στον γραφικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης. Συνεχίζουμε προς την πιο δημοφιλή τουριστική τοποθεσία της Λιθουανίας, την ιστορική πρωτεύουσά της Τρακάι, που βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους - το μοναδικό στην Ευρώπη Ιστορικό Εθνικό Πάρκο - και περιβάλλεται από λίμνες και δάση. Χρόνος για να επισκεφθούμε το επιβλητικό νησιωτικό κάστρο, έδρα των μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας κατά τον μεσαίωνα και επιστροφή στο Βίλνιους
3η ημέρα ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΡΟΥΝΤΑΛΕ - ΡΙΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Ρούνταλε, το πιο σημαντικό και ξακουστό μπαρόκ παλάτι της χώρας και ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Άφιξη στη Ρίγα, την μεγαλύτερη και πιο ζωντανή μητρόπολη της Βαλτικής, στην οποία θα δούμε τη συνοικία με τα πιο όμορφα αρ νουβό κτίρια της πόλης και θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίρια. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό με ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα του κόσμου, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου - προστάτη της Ρίγα - το εντυπωσιακό κτίριο των Μαυροκέφαλων με το περίτεχνο ρολόι και το Δημαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA 4* (www.radisson.com).
4η ημέρα ΡΙΓΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΜΑΛΑ
Ημέρα ελεύθερη για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Απολαύστε το ρόφημά σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ και επισκεφθείτε την μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Ευρώπης, για να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες μαζί με την τοπική μπύρα και άλλα τοπικά προϊόντα. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την λουτρόπολη Γιούρμαλα (έξοδα ατομικά), τη "Ριβιέρα της Βαλτικής" όπως αποκαλείται, για να θαυμάσετε την περίτεχνη ξύλινη αρχιτεκτονική της και το υπέροχο φυσικό της περιβάλλον.
5η ημέρα ΡΙΓΑ - ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥΡΑΙΝΤΑ - ΤΑΡΤΟΥ - ΤΑΛΙΝΝ
Πρωινή αναχώρηση για μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας χώρας, τη Σιγκούλντα, όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα. Συνεχίζουμε για την Εσθονία, την τρίτη χώρα της "τριλογίας", όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τις Βαλτικές Xώρες. Στην πανεπιστημιούπολη Ταρτού, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και σημαντικό πολιτιστικό της κέντρο, θα δούμε το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, την πανέμορφη πλατεία του Δημαρχείου, το "κεκλιμένο" σπίτι κ.ά. Τελικός μας προορισμός για σήμερα, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU SKY TALLIN 4* (www.radisson.com).
6η ημέρα ΤΑΛΙΝ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ
Η σημερινή ξενάγησή μας αρχίζει από το τεράστιο πάρκο Καντριόργκ, που σχεδίασε ο Μεγάλος Πέτρος για τη γυναίκα του Αικατερίνη. Αφού θαυμάσουμε το μπαρόκ πρώην θερινό ανάκτορό τους/σήμερα μουσείο Ευρωπαϊκής τέχνης, συνεχίζουμε προς το Song Festival Grounds, έναν τεράστιο υπαίθριο συναυλιακό χώρο σε μορφή όστρακου. Φθάνουμε στον λόφο Τουμπέα για να δούμε το κτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής κάστρο, το οποίο η Μεγάλη Αικατερίνη μετέτρεψε σε παλάτι (νυν Κοινοβούλιο), τον έξοχα διατηρημένο Καθεδρικό ναό και τον μεγαλοπρεπή ρωσικό Ορθόδοξο ναό. Κατηφορίζουμε πεζοί προς την κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης, ένα "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του, καθώς και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ψώνια (κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι, ξυλόγλυπτα). Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι (2 ώρες με το γρήγορο καράβι, έξοδα ατομικά).
7η ημέρα ΤΑΛΙΝΝ - ΑΘΗΝΑ
Χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΒΙΛΝΙΟΥΣ-ΑΘΗΝA, ΑΘΗΝΑ-ΤΑΛΛΙΝ με LUFTHANSA μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, όπως αναγράφονται πρόγραμμα ή παρόμοια
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Τοπικός ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα, καθώς και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις:
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας