SPECIAL ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Χωριά Αλσατίας-Αλσατία-Στρασβούργο-Μέλας Δρυμός-Μπάντεν Μπάντεν-Έγκισχάιμ-Φράιμπουργκ-Λίμνη Τίτιζε-

ΑΠΟ 469 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ (110χλμ.) ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (59χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στουτγκάρδη. Άφιξη και επίσκεψη σε μια πόλη με έντονες αντιθέσεις. Απλωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες περιοχές αμπελοκαλλιέργειας της Γερμανίας, η πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης εντυπωσιάζει με την υπέροχη θέση της, τις όμορφες πλατείες, τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα και τα κτίρια των ποικίλων αρχιτεκτονικών στυλ. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο και στην συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για το Μπάντεν – Μπάντεν, που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Τα λουτρά είναι γνωστά από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε εξωτερικά τα λουτρά Καρακάλλα και θα περπατήσουμε στη Λιχτεντάλερ Αλέ στις όχθες του ποταμού. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην αγορά. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Στρασβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (ΠΕΡΙΉΓΗΣΗ ΠΌΛΗΣ)
Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας, ενώ σημαντικοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί εδρεύουν στη βορειοανατολική συνοικία της πόλης. Η πόλη, ηλικίας πάνω από 2.000 χρόνων, σχηματίστηκε στο βαλτώδες έδαφος γύρω από τον ποταμό Ιλ που περνάει μέσα από το παλιό της γραφικό κέντρο. Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 και είναι από τα αρχαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη ‘’Μικρή Γαλλία’’, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Όταν ξεκίνησε η κατασκευή του ναού το 1220, το Στρασβούργο ήταν αυτόνομη πόλη. Αξίζει να ανεβείτε τα σκαλιά μέχρι την εξέδρα για να θαυμάσετε τα γλυπτά που κοσμούν την κορυφή του. Στη πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, που κάποτε ήταν οικία του αρχιεπισκόπου και σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας. Το μεσημέρι σας προτείνουμε κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης βλέποντας και την βουλή της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και τo βράδυ θα μεταβούμε με τα πόδια στον ορθόδοξο ναό των Τριών Ιεραρχών για Ανάσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ - ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΕΓΚΙΣΧΑΪΜ (88χλμ.) ΚΟΛΜΑΡ (10χλμ.) - ΡΙΚΒΙΡ (15χλμ.) - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (65χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τα μοναδικά χωριά Αλσατίας. Διασχίζοντας ένα μέρος από τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων, φτάνουμε στο γραφικό χωριό Eguisheim στη βόρειο - ανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στη καρδιά της Αλσατίας, θα φτάσουμε στη γοητευτική πόλη Κολμάρ, που είναι πλούσια σε μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική και γνωστή για την περίφημη Μικρή Βενετία. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά της. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με τις υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, τη Μικρή Βενετία (Petite Venice), με τα κανάλια, τις περίτεχνες γέφυρες, τα αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Τέλος, θα καταλήξουμε στο χωριό Ρίκβιρ, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟ (ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (85χλμ.) - ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕ (32χλμ.) - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (120χλμ.)
Πρωινό και προορισμός μας ο Μέλανας Δρυμός και το σπάνιας ομορφιάς Μαύρο Δάσος με την καταπληκτική φύση. Πρώτη μας στάση το Φράιμπουργκ από τις γνωστότερες και πλέον φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, όπου και θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Με την άφιξη θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δούμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία του Δημαρχείου από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού δάσους, τον περίφημο Μέλανα Δρυμό, που είναι γεμάτος με ψηλά κωνοφόρα δέντρα και ξύλινα κουκλίστικα σαλέ. Το οδοιπορικό μας περνώντας από γραφικές κοιλάδες θα καταλήξει αρχικά στην «πνιγμένη» στο πράσινο λίμνη Τίτιζε, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να θαυμάσουμε το μαγευτικό τοπίο. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (134χλμ.) - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (89χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την μαγευτική Χαιδελβέργη. Με παγκόσμια φήμη, είναι διεθνές κέντρο τουρισμού με ιδιαίτερη λάμψη. Αυτό είναι η Χαϊδελβέργη, η οποία μεταφράζεται σε ονειρεμένο ρομαντισμό ανάμεσα στην Παλαιά Γέφυρα και το εκπληκτικό Κάστρο. Πανεπιστήμιο και φοιτητικό περιβάλλον, πολιτιστικά προγράμματα και εκδηλώσεις, η αγαπημένη και πικάντικη κουζίνα αλλά και η θαυμάσια θέση στον ποταμό Neckar και τις παρυφές του δάσους Odenwald: Όλα απαρτίζουν ένα σύνολο καλών λόγων για τη δημοτικότητα της πόλης, η οποία είχε «κάτι ιδανικό» σύμφωνα με τον Goethe. Περιήγηση στην παραμυθένια πόλη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ, που κυλάει γαλήνια κάτω από την Σκιά του επιβλητικού κάστρου. Στην περιήγησή μας στην πόλη με το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας, στην Πλατεία Κommarkt, θα περπατήσουμε στα δαιδαλώδη καλντερίμια, θα θαυμάσουμε την πανέμορφη γέφυρα Alte Bruecke ή Karl Theodor που ενώνει τις 2 όχθες του ποταμού Neckar και θα ανεβούμε με τελεφερίκ στο επιβλητικό Κάστρο ‘‘Schloss’’ απ’όπου η θέα είναι μοναδική. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης & την επιβίβαση στην πτήση μας.
Περιλαμβάνονται
- Αεροπορικά εισιτήρια με βάση τις αναγραφόμενες πτήσεις.
- Αποσκευή 23kg & χειραποσκευή 8kg ανά άτομο
- Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό.
- Εκδρομές - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Τις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
- Έμπειρο αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνονται
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων - 145€
- Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται είσοδος.
- Οι φόροι διαμονής των ξενοδοχείων.
- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.