Τυρολέζικες Άλπεις - Βουδαπέστη - Βιέννη

Οδικώς, 6 ημέρες

Βουδαπέστη-Βιέννη-Σάλτσμπουργκ-Λιουμπλιάνα-Ζάγκρεμπ

ΑΠΟ 309 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και άμεση αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Διέλευση συνόρων των Ευζώνων και με ενδιάμεσες το βράδυ στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΒΙΕΝΝΗ
Πρόγευμα & ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Matthias στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Gellert, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & SCHÖNBRUNN)
Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε τα ανάκτορα Schönbrunn και Belvedere & θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας.
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΛΙΜΝΕΣ SALZKAMMERGUT - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρόγευμα & αναχώρηση για τις μοναδικές Λίμνες Salzkammergut. Θα επισκεφτούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσουμε μπροστά από τη λίμνη Attersee και θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee, στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Έπειτα αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Mirabel δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - KITZBÜHEL - ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Πρόγευμα & αναχώρηση για το πιο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Τυρόλου, το Κίτσμπουελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά, με σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Έπειτα αναχώρηση για την Λουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στη πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Μεταξύ άλλων θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ΖΆΓΚΡΕΜΠ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ
Πρόγευμα & στη συνέχεια αναχώρηση . Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.
Περιλαμβάνονται:
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
Σημείωση:
  • Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα.