ΣΥΡΟΣ 5 ημέρες βράδυ (Ρ)

Οδικώς, 5 ημέρες

Λαύριο- Σύρος -Σούνιο-

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μ. Πέμπτη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΥΡΙΟ (540 χλμ)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 22.30 και αναχώρηση για Λαύριο. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή φτάνουμε το πρωί στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την αρχόντισσα των Κυκλάδων, την Σύρο.
 
2η ημέρα Μ. Παρασκευή ΣΥΡΟΣ
Άφιξη στο νησί και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα περιήγηση στην Ερμούπολη την πρωτεύουσα του νησιού και όλων των Κυκλάδων, θα δούμε την πλακόστρωτη πλατεία Μιαούλη με το Δημαρχείο και τον ανδριάντα του ναύαρχου αγωνιστή Ανδρέα Μιαούλη, την εξέδρα της Δημοτικής μπάντας, το Δημοτικό θέατρο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Μ. Σάββατο ΣΥΡΟΣ γύρος νησιού
Πρωινό και αναχώρηση για το γύρο του νησιού, ξεκινώντας την επίσκεψή μας από το Φοίνικα, φυσικό λιμάνι του νησιού με χρυσή αμμουδιά, την Ντελαγράτσια ή Ποσειδωνία με τις όμορφες επαύλεις και συνεχίζουμε για Μέγα Γιαλό – Βάρη – Αζόλιμνο, με ενδιάμεση στάση για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και στην συνέχεια δείπνο, με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα Κυριακή του Πάσχα ΣΥΡΟΣ
Αναχώρηση μετά το πρωινό για επίσκεψη της Ερμούπολης με τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, δείγματα πολιτισμού και ευημερίας. Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Θέατρο Απόλλων, το μοναδικό Δημαρχείο στην Μαρμάρινη πλατεία Α. Μιαούλη, όπου βρίσκεται και ο ανδριάντας του. Τέλος, θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου θα θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα του EL GRECO. Πασχαλινό γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα της Κυριακής στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης, στην Ερμούπολη, ψάλλετε ο Εσπερινός της Αγάπης και ακολουθεί το ευαγγελικό μήνυμα της Ανάστασης, το οποίο διαβάζεται σε 12 γλώσσες. Κοντά στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου όπου φιλοξενείται η περίφημη εικόνα της Θεοτόκου, έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, μετά τον Εσπερινό, καίνε τον Ιούδα, ένα ομοίωμα από εύφλεκτο υλικό, έθιμο που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια και συνεχίζεται ως σήμερα. Διανυκτέρευση.
 
5η ημέρα ΛΑΥΡΙΟ – ΣΟΥΝΙΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(550 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι, απόπλους για το Λαύριο. Άφιξη και με προορισμό μας το Σούνιο, θα επισκεφτούμε (προαιρετικά)τον επιβλητικό ναό του θεού Ποσειδώνα που βρίσκεται σε πανοραμικό σημείο με θέα. Χρόνος για φωτογραφίες και συνεχίζουμε την εκδρομή μας στο Λαύριο. Μια πόλη με πλούσια ιστορία και βιομηχανική ταυτότητα στο νότιο ανατολικότερο άκρο της αττικής ακτογραμμής. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας με στάση το Ρολόι στο λιμάνι. Χρόνος εξ ιδίων για φαγητό και με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν θα επιστρέψουμε στην πόλη μας το βράδυ.
 
Περιλαμβάνει:
 
Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
 
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια . Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. ΦΠΑ.
 
Δεν περιλαμβάνει:
 
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής