Τρίκαλα – Καλαμπάκα – Μετέωρα – Λίμνη Πλαστήρα – Φθινοπωρινές αποδράσεις

Οδικώς, 3 ημέρες

Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Μετέωρα-Λίμνη Πλαστήρα-Ελάτη-Περτούλι-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Καρδίτσα

ΑΠΟ 89 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Ελάτη – Περτούλι – Καλαμπάκα
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας μετά από τις απαραίτητες στάσεις θα φτάσουμε στο γραφικό Περτούλι, μια πανέμορφη περιοχή της Ανατολικής Πίνδου, χτισμένη σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Εκεί θα απολαύσουμε τον καφέ μας .Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Ελάτη, γραφικό χωριό σε υψόμετρο 950 μέτρων χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος προορισμός μας η όμορφη πόλη της Καλαμπάκας χτισμένη στις ρίζες του βράχου των Μετεώρων. Η λέξη «καλαμπάκα» είναι τουρκική και σημαίνει «ισχυρό φρούριο». Στην ίδια θέση βρισκόταν η αρχαία πόλη Αιγίνιο, η οποία στους μεσαιωνικούς χρόνους ονομαζόταν Σταγοί (ονομασία που φέρει ακόμη η μητρόπολη). Αργότερα μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος . Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Μετέωρα – Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών - Τρίκαλα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στους γιγάντιους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό ίσως στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε για το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. . Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Τρίκαλα, μία από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας, μια μικρή «Ευρώπη» στην καρδιά της Θεσσαλίας. Από τη μακραίωνη ιστορία του «χθες» στη σημερινή, ευρωπαϊκή και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη, πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας!!! H πατρίδα του Ασκληπιού περιμένει να τη γνωρίσουμε με το θαυμαστό Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό τέμενος επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στον χρόνο. Οι συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα συγκεντρώνουν τον θαυμασμό στη διάρκεια των περιπάτων. Θα απολαύσουμε γλυκό πουτίγκα στα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα Λίμνη Πλαστήρα – Καρδίτσα – Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Λίμνη του Πλαστήρα (Ταυρωπού), όπου το τοπίο σαγηνεύει με τα έλατα, τις βελανιδιές και τα πλατάνια. Διέλευση από τα γραφικά χωριά, άφιξη στο φράγμα του Πλαστήρα και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πλαζ Λαμπερού, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στις όχθες της μαγευτικής λίμνης. Στη συνέχεια, στάση στην όμορφη Καρδίτσα όπου θα έχουμε την ευκαιρία για βόλτα στους πεζόδρομους της και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το βράδυ, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν
Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να εξαργυρώσετε Δελτία ΟΓΑ και ΟΠΕΚΑ

Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα την επιλογή σας   
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια tour operator
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα
Παρατηρήσεις :
  • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
  • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο.
  • Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.