Special Βελιγράδι με δώρο Πασχαλινό γεύμα σε Ελληνική ταβέρνα

Οδικώς, 4 ημέρες

Σερβία-Βελιγράδι-Ζέμουν-Νις

ΑΠΟ 130 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Αναχώρηση στις 22.00 από τα γραφείο μας, διασχίζοντας τα σύνορα των Ευζώνων και περνώντας έξω από Σκόπια και αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του Μοράβα καταλήγουμε το επόμενο πρωί στο Βελιγράδι.
2η ημέρα ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Άφιξη νωρίς το πρωί στο  Βελιγράδι και ξεκινάμε για την πραγματική γνωριμία με τη πόλη του Βελιγραδίου, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ, στις όχθες του ποταμού Σάββα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Ξεκινάμε από το Σιδηροδρομικό σταθμό, ένα όμορφο κτίριο του 1884 το οποίο σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί και θα γίνει μουσείο της πόλης. Μπαίνουμε στην οδό Nemanjina και στην Resavska, απολαμβάνοντας τη θέα στα κτίρια υπουργείων, αλλά και ενθυμούμενοι το βομβαρδισμό του 1999, με τα γκρεμισμένα στρατιωτικά κτίρια, που ακόμη στέκονται στο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Αγίου Μάρκου δίπλα στο πανέμορφο πάρκο Τασμάϊνταν, τη Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο παλάτι, την Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς και αμέσως μετά την κεντρική και μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και το Εθνικό θέατρο. Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στην Πλατεία Φοιτητών και προχωράμε με τα πόδια μέσα στο πάρκο και το φρούριο Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) όπου θα απολαύσουμε τη θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη.Εδώ βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο, ένα ζωντανό μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, με στρατιωτικά εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και τα απομεινάρια του Αμερικανικού Stealth. Πριν μπούμε στο πάρκο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μνημείο του Ρήγα Φεραίου και τον πύργο Νέμπογισα, στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε. Στην επιστροφή μας από το φρούριο, θα μπούμε στο πανέμορφο πεζόδρομο της πόλης και θα καταλήξουμε στο μνημείο του Knez Mihajlo, του πρίγκιπα ο οποίος έβαλε τις ρίζες για την σημερινή όψη της πλατείας και πεζοδρόμου. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ διασκέδαση με δείπνο και ποτό, ζωντανή μουσική και λαϊκό χορό στη γραφική γειτονιά του ιστορικού κέντρου Skadarlija που αποκαλείται η Μονμάρτη του Βελιγραδίου. Πρόκειται για έναν πεζόδρομο που μοιάζει να ανήκει σε άλλη εποχή, με σέρβικα ταβερνάκια, καφετέριες και εστιατόρια με ζωντανή μουσική.
3η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ» - ΖΕΜΟΥΝ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΑΒΑ
Μετά το πρωινό πηγαίνουμε στο Σπίτι των Λουλουδιών, μουσείο και άλλοτε κατοικία, του επί σειρά ετών προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Josip Broz Tito, όπου βρίσκεται και ο τάφος του. Περνάμε στην άλλη πλευρά του ποταμιού, με προορισμό μας την περιοχή Ζέμουν. Το Ζέμουν είναι αρκετά διαφορετικό από το Βελιγράδι και χτισμένο σε άλλο στυλ, με ιστορικά μπαρόκ κτίρια, πλατείες και παραδοσιακά café. Θα δούμε το Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) πάλι, αλλά από την άλλη πλευρά του ποταμιού, ενώ πίνουμε τον καφέ μας δίπλα στον Πύργο στο λόφο Γκάρδος. Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη με ειδικό ποταμόπλοιο, απ’ όπου καθώς νυχτώνει θα θαυμάσουμε τα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης, από μια άλλη οπτική γωνία.
4η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Στάση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, τη Νις, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νισάβα και γενέτειρα του Μέγα Κωνσταντίνου. Πανοραμική περιήγηση στην πόλη και αναχώρηση για τα σύνορα, άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Παρακολούθηση της Ανάστασης σε Ορθόδοξη εκκλησία
  • Πασχαλινό Δείπνο στην Ελληνική ταβέρνα ''ΠΙΑΤΙΑΚΙΑ'' με ζωντανή ορχήστρα 
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων, θεαμάτων & δραστηριοτήτων, βαπορέτα - πλοιάρια, δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν) και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.