Τελ Αβίβ , η λευκή πόλη 4,5ημ Prive μεταφορές – ξεναγήσεις και με 2 άτομα

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Τέλ Αβίβ-ΙΣΡΑΗΛ-Ιερουσαλήμ-Γαλιλαία-Ναζαρέτ

ΑΠΟ 279 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βενετία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. 
2η ημέρα ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ξενάγηση πόλης και στην παλιά Γιάφα)
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την ξενάγηση της πόλης. Αρχίζοντας, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση της «αμερικανικής» πόλης που βρέχεται από τα νερά της Μεσογείου, ξεκινώντας όμως από την παλιά διατηρημένη πόλη Γιάφα στα νότια προάστια του Τελ Αβίβ. Οι Έλληνες την ονόμαζαν Ιόππη, ενώ ο Σολομών τη μετέτρεψε στο επίσημο λιμάνι του κράτους του. Πρωτεύουσα των Σταυροφόρων του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου του 12ου αιώνα, επανήλθε στα χέρια των Αράβων μέχρι το Μεγάλο Ναπολέοντα και αργότερα πέρασε στους Άγγλους. Επιστρέφοντας στο Τελ Αβίβ θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Διασποράς, όπου εκτίθενται με κατατοπιστικό τρόπο η πολυμορφία και οι παραδόσεις των Εβραίων που επί 1.900 χρόνια έζησαν σε εξορία. Ακολούθως θα περπατήσουμε στην αγορά της Χακάρμελ, όπου κάθε λογής φρούτα, λαχανικά, ελιές από τη… Γη της Επαγγελίας κατακλύζουν τα καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΤΕΛ ΑΒΙΒ - προαιρετική εκδρομή στην Ιερουσαλήμ
Μετά το πρωινό σήμερα θα επισκεφτούμε την πιο ιερή πόλη του κόσμου. Η Ιερουσαλήμ αποτελεί ιουδαϊκό, χριστιανικό και ισλαμικό κέντρο θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας. Η πεζοπορική μας ξενάγηση θα επικεντρωθεί στα χριστιανικά ενδιαφέροντα της πόλης. Η παλιά πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, περιβάλλεται από έναν οχυρωμένο τοίχο και διαιρείται σε τέσσερις συνοικίες: την αρμένικη, την χριστιανική, την μουσουλμανική και την εβραϊκή. Εμείς θα ανεβούμε το όρος των Ελαιών, στην κορυφή της μικρής Γαλιλαίας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνιση του Ιησού στους μαθητές μετά την Ανάσταση για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ και θα συνεχίσουμε με τον κήπο της Γεθσημανής σκεπτόμενοι ταπεινά τον Κύριο κάτω από τα αρχαία ελαιόδεντρα. Εάν είναι ανοικτό για επίσκεψη, θα ανεβούμε στο όρος του Ναού όπου θα δούμε εξωτερικά και το μουσουλμανικό τέμενος Αλ Άκσα. Στη συνέχεια θα βιώσουμε τη δραματική εμπειρία της περίφημης Βία Ντολορόζα με τα πολύχρωμα παζάρια της παλιάς πόλης για να προσκυνήσουμε στον Πανάγιο τάφο. Θα περπατήσουμε στην αρμένικη συνοικία και θα περάσουμε από τον πύργο του Δαυίδ. Βγαίνουμε από την παλιά πόλη από την φημισμένη πύλη της Γιάφα και επιστροφή στο Τελ Αβίβ .Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΤΕΛ ΑΒΙΒ - προαιρετική εκδρομή στην Λίμνη Γαλιλαίας - Καπερναούμ – Ναζαρέτ
Σήμερα σας προτείνουμε μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή Πρώτη στάση η περίφημη συναγωγή της Καπερναούμ καθώς και την εκκλησία της Τάμπγκα, εκεί που ο Ιησούς πολλαπλασίασε τα πανέρια με το ψωμί και τα ψάρια. Δεν θα παραλείψουμε να απολαύσουμε μια ωραία βαρκάδα στη λίμνη Γαλιλαίας (Τιβεριάδα) για να χαρούμε την υπέροχη φύση της περιοχής. Η μέρα μας θα τελειώσει με επίσκεψη στην Ναζαρέτ, εδώ που ο Ιησούς πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Επίσκεψη στη Βασιλική της Αναλήψεως και στην εκκλησία του Αγ. Ιωσήφ. Επιστροφή στο Τελ Αβίβ .Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ελεύθερη ημέρα - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στην πόλη.Απολαύστε μια σύγχρονη, πολυπολιτισμική μητρόπολη με καλλιτεχνικό ύφος .Μπορείτε να περάσετε την ώρας σας τόσο στα καφέ και μπαρ της πόλης ή σε κάποια παραλία κάνοντας το μπάνιο σας .Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής 
Οι τιμές περιλαμβάνουν:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με τη Ryanair για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ – Θεσσαλονίκη
  • Δύο χειραποσκευές ανά άτομο (μία Χειραποσκευή 10 κιλών & μία μικρή τσάντα να χωράει κάτω από το κάθισμα)
  • Προτεραιότητα και κρατημένη θέση
  • μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο  του Τελ Αβίβ
  • Ιδιωτική ξενάγηση πόλης  
  • Διαμονή  στο ξενοδοχείο με πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
 
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  •  Είσοδοι σε μουσεία και πάρκα, τρένα , Κρουαζιέρες
  •  Δημοτικοί φόροι
  •  Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 
 Σημειώσεις :
  • Στο 4ήμερο πρόγραμμα, αφαιρείται όποια ημέρα επιθυμείτε. Οι προαιρετικές εκδρομές πραγματοποιούνται με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων\
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε ατομικό πρόγραμμα , οι παραπάνω τιμές μειώνονται κατά 120€ το άτομο

Δρομολόγια Πτήσεων:

4ήμερο
Θεσ/νίκη-Τελ Αβίβ
13.50-16.10

Τελ Αβίβ- Θεσ/νίκη
16.55-19.25
 
5ήμερο
Θεσ/νίκη-Τελ Αβίβ
13.45-16.05

Τελ Αβίβ- Θεσ/νίκη
17.00-19.30


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 
Πλατεία  Ράμπιν: η κεντρική πλατεία του Τελ Αβίβ, που φιλοξενεί όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις της πόλης, πήρε το όνομά της από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν, ο οποίος δολοφονήθηκε δημόσια εδώ από εξτρεμιστή, το 1995. Στο νότιο τμήμα της θα δείτε το εντυπωσιακό πυραμιδοειδές μνημείο αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα.
 
Μουσείο Εβραϊκής Διασποράς: δυόμισι χρόνια εβραϊκής ιστορίας ξεδιπλώνονται στο σημαντικό αυτό μουσείο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Μέσα από διοράματα, διαδραστικές multimedia εφαρμογές, φιλμ ντοκουμέντα, αυθεντικές φωτογραφίες, τοιχογραφίες και γλυπτά, θα  μάθετε για την ιστορία του εβραϊκού λαού και τη συμβολή του στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, για τις διάφορες εκφάνσεις της ζωής των Εβραίων στη διασπορά.

Διεύθυνση: Πανεπιστημιούπολη Τελ Αβίβ, οδός Klausner, 00972 3 7457808, www.bh.org.il

Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ: κιβωτός τέχνης διεθνούς βεληνεκούς με εξαιρετική συλλογή ισραηλινών έργων τέχνης αλλά έργων Ευρωπαίων και Αμερικανών καλλιτεχνών. Ελάτε να θαυμάσετε αριστουργήματα των Μονέ, Ρενουάρ, Σεζάν, Ματίς, Μοντιλιάνι, Καντίνσκι, Σαγκάλ, Βαν Γκογκ, Πικάσο και όχι μόνο, να δείτε τις περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, multimedia και design που «τρέχουν» κατά καιρούς στο μουσείο. Μη χάσετε τη μόνιμη έκθεση με τα κουκλόσπιτα-μινιατούρες που συνέλεγε με πάθος και δώρισε στο μουσείο η «αυτοκράτειρα» των καλλυντικών, Έλενα Ρουμπιστάιν. Επισκεφθείτε τη νέα πτέρυγα του μουσείου, το φουτουριστικό κτίριο Χέρτα και Πωλ Αμίρ, που άνοιξε το 2011 και αποτελεί αξιοθέατο από μόνο του. Φιλοξενεί πρωτοπόρα έργα φωτογραφίας, visual art και design.


Διεύθυνση: 27 Shaul Hamelech Blvd., 00972 3 6077020,  www.tamuseum.org.il

Παρατηρητήριο Azrieli: ανεβείτε στο ψηλότερο κτίριο του Τελ Αβίβ  για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της πόλης και να ρίξετε μια ματιά από ψηλά σε διάφορες γωνιές της με τα ισχυρά τηλεσκόπια. Το σύντομο φιλμ που προβάλλεται στο παρατηρητήριο αφηγείται μέσω τρισδιάστατης τεχνολογίας την ιστορία του Ισραήλ. Στον τελευταίο όροφο λειτουργεί bar- restaurant με gourmet μεσογειακή κουζίνα.

Διεύθυνση: 132 Petah Tikva Rd., 00972 3 6081179



 
Μουσείο Design Χολόν: αρχιτεκτόνημα που κόβει την ανάσα στο προάστιο Χολόν του Τελ Αβίβ. Μια γιγάντια κατακόκκινη σπείρα από γρανίτη στεφανώνει ένα από τα πιο εμβληματικά και αβαν γκαρντ κτίρια του Ισραήλ. Στους ατμοσφαιρικούς χώρους του μουσείου φιλοξενούνται οι νεότερες τάσεις του design, της μόδας, της αρχιτεκτονικής. 
Διεύθυνση: οδός Pinkhas Eilon 8, 00972 73 2151525, www.dmh.org.il/

Πάρκο Hayarkon: αστική όαση στην καρδιά της πόλης. Το Σέντραλ Παρκ του Τελ Αβίβ με τις καταπράσινες εκτάσεις κατά μήκος του ποταμού Γιαρκόν βρίσκεται μια ανάσα από το πολύβουο κέντρο. Ντόπιοι και τουρίστες έρχονται εδώ για πικ νικ, τρέξιμο, ποδηλατάδα, γιόγκα, παιχνίδια στις νεροτσουλήθρες, στα τραμπολίνα αλλά και αναρρίχηση στην τεχνητή πίστα «Όλυμπος». Επισκεφθείτε τον Κήπο των Βράχων, συλλογή από πετρώματα του Ισραήλ στα οποία έχουν δοθεί ποιητικά ονόματα π.χ. το κομμάτι του γρανίτη περιγράφεται ως «μήνυμα από τα βάθη». Χαλαρώστε στον Τροπικό Κήπο με το μικροκλίμα δάσους του Αμαζονίου.

Ιερουσαλήμ: επισκεφτείτε την πρωτεύουσα, Ιερουσαλήμ (50 χλμ. από Τελ Αβίβ), ελάτε για προσκύνημα στη θεοβάδιστη πόλη των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού, στην «Πόλη της Ειρήνης» του βασιλιά Δαβίδ αλλά και στον ιερό τόπο όπου ο Μωάμεθ αναλήφθηκε στους Ουρανούς. Η επίσκεψη στα κορυφαία θρησκευτικά μνημεία είναι μια μεταφυσική εμπειρία ιδίως τις ημέρες του Πάσχα. 

Χάιφα:
 
ελάτε για εκδρομή στην κοσμοπολίτικη Χάιφα (91 χλμ. από Τελ Αβίβ). Η πόλη απλώνεται αμφιθεατρικά από το όρος Καρμέλ ως το λιμάνι, από τα πλέον πολυσύχναστα στη Μεσόγειο. Μη χάσετε την ξενάγηση στους Κήπους των Μπαχάι που κατηφορίζουν κλιμακωτά το βουνό. Ανάμεσα στα εντυπωσιακά παρτέρια-μπαλκόνια με θέα τη θάλασσα, δεσπόζει το ιερό του προφήτη της πίστης του μπαχαϊσμού, Αλ Μπαμ, σύμβολο της Χάιφα.

Καισαρεία: επισκεφθείτε την πόλη του Ηρώδη (54 χλμ. από Τελ Αβίβ) με το εντυπωσιακό ρωμαϊκό αμφιθέατρο και υδραγωγείο.
 
ΑΓΟΡΕΣ
 
Η ανατολίτικη ατμόσφαιρα στα σουκ σάς θυμίζει ότι βρίσκεστε στη Μέση Ανατολή την ίδια στιγμή που τα υπερμοντέρνα malls του Τελ Αβίβ σας κάνουν να νομίζετε ότι ταξιδέψατε στην Αμερική. Ρίξτε μια ματιά στις αστραφτερές βιτρίνες της Kikar Hamedina στη βορειοανατολική πλευρά της πόλης, με τις υπερπολυτελείς μπουτίκ διάσημων οίκων μόδας κατά μήκος της ultra chic κυκλικής οδού He Be’ Iyar. 

Σεργιανίστε στον κεντρικό πεζόδρομο της εμπορικής οδού Nihalat Binyamin αναζητώντας χειροποίητα σουβενίρ στα μικρομάγαζα και στο υπαίθριο παζάρι της Τρίτης και της Παρασκευής.  Σκηνικό οριεντάλ στην Αγορά Καρμέλ στη Συνοικία των Υεμενιτών, με τα βουνά από μπαχάρια κι εξωτικά φρούτα στους πάγκους και μποέμ διάθεση στο Neve Tzedek, την πρώτη εβραϊκή συνοικία της πόλης, με τα ατελιέ-μπουτίκ νέων δημιουργών. 

Το σήμερα συναντά το χθες στο ιστορικό κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού του 1892 που σήμερα στεγάζει το εμπορικό κέντρο Hatachana, το νεότερο entry στον εμπορικό χάρτη της ισραηλινής μητρόπολης. 
 
ΦΑΓΗΤΟ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
 
Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του Τελ Αβίβ, με μετανάστες από όλο τον εβραϊκό κόσμο σε τούτο το σταυροδρόμι της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, αντανακλάται και στην κουζίνα της πόλης.  Στα εστιατόρια του κέντρου και της Γιάφα θα δοκιμάσετε γνήσιες έθνικ γεύσεις, ναπολιτάνικη πίτσα, γαλλικό ταρτάρ, βερβέρικο αρνί, μαροκινό κους κους, περσικό ρύζι, αμερικάνικα μπέργκερ, καυτερή σούπα από την Υεμένη, πιάτα της Αιθιοπίας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, πατροπαράδοτες γεύσεις που έφεραν οι κάτοικοι του Τελ Αβίβ από τις παλιές τους πατρίδες.  

Κλασικά street food της πόλης, για ντόπιους κι επισκέπτες, είναι ο γύρος shawama με πίτα και φρέσκια αραβική σαλάτα, τα κεφτεδάκια φαλάφελ, το χούμους, αγαπημένα σνακ των ξενύχτηδων που θα δοκιμάσετε στις καντίνες των οδών Ben Yehuda και Allenby. 

Η νυχτερινή ζωή του Τελ Αβίβ είναι ξακουστή σε όλους τους φαν του clubbing ανά την υφήλιο, με το ξέφρενο γλέντι να συνεχίζεται στα στέκια της πόλης ως το πρωί. Ο χάρτης των μπαρ της πόλης εκτείνεται στην οδό Lilienblum, στο λιμάνι, στην παραλιακή Herbert Samuel Esplanade, στις οδούς Ben Yehuda και Dizengoff όπου μπορείτε να πιείτε το κοκτέιλ ή την μπύρα σας ακούγοντας μουσικές από όλες τις γωνιές του πλανήτη, έθνικ, άμπιεντ, μπλουζ, ροκ, οριεντάλ, ακόμα κι ελληνικά σουξέ!
 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
 
Δρώμενα που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και την πρωτοπορία στο multi culti Τελ Αβίβ.


Πάσχα στους Αγίους Τόπους σημαίνει ταξίδι πίσω ολοταχώς στο 33 μ.Χ., στη γη όπου ζωντανεύουν τα χωρία της Καινής Διαθήκης για τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού: συγκλονιστική εμπειρία για τους πιστούς η διάσχιση της Οδού του Μαρτυρίου στα Ιεροσόλυμα, του δρόμου που ακολούθησε ο Ιησούς σηκώνοντας τον σταυρό προς το Γολγοθά. Προσκυνητές από όλο τον κόσμο προσέρχονται στο ναό της Αναστάσεως με τον Πανάγιο Τάφο. Από δω αναβλύζει την ώρα της Ανάστασης το Άγιο Φως. 
 
Πουρίμ Πάρτυ Εβραϊκή γιορτή που γιορτάζεται κάθε Μάρτιο όπως το καρναβάλι στο δυτικό κόσμο σε ανάμνηση της σωτηρίας των Εβραίων της Περσίας από τον αφανισμό από τον στρατό του Αμάν. Παρέλαση αρμάτων μετά μουσικής στην Kikar Hamedina, με χιλιάδες μεταμφιεσμένους σε ένα street party στους κεντρικούς δρόμους. Τα μασκαρέματα συμβολίζουν τη Θεία Πρόνοια που, αν και κρυμμένη, «μεταμφιεσμένη», βρίσκεται πάντα δίπλα μας έστω κι αν δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι. 
 
Νυχτερινή κούρσα Τελ Αβίβ Δεκάδες χιλιάδες δρομείς κάθε Οκτώβριο, τρέχουν τη διαδρομή δέκα χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ράμπιν, στις 10 και μισή το βράδυ. 
 
Φεστιβάλ Κόμικς και Animation Αγαπημένοι χάρτινοι ήρωες των καρτούν από όλο τον κόσμο ζωντανεύουν κάθε Αύγουστο στην Ταινιοθήκη του Τελ Αβίβ. 
 
ΜΕΤΑΚΙΝΙΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
 
Bun Gurion του Τελ Αβίβ που βρίσκεται 15 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης. Διαθέτει duty free, καταστήματα με ρούχα, κοσμήματα, βιβλία, ηλεκτρονικά είδη, σουβενίρ, καθώς και πολλά εστιατόρια, τράπεζα, ανταλλακτήριο συναλλάγματος. To Wi-Fi είναι ελεύθερο. 

Για να πάτε στην πόλη από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε το τρένο σταματά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Tel Aviv Savidor. Αν προτιμήσετε λεωφορείο, θα πάρετε από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου τη γραμμή 5 των λεωφορείων Egged μέχρι τη διασταύρωση El Al του Road 40 και θα συνεχίσετε με όποια αστική γραμμή λεωφορείου εξυπηρετεί για το σημείο που θέλετε να αποβιβαστείτε στο Τελ Αβίβ. Επίσης, τα ταξί είναι πολύ εξυπηρετικά και διαθέτουν ταξίμετρο.