ΤΗΝΟΣ (ΒΡΑΔΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ)

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 5 ημέρες

Τήνος

ΑΠΟ 165 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1 ημέρα Αναχώρηση - Ραφήνα - Τήνος
Αναχώρηση από το γραφείο μας το βράδυ και μέσω Λάρισας, Βόλου και Αλαμάνας, άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Τήνο, σπουδαίο θρησκευτικό κέντρο και νησί των ανέμων.
2η ημέρα 1η - 2η ημέρα Αναχώρηση - Ραφήνα - Τήνος
 Άφιξη και επίσκεψη στον ναό της Μεγαλόχαρης για προσκύνημα της θαυματουργής Αγίας Εικόνας. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου. Όλοι οι Επιτάφιοι των εκκλησιών της χώρας συγκεντρώνονται στην πλατεία Παντανάσσης και μετά το άκουσμα των εγκωμίων από τους ιερείς και την μπάντα του δήμου οι πιστοί ακολουθούν τους Επιτάφιους πίσω στις εκκλησίες τους. Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου κατευθύνεται προν την παραλία Καλάμια, όπου ο ιερέας μαζί με αυτούς που μεταφέρουν τον Επιτάφιο μπαίνουν μέσα στη θάλασσα και τελούν τρισάγιο για όλους τους ναυτικούς που χάθηκαν στη θάλασσα. Κατά την επιστροφή τους στην εκκλησία ο Επιτάφιος μεταφέρεται από γυναίκες.
3η ημέρα 3η ημέρα Τήνος - Μονή Αγίας Πελαγίας και γύρος του νησιού
Παρακολούθηση της λειτουργίας στον ναό της Μεγαλόχαρης, στη συνέχεια πρόγευμα και αναχώρηση για το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας - Κοίμησης της Θεοτόκου, μεγάλο μνημειακό οικοδομικό συγκρότημα κτισμένο τον 10ο αιώνα. Μέσω του χωριού Βόλακα συνεχίζουμε για τον γύρο του νησιού. Αφού περάσουμε από τα χωριά Κτικάδος, Χατζηράδος, Κάμπος, Καρδιανή, Υστέρνια καταλήγουμε στο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, Πύργο, πατρίδα του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Επιστροφή στην Τήνο, ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση της λειτουργίας της Αναστάσεως. Ακολουθεί, αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα.
4η ημέρα 4η ημέρα Τήνος
Πρόγευμα και χρόνος για να απολαύσουμε τις ομορφιές του νησιού. Ακολουθεί το πασχαλινό γεύμα. Όσοι επιθυμούν μπορούν προαιρετικά να επισκεφθούν τη γειτονική Μύκονο. Θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό της Αγάπης στον ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου. Το Ευαγγέλιο θα αναγνωστεί σε πολλές γλώσσες και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως του ναού της Μεγαλόχαρης και των ενοριών της Τήνου. 
5η ημέρα 5η ημέρα Τήνος - Ραφήνα - Επιστροφή
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για έναν τελευταίο περίπατο στην αγορά της Τήνου. Μετάβαση στο λιμάνι και απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε για Αλαμάνα, Βόλο, Λάρισα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.
Επιβάρυνση 35€  για αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα.

Περιλαμβάνονται:

Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Τήνος-Ραφήνα.
Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόρος διαμονής.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.