Στρασβούργο - Χωριά Αλσατίας - Δρόμοι Κρασιού - Μέλας Δρυμός & Χαιλδεβέργη

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Αλσατία-Στρασβούργο-Μπάντεν-Μέλας Δρυμός--Γαλλία-Γερμανία-Χωριά Αλσατίας

ΑΠΟ 569 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ – BADEN BADEN - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Στουτγκάρδη. Έπειτα  αναχώρηση για το Baden-Baden . Λένε ότι το λένε 2 φόρες το όνομα του λόγω της ομορφιάς του. Βρίσκεται στη Γερμανία και είναι κτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ. Καταπράσινη πόλη με μεγάλα πάρκα. Φημίζεται επίσης για τα θερμά λουτρά της. Σώζονται ακόμη τα αρχαία Λουτρά. Μπορείτε να κάνετε περιήγηση της πόλης είτε με άμαξες είτε με τα ειδικά λεωφορεία. Αξίζει να επισκεφθείτε το καζίνο για να θαυμάσετε το υπέροχο κτίριο. Αναχώρηση για το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν πρώτη γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας.
2η ημέρα ​ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΙΛ
Πρόγευμα και ξενάγηση του Στρασβούργου. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο της πόλη, το ονομαζόμενο και «Petite France» (Μικρή Γαλλία). Έχει χαρακτηρισθεί ως αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco το 1988. Οι εικόνες που χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες της η «Μικρή Γαλλία» είναι πανέμορφες, σχεδόν παραμυθένιες, και άνετα προσφέρονται για καρτ-ποστάλ. Μικρές παρόχθιες κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα με ξύλινο σκελετό. Πριν την αποχαιρετήσετε, επισκεφθείτε οπωσδήποτε το φράγμα Vauban (17ου αιώνα) και τις πολυφωτογραφημένες μεσαιωνικές γέφυρες Ponts Couverts με τους τέσσερις πύργους του 14ου αιώνα. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα που θα επισκεφτούμε είναι ο Καθεδρικός Ναός, η maison Kammerzell, το αστρονομικό ρολόι της πόλης και το Palais Rohan που πλέον φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές Εκθέσεις. Χρόνος ελεύθερος και για όσους επιθυμούν, προαιρετικά  κρουαζιέρα στον παραπόταμο του Ρήνου, Ιλ. Θα πλοηγηθούμε στα στενά υδάτινα μονοπάτια του όπου θα δούμε τα κουκλίστικα σπίτια με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια που καθρεπτίζονται στα ασάλευτα νερά των καναλιών. Οι παραδοσιακές γέφυρες που ενώνουν τις όχθες, ενισχύουν και αναδεικνύουν τη γραφικότητα του τοπίου.
3η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ– ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ – ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Γαλλική Colmar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στον δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τον οινοτουρισμό. Περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό (6η ψηλότερη εκκλησία του κόσμου), όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την λεγόμενη «Μικρή Βενετία» που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Riquewihr. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν.  Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Eguisheim στη βορειοανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δε μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν µοναδικό χαρακτήρα. Το κλίµα της περιοχής είναι ιδανικό για αµπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αµπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιµοποιούν σαν κελάρια και µαγαζιά όπου οι πολυάριθµοι τουρίστες µπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ​ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΜΕΛΑΝΟΣ ΔΡΥΜΟΣ (Swartzwald) & ΧΩΡΙΑ ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ
Πρόγευμα. Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στη πανέμορφη και δασώδη περιοχή του Μέλανα Δρυμού που βρίσκεται ανάμεσα στον ποταμό Ρήνο & τις πηγές του Δούναβη. Θα θαυμάσουμε χωριά, αγροικίες, λίμνες, ρυάκια, αλπικά λιβάδια και καταρράκτες. Φθάνοντας στο Schonachbach, θα δούμε το μεγαλύτερο ρολόι-κούκο στον κόσμο (Βιβλίο Ρεκόρ Guinness). Επόμενη μας στάση οι καταρράκτες Triberg μέσα σε μία καταπράσινη τοποθεσία με τα νερά να πέφτουν από ύψος 163μ. Θα επισκεφθούμε τα ξακουστά μαγαζιά των ωρολογοποιών. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Titisee, τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη του Μέλανα Δρυμού που βρίσκεται σε υψόμετρο 850μ. Το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.
5η ημέρα ​ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Πρόγευμα. Αναχωρούμε για την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Neckar και στη σκιά του κάστρου Σλος. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, όπου θα θαυμάσουμε πολλές μεσαιωνικές και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος αλλά και αυτόν των Ιησουϊτών. Επίσης θα δούμε  τον δρόμο των φιλοσόφων από τον οποίο έχει κανείς την πιο ωραία θέα στην πόλη, το ιστορικό κέντρο με τον πεζόδρομο “Hauptstrasse” που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, με μήκος 1,6 χλμ. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592 και η παλιά γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτη. Πτήση επιστροφής
 
Περιλαμβάνονται
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Θες/νίκη- Αθήνα- Στουτγκάρδη/ Φρανκφούρτη – Αθήνα – Θες/νίκη
  • Μία βαλίτσα 23 κιλά
  • Χειραποσκευή 10 κιλά
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
  • Φόροι Αεροδρομίων 180€
  • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ιλ
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται