Στα βήματα του Δράκουλα

Οδικώς, 6 ημέρες

Ρουμανία-Κραϊόβα-Πύργος Δράκουλα-Βουκουρέστι

ΑΠΟ 285 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (670 χλμ)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΜΠΙΟΥ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (230 χλμ)
Πρόγευμα και ξεκινάμε για την ενδοχώρα της Ρουμανίας και το θρυλικό Σιμπίου. Θα δούμε αρχικά την Κουρτέα Ντε Άρτζες, που ήταν η παλιά πρωτεύουσα της Βλαχίας. Εκεί θα δούμε την εκκλησία της Επισκοπής και την παλιά ηγεμονική εκκλησία (του 1340). Συνεχίζουμε για το Σιμπίου, όπου στη διαδρομή μας θα δούμε ακόμη το μοναστήρι Κόζια, που είναι χτισμένο από τον 15ο αιώνα και είναι το δεύτερο σε αρχαιότητα. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι στην πόλη του Σιμπίου. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη, που αποτέλεσε πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2007 και έχει ανακηρυχθεί σε διατηρητέα πόλη της Unesco. Θα δούμε τη Μητρόπολη, που είναι χτισμένη στα θεμέλια της Βυζαντινής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία περιτρυγισμένη με πέντε πύργους και το παλιό Δημαρχείο. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην πλατεία ή να διασκεδάσετε σε κάποια ρουμάνικη μπυραρία.
3η ημέρα ΣΙΜΠΙΟΥ - ΣΙΓΚΙΣΟΥΑΡΑ - ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΦ (210 χλμ)
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ημέρα μας, με επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιγκισουάρα, που προστατεύεται από την UNESCO και είναι γενέτειρα του Βλατ Τέπες, του περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρόυριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασόφ, μια πόλη του 18ου αιώνα, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Τελειώνοντας, Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.
4η ημέρα ΜΠΡΑΣΟΦ - ΣΙΝΑΪΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (180 χλμ)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Τελειώνοντας, αναχωρούμε για το Βουκουρέστι. Θα επισκεφτούμε το το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Το απόγευμα μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση σε Ρουμάνικες μπυραρίες με υπέροχο φαγητό.
5η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (60 χλμ)
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δέυτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Συνεχίζοντας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Σταυρουπόλεως, την Ελληνική πρεσβεία, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Τελειώνοντας, θα απολαύσουμε μια πανέμορφη κρουαζιέρα στο πάρκο Χερεστρόου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ απολαύστε το ποτό σας στην παλιά πόλη ή στο φημισμένο μαγαζί Caru cu Berre.
6η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (670 χλμ)
Πρόγευμα και προετοιμασία για αναχώρηση & στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις
Περιλαμβάνονται:
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία,
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία,
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο,
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου,
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια (όπου υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση),
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων, δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), Βαπορέτα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο