Στρασβούργο - Αυστριακό Τυρόλο - Χαιδελβέργη

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Στουτγκάρδη-Μόναχο-Σάλτσμπουργκ-Ομπεραμεργκάου-Ίνσμπρουκ-

ΑΠΟ 339 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΜΟΝΑΧΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Στουτγκάρδη. Άφιξη και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Μόναχο όπου η ξενάγηση μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία Μαρίενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμα της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, θα διασχίσουμε την Βικτουάλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, την εκκλησία Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Προχωράμε στην Προμενάντε Πλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche). Ακολουθεί η Τεατινερ Στρασσε και η Οντεον Σπλατς. Συνεχίζουμε στη Ρεσιστέντς Στράσσε και την πλατεια Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας. Εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχαους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.
2η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ - ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το γραφικό Ομπεραμεργκάου, ένα χωριό όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά παγκοσμίως ξακουστό για τις θεατρικές ανα- παραστάσεις με τα Πάθη του Χριστού. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας, φτάνουμε στο κοσμοπολίτικο Ίνσμπρουκ, την πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα επισκεφτούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζίν Στράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ψώνια στην πόλη. Αναχώρηση για το Στρασβούργο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
4η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας ξεκινάει με το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, το παλάτι της Ευρώπης όπως ονομάζεται, καθώς και το κτίριο που στεγάζει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επόμενος μας σταθμός η κεντρική πλατεία Κλεμπέρ που αποτελεί μέρος του Μεγάλου Νησιού. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής και χάρις στα 142 επιβλητικά του μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο ψηλά κτίσματα του κόσμου. Εσωτερικά δεσπόζει το αστρονομικό ρολόι που μαγνητίζει τον επισκέπτη καθώς και αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί στην πιο όμορφη γωνιά της παλιάς πόλης, μια πανέμορφη γειτονιά που ονομάζεται «Petite France», δηλαδή Μικρή Γαλλία. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της, θα φωτογραφηθούμε με φόντο τις περίτεχνες γέφυρες πάνω από τα κανάλια που ποταμού Ιλ. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Γαλλική Comar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο «Δρόμο του κρασιού» και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό της κέντρο και θαυμάστε τα πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα επισκεφτούμε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
5η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημί- ου της Γερμανίας, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποτα- μού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου Σλος. Περπατήστε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, όπου μπορείτε να θαυμάσετε πολλές μεσαιωνικής και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος αλλά και αυτή των Ιησουιτών. Επίσης θα δείτε τον δρόμο των φιλοσόφων από τον οποίο έχει κανείς την πιο ωραία θέα στην πόλη, το ιστορικό κέντρο με τον πεζόδρομο “Hauptstrasse” ,τον «πύργο των μαγισσών» και την παλιά γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Τέλος αναχώρηση για τη Στουτγκάρδη και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφή μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις.
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 6 κιλών
  • Bαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 175€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 10€
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο

Σημειώσεις:

ΣΣτο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται το πρόγραμμα της 2ης ημέρας