Πανόραμα Ταϊλάνδης

Αεροπορικώς, 12,15 ημέρες

ΤΑΙΛΑΝΔΗ-Τσιάνγκ Μάι-Μπανγκόκ-Κράμπι

ΑΠΟ 1380 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα / Θεσσαλονίκη πτήση για Τσιάνγκ Μάι
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Β. Ταϋλάνδη μέσω Ντόχα.
2η ημέρα Τσιάνγκ Μάι, ξενάγηση της πόλης
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τσιάνγκ Μάι, της πρωτεύουσας του Βορρά.  Συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και ένα απαραίτητο Ταϊλανδέζικο μασάζ.
3η ημέρα Τσιάνγκ Μάι, ξενάγηση της πόλης
Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τσιάνγκ Μάι, της πρωτεύουσας του Βορρά.  Συνάντηση με τον τοπικό μας ξεναγό και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Μετά την απαραίτητη ξεκούραση, ακολουθεί ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα διασχίσουμε με τα πόδια μία εκ των πυλών του Τσιανγκ Μάι για να βρεθούμε εντός των τειχών της παλιάς πόλης. Εκεί, θα περιηγηθούμε στους  δρόμους της, βλέποντας εξωτερικά μερικούς από τους πιο σημαντικούς ναούς της, όπως τον Wat Phra Singh, τον Wat Chedi Luang και τον Wat Chiang Mun.  Ακολουθεί επίσκεψη στο θρησκευτικό σύμβολο της πόλης, το ναό Wat Doi Suthep. Ο ναός αυτός κατασκευάστηκε στην κορυφή του όρους Ντόι Σουτέπ, στα τέλη του 14ου αιώνα και σε υψόμετρο 1.100 m. Στο κέντρο του βρίσκεται η χρυσή παγόδα, που περιέχει ιερά λείψανα του Βούδα. Ο ναός αυτός αποτελεί κέντρο προσκυνήματος πιστών από όλο τον κόσμο. Αφού ανεβούμε με το τελεφερίκ (για τους τολμηρούς, μπορούν να ανέβουν τα 309 σκαλιά του λόφου), θα απολαύσουμε μια εξαιρετική θέα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την περίφημη νυχτερινή αγορά στο κέντρο της πόλης.
4η ημέρα Τσιάνγκ Μάι – Χρυσό Τρίγωνο, Ορεσίβιες φυλές & Τσιανγκ Ράι με γεύμα
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε οδικώς για το Τσιάνγκ Ράι, τη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο ή το «Τρίγωνο του Οπίου». Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε έναν από τους πιο δημοφιλείς ναούς του βορρά, το λευκό ναό Wat Rong Khun, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη Chalermchai Kositpipat. Συνεχίζουμε για το Τσιάνγκ Ράι, η οποία ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 13ο αιώνα. Εκεί θα δούμε βουδιστικά μοναστήρια και ναούς με τους χαρακτηριστικούς χρυσοποίκιλτους οβελίσκους. Συνεχίζουμε για την περιοχή Mae Chan, όπου θα επισκεφθούμε δύο ορεσίβιες φυλές, τους Γιάο και τους Άκα. Η εκδρομή μας θα ολοκληρωθεί με μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Μεκόνγκ. Επιστροφή στο Τσιάνγκ Μάι.
5η ημέρα Τσιάνγκ Μάι – Μπανγκόκ, ξενάγηση της πόλης
Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο και θα πετάξουμε για τη Μπανγκόκ, την πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη και συνάντηση με τον τοπικό μας ξεναγό. Ξεκινάμε απευθείας με την περιήγηση της «Βενετίας της Ανατολής», όπως αποκαλείται, λόγω των πολυάριθμων διωρύγων και καναλιών, που τη διατέμνουν. Ξεκινάμε με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού Τσάο Πράγια με τα αμέτρητα κανάλια ή αλλιώς κλονγκς, απ’ όπου θα έχουμε μοναδική θέα του Βασιλικού παλατιού. Πρώτη στάση ο περίφημος Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε στην αντίπερα όχθη, το ναό του ξαπλωμένου Βούδα (Wat Po), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Συνεχίσουμε την περιήγηση στην περιοχή Πρατούναμ και την τοπική αγορά, ενώ θα απολαύσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα με τους παραδοσιακούς  μικροπωλητές των υπαίθριων αγορών της πρωτεύουσας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ επισκεφθείτε κάποια από τις πολλές υπαίθριες αγορές της μεγαλούπολης ή ένα από τα κοσμοπολίτικα skyview bars με θέα τους ουρανοξύστες της Μπανγκόκ.
6η ημέρα Μπανγκόκ, προαιρετική πλωτή αγορά & ποταμός Κβάι με γεύμα
Πρόγευμα και ακολουθεί η ολοήμερη εκδρομή στις διάσημες πλωτές αγορές και της υπέροχης επαρχίας Κατσαμπουρί. Πρώτη στάση η φημισμένη αγορά Νταμνόεν Σάντουακ, όπου μέσα από τις μικρές παραδοσιακές πιρόγες, θα παζαρέψουμε με τους πλωτούς μικροπωλητές. Διασχίζοντας μια καταπράσινη περιοχή, θα ανακαλύψουμε το δυτικό κομμάτι της χώρας και τη διαβόητη Γέφυρα του Ποταμού Κβάι. Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στην ύπαιθρο και τα βασικά αγαθά της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διάρκεια: 10 ώρες
7η ημέρα Μπανγκόκ, προαιρετική εκδρομή στην Αγιούταγια
Πρωινό και ελεύθερη ημέρα για να κινηθείτε στις υπαίθριες αγορές και τα εμπορικά κέντρα της πόλης. Εναλλακτικά σας προτείνουμε ημερήσια εκδρομή στην Αγιούταγια, την παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, για να επισκεφθούμε το αρχαιολογικό χώρο της πόλης, με τους ναούς του 14ου-18ου αι. Το ιστορικό πάρκο, αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco και καλύπτει έκταση 289 εκταρίων. Μεταξύ άλλων, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα εντυπωσιακά ερείπια του βασιλικού παλατιού και τις τρεις στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ, απομεινάρια μετά την καταστροφή της πόλης το 1797 από τους Βιρμανούς. Επίσης θα δούμε το διάσημο μνημείο Βατ Μαχατχάτ, όπου το κεφάλι του Βούδα βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυάριθμες ρίζες ενός δέντρου και το Βατ Πανανγκ Τσονγκ, με τον μεγαλύτερο καθιστό Βούδα. Επιστροφή το απόγευμα Μπανγκόκ και χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία βραδινή βόλτα. Διάρκεια: 8-9 ώρες
8η ημέρα Μπανγκόκ – πτήση για Κράμπι
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε στην νοτιοδυτική ακτή της χώρας και το εξωτικό Κράπι. Άφιξη, διατυπώσεις και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς σας στο ξενοδοχείο θα λάβετε τις αρχικές βασικές πληροφορίες για την περιοχή και τις καθημερινές δραστηριότητες. Τακτοποίηση στο δωμάτιο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση ή μπάνιο στον Ινδικό ωκεανό. Διανυκτέρευση.
9η ημέρα Κράμπι – Ολοήμερη κρουαζιέρα στα νησιά Πι Πι και νησί Μπαμπού με γεύμα
Σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα περίφημα νησιά Πι Πι και τη Maya Bay, όπου γυρίστηκε η διάσημη ταινία “The Beach” με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ταϋλάνδης. Ανακαλύψτε τις σπηλιές Viking και θαυμάστε τα σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά και τους ασβεστολιθικούς βράχους.  Θαυμάστε τον υποθαλάσσιο πλούτο του νησιού Bamboo με τα τροπικά ψάρια και τα πολύχρωμα κοράλλια. Ακόμη μία στάση της σημερινής μας κρουαζιέρας είναι το νησί των μαϊμούδων (Monkey Beach), όπου εκατό μαϊμούδες κατεβαίνουν στην παραλία για να παίξουν μαζί σας για ανταλλαγή με φαγητό. Διάρκεια: 9 ώρες, περιλαμβάνεται γεύμα, ποτά και εξοπλισμός, δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στο πάρκο (περίπου 8 €), τι να πάρετε μαζί σας: αντηλιακό και φωτογραφική κάμερα
10η ημέρα Κράμπι (ελεύθερη ημέρα)
Ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε τις παροχές του ξενοδοχείου σας και της παραλίας, να παζαρέψετε στις υπαίθριες αγορές και να δοκιμάσετε υπέροχες τοπικές λιχουδιές. Προαιρετικά, σας προτείνουμε να κάνετε ολοήμερη εκδρομή – κρουαζιέρα στα διάσημα νησιά Πι Πι και τη Maya Bay, όπου γυρίστηκε η διάσημη ταινία “The Beach” με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ταϋλάνδης.  Εναλλακτικά μπορείτε αφιερώσετε την ημέρα σας στο αρχιπέλαγος Χονγκ, έναν προστατευμένο φυσικό παράδεισο ή να κάνετε βόλτα με ελέφαντα και κατάβαση ποταμού μέσα στην τροπική βλάστηση της περιοχής.
11η ημέρα Κράμπι – πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος για τελευταίες βουτιές ή αγορές. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
12η ημέρα Άφιξη στην Ελλάδα
Άφιξη στην Αθήνα / Θεσσαλονίκη, γεμάτοι υπέροχες εικόνες και αναμνήσεις.
13η ημέρα Στο 15 ήμερο πρόγραμμα προσθέτουμε ελεύθερες ημέρες στο Κράμπι με προτεινόμενες εκδρομές-δραστηριότητες.
Στο 15 ήμερο πρόγραμμα προσθέτουμε ελεύθερες ημέρες στο Κράμπι με προτεινόμενες εκδρομές-δραστηριότητες.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (350 € ανά άτομο)
  • Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή ο έκαστος
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται παραπάνω με πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Τσιανγκ Μάι, Μπανγκόκ, Κράμπι
  • Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έλληνας τοπικός ξεναγός στη Μπανγκόκ
  • 24ωρο τηλέφωνο ανάγκης & Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ενημερωτικά έντυπα
  • Τοπικοί φόροι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 


Σημειώσεις:
  • Τα Ελληνικά διαβατήρια δεν χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Ταϋλάνδη
  • Τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη από την άφιξη στον προορισμό
  • Η προσφορά είναι υπολογισμένη σε ειδικούς ναύλους και απαιτείται έγκαιρη κράτηση.
  • Check in στο δωμάτιο: 14.00 & Check out από το δωμάτιο: 11.00
  • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου.
  • Αν κάποιοι από τους ταξιδιώτες θέλουν να επισκεφθούν οικισμούς και τοποθεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές και το κόστος επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης.
  • Παρακαλείσθε να είστε πάντα ενήμεροι του καθημερινού προγράμματος, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις και παρανοήσεις.
  • Υπάρχει δυνατότητα μείωσης ή επέκτασης της διαμονής, με βάση τα δρομολόγια και τη διαθεσιμότητα των ξενοδοχείων
  • Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της προσφοράς. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την προσφορά αναλόγως.
 
  • Η τιμη μας είναι ΤΕΛΙΚΗ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΗ τους φόρους αεροδρομίων (περίπου 350€)
  • Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε οικονομικό ναύλο με την Qatar Airways & Bangkok Airways ή Air Asia από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
  • Επιβάρυνση 150 € ανά άτομο για αναχώρηση από και προς Ηράκλειο (εσωτερική πτήση για Αθήνα με την Aegean, βάση διαθεσιμότητας)