Στοκχόλμη, η Βενετία του Βορρά από Αθήνα κάθε εβδομάδα

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Στοκχόλμη-Σουηδία

ΑΠΟ 399 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Στοκχόλμη - (ξενάγηση πόλης)
Άφιξη στην Στοκχόλμη και ξεκινάμε αμέσως για μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι γνωστή και ως "Βενετία του Βορρά" αφού είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την εξαιρετική της αρχιτεκτονική, την απίστευτη καθαριότητα, τα μεγάλα πάρκα και την φαινομενικά υποδειγματική οργάνωση της πόλης .Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε την Παλιά Πόλη (Gamla Stan) με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. Yπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για επίσκεψη ίσως στα σπουδαία μουσεία της Στοκχόλμης. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής στο μικροσκοπικό νησί Skeppsholmen, το περίφημο πλοίο Vasa και το υπαίθριο μουσείο - ζωολογικό κήπο Skansen. Ο πύργος του Δημαρχείου τέλος, με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική θέα της πόλης. Στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα Στοκχόλμη - Στα χνάρια του "κοριτσιού με το τατουάζ"
Πρωινό στο ξενοδοχείο και σας προτείνουμε αμέσως μετά να ζήσετε την Στοκχόλμη στον ρυθμό της Τριλογίας του Millennium. Εάν είστε θαυμαστής του Stieg Larsson και θέλετε να δείτε την Στοκχόλμη από την οπτική γωνία των χαρακτήρων των βιβλίων, σήμερα μπορείτε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ένας είναι να πάρεις μέρος στη δημοφιλή και βραβευμένη ξενάγηση «Stieg Larsson Millennium Tour» στο Μουσείο πόλης της Στοκχόλμης. Η ξενάγηση με τα πόδια εμπλουτίζεται με πραγματικά γεγονότα και ενδιαφέρουσες ιστορίες που “δένουν “ απόλυτα την πραγματική Στοκχόλμη με τη φανταστική.Αλλά ακόμη κι αν θέλετε να ψάξετε τις τοποθεσίες μόνοι σας, μπορείτε. Aγοράστε ένα χάρτη Millenium στο Μουσείο της Πόλης και ακολουθείστε τα βήματα των ηρώων.
3η ημέρα Στοκχόλμη - Ο περίπατος της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης
Μετά το πρωινό προτείνουμε να ζήσετε στην ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης! Επισκεφθείτε το Μουσείο της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης «Κάθε σπίτι κρύβει μια ζωντανή ιστορία εδώ», μας είπε η Tina Rodhe, υπεύθυνη του Μεσαιωνικού Μουσείου και μία από τις ξεναγούς στο Gamla Stan.Το Μουσείο της Μεσαιωνικής Στοκχόλμης είναι ο μοναδικός κάτοχος των κλειδιών για το κελάρι στο μοναστήρι του Μαύρου Μοναχού στο Gamla Stan. Αν είστε τυχεροί θα κατεβείτε στο μεσαιωνικό τάφο και θα μάθετε για τους μύθους των θαυμάτων από την εποχή των Δομινικανών.Αγαπημένο αξιοθέατο είναι και το τουρ Ιστορίας και Φαντασμάτων που, με τη βοήθεια του ξεναγού θα δείτε να ζωντανεύει η μεσαιωνική ιστορία της πόλης, ιστορίες, μύθοι και υποθέσεις φόνων που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε! Όσο περνά η ώρα και βραδιάζει, ο έμπειρος σε «φαντάσματα» ξεναγός θα σας περιπατήσει σε σοκάκια και σημεία όπου η ιστορία συναντά το μυστήριο στην πιο επιβεβλημένη δραστηριότητα της Στοκχόλμης!
4η ημέρα Στοκχόλμη - Το Μουσείο ΑΒΒΑ και η καλλιτεχνική Στοκχόλμη
Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα σας προτείνουμε ένα άλλο, διαφορετικό... χορευτικό μουσείο. Το Μουσείο ABBA: Μπείτε και να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως. Το Μουσείο Abba δεν είναι ένα συνηθισμένο μουσείο. Φυσικά, τα κοστούμια των μελών, οι χρυσοί δίσκοι, τα αυθεντικά αντικείμενα, τα ενθύμια και πολλά άλλα είναι εδώ. Μπορείτε να μάθετε πώς θα φαινόσασταν με τα θρυλικά τους κοστούμια, να τραγουδήσετε στο studio Polar, να ζήσετε συναρπαστικές ψευδαισθήσεις 3D και να βγείτε στη σκηνή μαζί με το συγκρότημα. Το υλικό σας θα καταγραφεί στον προσωπικό σας αριθμό πάνω στο εισιτήριό σας! Έτσι δημιουργείται η σελίδα σας και μπορείτε να ξαναζήστε την επίσκεψή σας. Να δείτε τον εαυτό σας επί σκηνής με τα κοστούμια των ΑΒΒΑ, να ακούστε το τραγούδι σας ή να δείτε το βίντεο με τη μουσική. Στην συνέχεια επισκεφθείτε το Βασιλικό Δραματικό Θέατρο αποτελεί την κοιτίδα του "σουηδικού δράματος" Το κτίριο του θεάτρου χτίστηκε το 1908 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Fredrik Lilljekvist. Η δραματική σχολή που στεγάζεται και λειτουργεί στο θέατρο εκπαίδευσε πολλούς ηθοποιούς αλλά και σκηνοθέτες που αργότερα μεγαλούργησαν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.Εαν υπάρχει ακόμη χρόνος μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το Μουσείο Fotografiska. Εγκαινιάστηκε το 2010 και είναι το μεγαλύτερο σημείο συνάντησης για τη σύγχρονη φωτογραφία. Οι εκθέσεις του θεωρούνται από τις καλύτερες διεθνώς και ο χώρος διαθέτει εστιατόριο και μπαρ.
5η ημέρα Στοκχόλμη – πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό μας ,μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής 
Πτήσεις με την Aegean Airlines 
 
Αθήνα-Στοκχόλμη 09.00-11.50
Στοκχόλμη- Αθήνα 12.40 – 17.10


Σε περίπτωση που επιθυμείτε ατομικό πρόγραμμα, οι παραπάνω τιμές μειώνονται κατά 120€ το άτομο 

Οι τιμές περιλαμβάνουν:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με τη Aegean Airlines  για το δρομολόγιο Αθήνα  – Στοκχόλμη – Αθήνα
  • Δύο χειραποσκευές ανά άτομο (μία Χειραποσκευή 8 κιλών & μία μικρή τσάντα να χωράει κάτω από το κάθισμα)
  • Προτεραιότητα και κρατημένη θέση
  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης
  • Ιδιωτική ξενάγηση πόλης  
  • Διαμονή  στο ξενοδοχείο με πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  •  Είσοδοι σε μουσεία και πάρκα, τρένα , Κρουαζιέρες
  •  Δημοτικοί φόροι
  •  Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (+145€)
 
Σημειώσεις :
 
1)Το κόστος των προαιρετικών διαμορφώνεται σύμφωνα με τη συμμετοχή !
2)Οι αναχωρήσεις που αναγράφονται δεν είναι δεσμευτικές και μπορείτε να επιλέξετε όποια ημέρα της εβδομάδας επιθυμείτε και υπάρχουν πτήσεις
3)Στις περιόδους υψηλής ζήτησης , αργιών ,εκθέσεων και events ενδέχεται οι τιμές να είναι αυξημένες

Ταξιδέψτε χωρίς άγχος ,με ασφάλεια και σιγουριά !!!
 Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας(προαιρετικά) :
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.