Σρι Λάνκα - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 9 ημέρες

Κολόμπο-Γυάλα-Έλλα-Νουβάρα Ελίγια-Φυτείες τσαγιού-Κάντυ-Πολοναρούα-Σιγκιρίγια-Νταμπούλα-ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

ΑΠΟ 1150 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΚΟΛΟΜΠΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο.
2η ημέρα ΚΟΛΟΜΠΟ - ΝΤΑΝΤΟΥΛΑ
Πρωινή άφιξη στο Κολόμπο και περιήγηση της πόλης που σφύζει από ζωή. Περνάμε από τον ιστορικό ιππόδρομο, που σήμερα φιλοξενεί καταστήματα με προϊόντα τσαγιού, ρούχων και τροφίμων. Θα δούμε το ρολόι των 100 ετών, θα κάνουμε βόλτα στην πλωτή αγορά του Πετάχ και θα φθάσουμε στην πλατεία της Ανεξαρτησίας με τα επώνυμα καταστήματα, τα μεγάλα εστιατόρια και μπαρ (παραδοσιακό στέκι για ντόπιους και τουρίστες). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Νταμπούλα και θα επισκεφθούμε τις σπηλιές της, που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένα με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια φιλοξενούν επίσης περί τα 150 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μήκους 14 μέτρων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ - ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ - ΠΟΛΑΝΑΡΟΥΑ - ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ
Πρωινή αναχώρηση για Σιγκιρίγια. Φθάνοντας, θα ανεβούμε στον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο ύψους 250 μέτρων, που κατασκευάστηκε το 477 μ.Χ. και είναι γνωστό σαν "φρούριο-λιοντάρι". Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με κήπους και βασιλική πισίνα. Το σημαντικότερο όμως αξιοθέατο του βράχου αυτού είναι οι εντυπωσιακές νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Ακολουθεί η μεσαιωνική πρωτεύουσα Πολοναρούα, η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων, το βασιλικό λουτρό, το Gal Viharaya με τα 4 υπέροχα αγάλματα του Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση, τον ναό που φυλάσσονταν το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα (πριν μεταφερθεί στην Κάντυ) και τα ερείπια του μοναστηριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ - ΚΑΝΤΥ - ΦΥΤΕΙΕΣ ΤΣΑΓΙΟΥ - ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ
Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη Κάντυ, παλαιά πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης, γεμάτη από θρύλους και παραδόσεις. Μετά από μία μικρή βόλτα με το αυτοκίνητο περιμετρικά της λίμνης, θα επισκεφθούμε το παζάρι με τις πολυάριθμες χειροποίητες κατασκευές, καθώς και τον ναό στον οποίο φυλάσσεται το ιερό κειμήλιο του δοντιού του Βούδα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Νουβάρα Ελίγια, με ενδιάμεση στάση σε βιομηχανία τσαγιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τη διαδικασία και τον τρόπο παρασκευής του παγκοσμίως διάσημου τσαγιού Κεϋλάνης. Θα καταλήξουμε στην "Μικρή Αγγλία", τη Νουβάρα Ελίγια, μια περιοχή που περιβάλλεται από κοιλάδες με φυτείες τσαγιού, όπου θα επισκεφθούμε το πάρκο Βικτώρια, τη λίμνη Γκρέγκορυ και την τοπική αγορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση
5η ημέρα ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ - ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΡΕΝΟ - ΕΛΛΑ - ΓΥΑΛΑ
Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό και θα ακολουθήσουμε μια υπέροχη διαδρομή μέχρι την Έλλα, απ΄ όπου θα μεταβούμε οδικώς στο Εθνικό Πάρκο Γυάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.
6η ημέρα ΓΟΥΕΛΙΓΚΑΜΑ
Ημέρα ξεκούρασης στις ακτές της Σρι Λάνκα.
7η ημέρα ΓΟΥΕΛΙΓΚΑΜΑ
Ημέρα ξεκούρασης στις ακτές της Σρι Λάνκα.
8η ημέρα ΓΟΥΕΛΙΓΚΑΜΑ - ΚΟΛΟΜΠΟ
Πρωινή αναχώρηση για το Κολόμπο. Θα υπάρξει χρήση ξενοδοχείου για μερικές ώρες, καθώς και γεύματος εάν η πτήση για Αθήνα είναι βραδινή. 
9η ημέρα ΚΟΛΟΜΠΟ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ξενοδοχεία 4, 5*
  • Ημιδιατροφή
  • Μεταφορές, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Συνοδός (σε περίπτωση συμμετοχής άνω των 15 ατόμων)
Δεν περιλαμβάνονται: 
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια, είσοδοι: € 690
  • Τοπικοί φόροι, βίζα: € 65 (πληρώνονται μόνο τοπικά, στον συνοδό σας)
Σημειώσεις:
  • Οι αναχωρήσεις εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων
  • Επιβάρυνση για συμμετοχή 2 ατόμων χωρίς συνοδό: € 80 ανά επιβάτη
  • Επιβάρυνση για συμμετοχή 3-6 ατόμων χωρίς συνοδό: € 65 ανά επιβάτη
  • Επιβάρυνση για συμμετοχή 7-10 ατόμων χωρίς συνοδό: € 40 ανά επιβάτη
  • Επιβάρυνση για συμμετοχή 10 ατόμων με συνοδό: + € 50 ανά επιβάτη
  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του