Θρύλοι του Περού

Αεροπορικώς, 12 ημέρες

Περού -Λίμα-Αμαζόνιος -Κούσκο -Ιερή κοιλάδα-

ΑΠΟ 3950 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Ελλάδα – Πτήση για Λίμα
Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Check-in και πτήση στις 15.45 για τη Λίμα μέσω Μαδρίτης.
2η ημέρα Άφιξη στη για Λίμα - Ξενάγηση πόλης
Άφιξη στη Λίμα πολύ νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας. Στο αεροδρόμιο της Λίμας, θα μας παραλάβει ο αντιπρόσωπος μας στο Περού και θα μας συνοδεύσει μέχρι το ξενοδοχείο μας, δίνοντάς μας τις πρώτες χρήσιμες πληροφορίες για τη χώρα. Τακτοποίηση άμεσα στα δωμάτια μας και χρόνος ελεύθερος για απαραίτητη ξεκούραση.  Το μεσημέρι θα ξεκινήσει η ξενάγηση της πόλης, με μια επίσκεψη στην Plaza Mayor, το επίσημο κέντρο της πόλης και την αρχική τοποθεσία στην οποία ιδρύθηκε η Λίμα. Θα συνεχίσουμε προς τον ιστορικό καθεδρικό ναό, ένα αρχιτεκτονικό θαύμα. Θα συνεχίσουμε για το Προεδρικό Μέγαρο, την εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο και τη συλλογή της βιβλιοθήκης του με ωραία έργα ζωγραφικής και τοιχογραφίες. Μετά την περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, θα οδηγηθούμε στη σύγχρονη Λίμα για να επισκεφθούμε τις περιοχές San Isidro και Miraflores. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα Λίμα – Πτήση για Πουέρτο Μαλδονάδο – Reserva Amazonica
Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο, από όπου θα πάρουμε την εσωτερική πτήση για το Πουέρτο Μαλντονάδο. Καλωσορίσαμε στην Αμαζονία! Αρχίστε να βιώνετε τη μαγεία του τροπικού δάσους, καθώς θα πάρουμε το πλοίο κατά μήκος του ποταμού Madre de Dios για να καταλήξουμε στο τροπικό μας κατάλυμα, όπου η διαδρομή θα διαρκέσει 45 λεπτά. Μετά από μια σύντομη ενημέρωση, θα εγκατασταθούμε στην όμορφη cabaña μας και θα απολαύσουμε μεσημεριανό γεύμα. Χαλαρώστε πίνοντας ένα δροσιστικό τσάι και ετοιμαστείτε για την απογευματινή μας εκδρομή. Την πρώτη μέρα προτείνουμε μια περιήγηση κατά μήκος του μονοπατιού, στην φυσική περιοχή του Reserva Amazonica, όπου θα ανακαλύψετε τον κόλπο του Αμαζονίου. Αυτό το μονοπάτι προσφέρει μια εξαιρετική εισαγωγή στο περιβάλλον της ζούγκλας, όπου θα δούμε εντυπωσιακά δέντρα, όπως το Shihuahuaco, και μία σειρά τροπικών και υποτροπικών φυτικών ειδών, που προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για την παρακολούθηση πουλιών και την παρατήρηση εξωτικών εντόμων. Σας προτείνουμε επίσης την πρώτη νύχτα την εκδρομή του Twilight River – μια καθοδηγούμενη απογευματινή βόλτα με το πλοίο στο ποταμό Madre de Dios. Γίνετε μάρτυρες του μετασχηματισμού από έναν ημερήσιο σε έναν νυχτερινό κόσμο, όπου τα ζώα και τα πουλιά της ημέρας δίνουν τη θέση τους σε είδη ειδικά προσαρμοσμένα στη νύχτα. Καθώς απολαμβάνουμε τον παράδεισό τους, θα μάθουμε για τις συνήθειες τους, ενώ ψάχνουμε για κουκουβάγιες, nightjars, capybaras και μεγάλα caimans. Δείπνο και ξεκούραση ή απολαύστε τη μοναδική εμπειρία της νύχτας μέσα σε τροπικό δάσος, καθώς θα ακούτε τους συναρπαστικούς ήχους της ζούγκλας το βράδυ.
4η ημέρα Reserva Amazonica
Ξυπνήστε αργά ή νωρίς – η επιλογή είναι δική σας. Το πρωινό ξεκινά στις 5:30 π.μ., για όσους θέλουν να αποφύγουν τη ζέστη και να απολαύσουν τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Σερβίρεται πλήρες πρωινό σε μπουφέ από τις 5:30 έως τις 9:30. Σήμερα το πρωί μπορούμε να επισκεφθούμε την εκδρομή στη λίμνη Sandoval στο εθνικό πάρκο Tambopata. Τραβήξτε ένα ξύλινο κανό, σε μια όμορφη λίμνη που μοιάζει με καθρέφτη, και είναι το σπίτι του απειλούμενου είδος ενυδρίδας, καθώς και των red howler monkeys, red-bellied macaws, anacondas, side-neck turtles και black caimans. Επιστροφή στο Reserva Amazonica. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, μπορούμε να επισκεφθούμε το αξιοθαύμαστο Inkaterra Canopy Walkway και το Anaconda Walk. Ανεβαίνοντας τον πρώτο πύργο, 29 μέτρα πάνω από το δάσος, ξεκινάμε τη συνάντησή μας με το βασίλειο της κορυφής των δέντρων. Για περισσότερο από ένα τέταρτο του μιλίου, θα περπατήσουμε κυριολεκτικά μέσα από το τροπικό δάσος σε ένα δίκτυο κρεμαστής γέφυρας που συνδέει οκτώ πλατφόρμες παρατήρησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδρομής, να είστε έτοιμοι να δείτε τοκουάνες, δρυοκολάπτες, trogons, πίθηκους και three-toed sloth. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να επεκτείνετε την εκδρομή σας και να εκτιμήσετε το ηλιοβασίλεμα σε έναν από τους πύργους. Μετά την κάθοδο μας από το Canopy, ζήστε την εμπειρία του Anaconda Walk για περίπου 30 λεπτά κατά μήκος της ξύλινης γέφυρας 200 μέτρων, πάνω από τα έλη Aguajales. Σε αυτό το πλούσιο οικοσύστημα, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα διάφορα είδη αμφιβίων, πουλιών, θηλαστικών, πλούσια χλωρίδα, δέντρα και υπάρχει η δυνατότητα να δούμε φίδια αυτής της ελώδης περιοχής. Ο περίπατος τελειώνει με την επιστροφή στο lodge. Εκεί θα απολαύσουμε την καθημερινή παρουσίαση της φύσης στο Eco Center. Δείπνο και ξεκούραση.
5η ημέρα Reserva Amazonica - Πούερτο Μαλδονάδο - Κούσκο
Απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό, πριν μεταφερθείτε πάλι μέσω του ποταμού Madre de Dios στο Πουέρτο Μαλδονάδο, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το σπίτι των πεταλούδων. Το Περού διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία στον κόσμο, με πάνω από 3.700 γνωστά είδη. Πολλά από αυτά θα μπορέσετε να τα δείτε στο συγκεκριμένο χώρο. Μεταφορά για το αεροδρόμιο και πτήση στο Κούσκο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο λαμβάνοντας αρχικές πληροφορίες για την περιοχή. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη βόλτα στην παλιά πόλη.
6η ημέρα Κούσκο, ξενάγηση της πόλης
Πρόγευμα και ακολουθεί η ξενάγηση σ’ αυτή την γοητευτική πόλη, την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα. Ξεκινούμε με επίσκεψη στο μοναστήρι του Santo Domingo, ένα μεγάλο συγκρότημα από μπαρόκ και αναγεννησιακού ρυθμού κτίρια, το οποίο κτίστηκε πάνω στο ναό Qoricancha, έναν από τους σημαντικότερους ναούς αφιερωμένος στη λατρεία του Ήλιου. Τα θεμέλιά του είναι ακόμα ορατά στη βάση του μοναστηριού. Σε αρχαία κείμενα αναφέρεται ότι το ιερό ήταν καλυμμένο με φύλλα χρυσού και χρυσές αναπαραστάσεις της φύσης. Συνεχίζουμε προς την Plaza de Armas για να επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό. Διαθέτει  μια περίτεχνη αναγεννησιακή πρόσοψη και όπως άλλα σημαντικά μνημεία της πόλης, χτίστηκε πάνω στα ερείπια ναού των Ίνκας. Κατευθυνόμαστε προς τους λόφους πάνω από το Κούσκο για να επισκεφτούμε τα ερείπια του φρουρίου Sacsayhuaman, του οποίου η επιβλητικοί προμαχώνες προσφέρουν εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης του Κούσκο, τα ερείπια του ναού και το αμφιθέατρο του Qenqo, όπου πιστεύεται ότι οι Ίνκας ασκούσαν αγροτικές τελετουργίες. Τέλος, θα επισκεφτούμε το Puka Pukara, το «κόκκινο φρούριο», ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτηρίων σε περίοπτη θέση, όπου θα δούμε τις κατοικίες, τις πλατείες, τα λουτρά, το υδραγωγείο τα τείχη και τους πύργους που είναι ευδιάκριτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
7η ημέρα Κούσκο – Awanakancha – Πίσακ – Ollantaytambo – Ιερή Κοιλάδα
Σήμερα θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή προς την Ιερή Κοιλάδα, όπου θα επισκεφτούμε το κλωστοϋφαντουργικό κέντρο Awanacancha, όπου εκτρέφονται τα καμηλοειδή της Νότιας Αμερικής (λάμα, αλπάκα, γκυανάκος). Θα μάθετε για τις φημισμένες ίνες, που δημιουργούνται από το τρίχωμά τους, καθώς και για τις αρχαίες τεχνικές ύφανσης, που χρησιμοποιούνται ακόμα. Στη συνέχεια, θα επισκεφτείτε το τοπικό χωριό Πίσακ, γνωστό για τη διάσημη πολύχρωμη αγορά του. Αυτή η πολυσύχναστη αγορά προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν την ανταλλαγή τους για τοπικά πουλόβερ, πόντζο, κρεμαστά τοίχων, κοσμήματα και αγαθά. Θα έχουμε χρόνο να ψωνίσουμε, πριν απολαύσουμε μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Ollantaytambo, το οποίο ήταν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φρούριο και χρησίμευσε ως ναός. Ένα όμορφα διακοσμημένο κέντρο τελετών βρίσκεται στην κορυφή της βεράντας. Κάτω από το κάστρο βρίσκεται μια πλήρης πόλη των Ίνκας, που ονομάζεται επίσης Ollantaytambo, και εξακολουθεί να κατοικείται με την αρχική αρχιτεκτονική και διαρρύθμισή της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια.
8η ημέρα Ιερή Κοιλάδα – Μάτσου Πίτσου – Κούσκο
Μετά την παράδοση των δωματίων και το πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο τρένο Vistadome για το περίφημο Μάτσου Πίτσου, ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου και τόπος κληρονομιάς της Unesco. Εκεί θα έχουμε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσουμε την εντυπωσιακή ακρόπολη των Ίνκας, συνοδευόμενοι από τον οδηγό μας. Θα περιηγηθούμε ανάμεσα στα ερείπια της πόλης και θα αισθανθούμε το παλμό του, καθώς θα οραματιζόμαστε τις ζωές των ιερέων, τεχνιτών και υπηρετριών, οι οποίοι κατοικούσαν σε αυτή τη φαινομενικά ακατοίκητη ακρόπολη. Οι ανασκαφές στην περιοχή έχουν αποκαλύψει σκελετούς, αντικείμενα και μάλλινα ρούχα, αλλά όχι χρυσό. Η ίδια ακρίβεια των συναρμολογημένων πετρωμάτων υπάρχει εδώ όπως και σε άλλες τοποθεσίες των Ίνκας. Με θέα στον ποταμό Urubamba, ανακαλύπτοντας ένα κρυφό κουβάρι των αμπελιών και δέντρων στην κορυφή του βουνού, η πόλη του Μάτσου Πίτσου θα κρατήσει για πάντα το μυστικό της καταστροφής της – οι Ίνκας δεν άφησαν κανένα γραπτό στοιχείο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στο Aguas Calientes. Το απόγευμα, θα επιβιβαστούμε στο τρένο Vistadome πίσω στο σταθμό Ollanta. Κατά την άφιξή σας, θα μεταφερθούμε οδικώς στο ξενοδοχείο σας στο Κούσκο.
9η ημέρα Κούσκο – Πούνο
Πρωινό και αναχώρηση με τουριστικό λεωφορείο προς το Πούνο και τη λίμνη Τιτικάκα, που είναι ο επόμενός μας προορισμός. Κατά τη διαδρομή, θα επισκεφθούμε γραφικές πόλεις και αρχαιολογικούς χώρους, όπως Andahuaylillas, Raqchi, Sicuani, La Raya και Pukara. Μεσημεριανό γεύμα. Απογευματινή άφιξη στην παραλίμνια πόλη του Πούνο. Υποδοχή και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος.  
10η ημέρα Πούνο – Νησιά Uros - Nησί Taquile - Λίμνη Τιτικάκα – Πτήση για Λίμα
Σήμερα θα αφιερώσουμε μια ολόκληρη μέρα για την εκδρομή στη λίμνη Τιτικάκα, μια από τις ομορφότερες και μυστηριώδεις λίμνες στην Αμερική. Η λίμνη βρίσκεται στα 3.820m υψόμετρο και αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία. Εξαιτίας του μεγάλου υψόμετρου, ο αέρας είναι ασυνήθιστα καθαρός και τα γαλάζια νερά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Τα βασικότερα αξιοθέατα, αποτελούν τα νησιά των Ούρος και το νησί Taquile. Πρώτα θα επισκεφθούμε τα Ούρος, πλωτά νησιά, κατασκευασμένα σε μια τεχνητή φόρμα πάνω σε καλάμια totora, ένα τεράστιο φυτό με λεπτά φύλλα που ανθεί στη λίμνη. Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται και στην κατασκευή όλων των χειροτεχνημάτων, αλλά και των βαρκών που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για το ψάρεμα. Εδώ, διατηρούν ακόμη την ενδυμασία και τον τρόπο καλλιέργειας των πόλων των Ίνκας. Συνεχίζουμε για το νησί Τακίλε, το οποίο συγκεντρώνει την μεγαλύτερη ποικιλία από τοπικές εκδρομές, τις οποίες οργανώνουν οι ίδιοι οι ιθαγενείς. Οι ντόπιοι καλωσορίζουν τους τουρίστες στα σπίτια τους όπως γινόταν και στα πατροπαράδοτα έθιμα τους. Χρόνος ελεύθερος να περιηγηθούμε στο νησί, πριν το μεσημεριανό γεύμα. Βραδινή μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση σας στη Λίμα. Κατά την άφιξή σας στη Λίμα, θα σας υποδεχτεί ο τοπικός οδηγός και θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.
11η ημέρα Λίμα – Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω Μαδρίτης για την Αθήνα.
12η ημέρα Άφιξη στην Ελλάδα
Άφιξη αργά το μεσημέρι στην Αθήνα.
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση με την Iberia μέσω Μαδρίτης από και προς την Αθήνα
  • Εσωτερικό αεροπορικό εισιτήριο Λίμα – Πούερτο Μαλδονάδο, Πουέρτο Μαλδονάδο – Κούσκο, Πούνο - Λίμα σε οικονομική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (890 €)
  • Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή ο έκαστος
  • Διαμονή δέκα (10) διανυκτερεύσεων σε επιλεγμένα deluxe ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται παραπάνω
  • Πρωινό καθημερινά, πλήρης διατροφή στον Αμαζονία και τρία μεσημεριανά γεύματα με βάση το πρόγραμμα
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Όλες οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός Αγγλόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
  • Ελληνόφωνος συνοδός/ αρχηγός
  • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • Τοπικοί φόροι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
  Δεν περιλαμβάνονται:
  • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
  • Φιλοδωρήματα σε ξεναγούς/ οδηγούς
  • Όλα τα γεύματα που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές ή δραστηριότητες, που δεν αναφέρονται στο καθημερινό πρόγραμμα
  • Φόρος εξόδου του Περού, ο οποίος αντιστοιχεί σε 45 $ κατ’ άτομο και πληρώνεται επιτόπου στο αεροδρόμιο της Λίμας, αφού εκδοθούν οι κάρτες επιβίβασης της πτήσης επιστροφής
  • Εσωτερική πτήση από Θεσσαλονίκη για Αθήνα μετ’ επιστροφής (περίπου 180 € ανά άτομο)
  Γενικές Σημειώσεις:
  • Τα  Ελληνικά διαβατήρια δεν χρειάζονται τουριστική βίζα για το Περού
  • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το DionTours N.G. & Red Elephant δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο
  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 12 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη, το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση
  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
  • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης
  • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις
  • Παραλαβή δωματίων: 15.00 & Παράδοση δωματίων: 11.00
  • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)
  • Υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης του δωματίου και του είδους διατροφής με την αντίστοιχη επιβάρυνση. Ρωτήστε μας για τιμές
  • Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου
  • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου
  • Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την επιβεβαίωση της κράτησης θα υπάρξουν ακυρωτικά με βάση τα συμβόλαια και τους όρους της κάθε υπηρεσίας
  • Για να πάρετε το πακέτο νεόνυμφων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τη ληξιαρχική πράξη γάμου και να την υποδείξετε κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο
  • Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής