Τυνησία

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Τύνιδα-Καρχηδόνα-

ΑΠΟ 620 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Πτήση για Αθήνα - Τύνιδα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο & πτήση για Τύνιδα. Άφιξη, υποδοχή από τον ξεναγό μας και τον αντιπροσωπο μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Τύνιδα
2η ημέρα Τύνιδα (Μουσείο Μαρντό – Καρχηδόνα)
Πρόγευμα & χρόνος ελεύθερος για χαλάρωση. Το μεσημέρι επίσκεψη στο μουσείο Μπαρντό, που έχει μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες συλλογές ψηφιδωτών στον κόσμο. Στη συνέχεια διασχίζοντας τις κεντρικές λεωφόρους της Τύνιδας, θα επισκεφθούμε το χώρο όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο της Τυνησίας και το Τέμενος Ζιτούνα και κατηφορίζοντας θα μπούμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της Τύνιδας. Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στα σουκς, φθάνουμε στην πύλη της εισόδου της Μεδίνας και μπαίνουμε στη λεωφόρο Μπουργκίμπα, μια από τις μεγαλύτερες λεωφόρους της Τύνιδας, όπου βρίσκεται και το σύγχρονο εμπορικό κέντρο της πόλης. Μετά από μία σύντομη διαδρομή και περνώντας από τη λίμνη της Τύνιδας(Ντου Λακ), φθάνουμε στην Καρχηδόνα όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο θέατρό τη και τις θέρμες του Αντονίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. 
3η ημέρα Τύνιδα – Μοναστίρ – Κερουαν – Γκαφσα - Τοζερ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το Μοναστίρ. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το Μοναστίρ, πανεπιστημιούπολη και γενέτειρα του επί χρόνοια προέδρου της Τυνησίας Μπουργκίμπα και επίσκεψη στο μαυσωλείο του. Αναχώρηση και άφιξη στην Κερουάν και περιήγηση της πόλης με επισκέψεις στις δεξαμενές των Αγλαβιτών, το τέμενος του συντρόφου του προφήτη (κουρέα), με τα περίφημα αραβουργήματα και θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με το πρώτο ιερό Τέμενος που χτίστηκε στη βόρεια Αφρική. Έπειτα επίσκεψη στη Μεντίνα, με την ενδιαφέρουσα αγορά της. Ελεύθερος χρόνος για καφέ τσάι και παραδοσιακά γλυκά. Επίσκεψη σε εργαστήριο χαλιών-παραδοσιακή τέχνη της Καιρουάν. Αναχώρηση για την Τοζέρ με μία διαδρομή δίπλα στους πρόποδες του Άτλαντα, περνώντας από την Γκάφσα φθάνουμε στην μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας, το Τοζέρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Μετά το δείπνο επίσκεψη του λαογραφικού μουσείου Νταρ Σαριέτ
4η ημέρα Τοζερ – Νεφτα –Σεμπικα –Ταμερζα - Ουνγκισμελ
Πρόγευμα. Περιήγηση στην πόλη του Τοζέρ με την ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της και την αγορά της. Επίσκεψη της μεγαλύτερης όασης της Τυνησίας και καθώς τη διασχίζουμε, θα αισθανθούμε την ατμόσφαιρα της όασης και την δροσιά της. Επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της όασης όπου θα δούμε ζώα της ερήμου. Η διαδρομή αυτή προαιρετικά μπορεί να γίνει με Παϊτόνια. Γεύμα. Επιβίβαση σε 4 επί 4, επίσκεψη στο πανέρι της όασης της Νέφτα και συνεχίζουμε στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ όπου βρίσκεται το στούντιο που γυρίστηκε η ταινία ο πόλεμος των άστρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο της Τοζέρ θα έχετε περιορισμένο χρόνο για χαλάρωση και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε διαμορφωμένο χώρο στην όαση όπου θα έχετε την ευκαιρία για μια μοναδική εμπειρία, της Βεδουινικης βραδιας με παραδοσιακό δείπνο, παραδοσιακούς χορούς, γητευτές φιδιών, και χορό οριεντάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
5η ημέρα Τοζερ - Σοτ Ελ Τζεριντ – Κιμπιλη - Ντουζ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για την Ντουζ, που είναι η πόρτα της ερήμου, διασχίζοντας την αλμυρή λίμνη του Σοτ Ελ Τζερίντ που η επιφάνεια της είναι καλυμμένη από αλάτι, όπου ιδιαίτερα μετά τη βροχή έχουμε την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε παγετώνα και στην περιοχή αυτή συναντάμε και το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού και επίσης το Στο Ελ Τζερίντ βρίσκουμε και τα περίφημα τριαντάφυλλα της ερήμου. Σύντομη στάση για φωτογραφίες. Στη συνέχεια περνώντας από την Κιμπίλη με την όαση της, φθάνουμε στην επόμενη πανέμορφη όαση της Ντουζ. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, το οποίο βρίσκεται δίπλα στους αμμόλοφους και πριν τη δύση του ηλίου θα κάνουμε τη βόλτα στους αμμόλοφους της Σαχάρας με καμήλες για να απολαύσουμε τη μοναδικότητα, τη μεγαλοπρέπεια και την απεραντοσύνη της Σαχάρας. Δείπνο
6η ημέρα Ντουζ – Ματματα - Ελ Τζεμ – Σους - Πορτ Ελ ΚανταουιΧαμαμετ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το βορρά με επίσκεψη στα Ματμάτα χωριό Βερβερίνικο, μέσα σε ένα σεληνιακό τοπίο, χτισμένο σε ένα λόφο με τις περίφημες κατοικίες των Τρογλοβιτών, όπου θα επισκεφθούμε και μια τυπική κατοικία τους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας διασχίζοντας τους ατέλειωτους ελαιώνες, άφιξη στην Σους. Σύντομη στάση στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο φημισμένο Θέρετρο του Πορτ ελ Καντάουι με την χαρακτηριστική μαρίνα του και την πανέμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Χαμμαμέτ. Δείπνο.
7η ημέρα Χαμαμετ
Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη για να εξερευνήσετε το Χαμμαμέτ. Δείπνο.
8η ημέρα Χαμαμετ – Τύνιδα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη για μπάνιο και χαλάρωση. (check out 12.00) Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στην Τύνιδα με επίσκεψη στις σκεπαστές αγορές της Τύνιδας για τα τελευταία σας ψώνια. Μεταφορά στο γραφικό χωριό Σίντι Μπου Σάιντ με την ανδαλουσιάνικη αρχιτεκτονική του, την πανοραμική θέα του στη μεσόγειο και την όμορφη μαρίνα του. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε ένα παραδοσιακό καφενέ ένα μοναδικό αραβικό καφέ ή τσαι μέντα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο παραδοσιακό εστιατόριο la victoire για το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδα για την πτήση επιστροφής μας. 
Περιλαμβάνονται:
  • Εφτά (7) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία El MOURADI GAMMARTH TUNIS 5*, HOTEL RAS EL AIN TOZEUR 4*, MOURADI DOUZ 4*, HOTEL VINCCI FLORA PARK HAMMAMENT 4* ή παρόμοια (standard δωματια ξενοδοχείου τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με πρόσθετο κρεβάτι, το μονόκλινο θα είναι δωμάτιο με μία κλίνη ή δίκλινο με χρήση ενός κρεβατιού).
  • (7) πρωϊνά και (6) επιλεγμένα γεύματα ή δείπνα
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός-αρχηγός.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Η εκδρομή στις ορεινές οάσεις με τζιπ 4Χ4(υποχρεωτικά στη διάρκεια της εκδρομής η ζώνη ασφαλείας).
  • Βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια ταξιδιού
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Προαιρετικά ένα επιπλέον δείπνο(20€) με παραδοσιακή τυνησιακή κουζίνα στη Βεδουίνικη βραδιά όπου θα απολαύσετε τους Βεδουίνικους παραδοσιακούς χορούς, τους γητευτές των φιδιών, τα άλογα που χορεύουν, χορό οριεντάλ, και θα γευτείτε τη παραδοσιακή βεδουίνικη κουζίνα και ένα αποχαιρετιστήριο επιπλέον δείπνο (20€) με τυνησιακή μουσική.
  • Φόροι αεροδρομίων, δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία & φιλοδωρήματα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους(15 ευρώ το άτομο) και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.