ΘΑΣΟΣ 3, 4 ημέρες (Ρ)

Οδικώς, 3,4 ημέρες

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ -ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΛΙΜΕΝΑΣ -ΛΙΜΕΝΑΣ -ΑΛΥΚΗ -ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ-ΠΟΤΟΣ -Θάσος-ΚΕΡΑΜΩΤΗ-Καβάλα

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ – ΚΕΡΑΜΩΤΗ – ΘΑΣΟΣ – ΠΟΤΟΣ (250χλµ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία µας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή, θα φτάσουμε στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου όρους, σε υψόμετρο 753 μέτρων, όπου θα επισκεφτούμε τη σημαντική Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνας της Αχειροποιήτου Θεοτόκου που κατά την παράδοση είναι μία από τις εικόνες που αγιογράφησε ο Απόστολος Λουκάς. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Κεραμωτή, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με το Λιμένα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για φαγητό εξ ιδίων. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Μ. Σάββατο ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ – ΑΛΥΚΗ – ΠΟΤΑΜΙΑ – ΛΙΜΕΝΑΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ – ΠΟΤΟΣ (110χλµ.)
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από το Μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ, του προστάτη του νησιού, όπου φυλάσσετε καρφί της Σταυρώσεως του Χριστού και η Θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη. Συνεχίζουμε για την Αλυκή µε τα αρχαία ορυχεία μαρμάρου και για την Ποταμιά. Έπειτα αναχωρούμε για το Λιμένα, την πρωτεύουσα του νησιού. Εδώ θα δούμε τα ερείπια του ιερού του Ποσειδώνα, του ιερού του Διονύσου και της Αγοράς, το αρχαίο Θέατρο, την Ακρόπολη και το Αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Παναγιά, ένα γραφικό ορεινό χωριό με σπίτια που διατηρούν τον παραδοσιακό Μακεδονικό ρυθμό και την αξιόλογη εκκλησία της Παναγίας. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία και στη συνέχεια θα δειπνήσουμε µε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Κυριακή του Πάσχα ΘΕΟΛΟΓΟΣ - ΠΟΤΟΣ (28χλμ.) & ΤΟ
Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για το Θεολόγο, ένα όμορφο χωριό σε υψόμετρο 220 μέτρων, µε παλιά αρχοντικά και πλακόστρωτα δρομάκια. Αποτελεί τουριστικό κέντρο και υπήρξε πρωτεύουσα του νησιού. Το χωριό φημίζεται για την κουζίνα του και συγκεκριμένα για τα κρεατικά του με πιο δημοφιλές το κατσικάκι. Μετά τη βόλτα μας θα επιστρέψουμε στον Ποτό, ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο χωριό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να απολαύσουμε το μεσημεριανό Πασχαλινό μας γεύμα. Ξεκούραση και το απόγευμα θα επισκεφτούμε τα Λιμενάρια, όπου θα γνωρίσουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη κωμόπολη του νησιού, με μοναδική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος, το Άγιο όρος και τη Λήμνο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα ΛΙΜΕΝΑΣ – ΚΕΡΑΜΩΤΗ - ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (230χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το Λιμένα, όπου θα πραγματοποιήσουμε τις τελευταίες αναμνηστικές αγορές στην κεντρική αγορά και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Επιβίβαση στο πλοίο προς Κεραμωτή. Άφιξη και αναχώρηση για την υπέροχη Καβάλα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και φαγητό. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
 
Σημείωση:
Στο 3ήμερο
πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η επίσκεψη στην Ι.Μ. Εικοσιφοίνισσας και την πρώτη μέρα επισκεπτόμαστε την Αλυκή, την Ποταμιά και την Παναγιά. Την τελευταία μέρα θα δούμε την Ι.Μ.

Περιλαμβάνει:
Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας.
Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Ημιδιατροφή. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο
πρόγραµµα ως προαιρετικό.
Φόρος διαμονής