Special Ρώμη - Φλωρεντία - Πομπηία & Δώρο το αεροπορικό εισιτήριο

Οδικό Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Μπολόνια-Φλωρεντία-Ρώμη-Βατικανό-Πομπηία-Νάπολη-Μπάρι

ΑΠΟ 275 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπολόνια. Άφιξη στην όμορφη πόλη και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Στη συνέχεια ακολουθεί η ξενάγηση στην πόλη, μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι, την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι. Θα περιηγηθούμε στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια και στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με τον τρίτο μεγαλύτερο Καθεδρικό Ναό της Ευρώπη, την Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Ρώμη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και έπειτα θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ρώμης. Το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Την Ρωμαϊκή Αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας της αυτοκρατορίας, σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Την Piazza Venezia στους πρόποδες του Λόφου του Καπιτωλίου και κυριαρχείται από το επιβλητικό Εθνικό Μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β’ ή «Βωμός της Πατρίδας» αφιερωμένο στον πρώτο βασιλιά της ενοποιημένης Ιταλίας. Μεταξύ άλλων θα δούμε την Piazza di Spagna με τα 135 ισπανικά σκαλιά του 18ου αι., το Πάνθεον το καλύτερα διατηρημένο από τα αρχαία μνημεία της Ρώμης, την Piazza Navona με την Fontana dei Quattro Fiumi (Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών) που είναι γεμάτη με καφέ, εστιατόρια και πλανόδιους ζωγράφους και φυσικά τη Φοντάνα ντι Τρέβι, το μεγαλύτερο συντριβάνι της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ανε- ξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
4η ημέρα ΡΩΜΗ - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΝΑΠΟΛΙ - ΜΠΑΡΙ - ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη νεκρόπολη της Πομπηίας που αφανίστηκε το 79 μ.Χ. μετά από τη φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου. Ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί, θα δούμε τα περιμετρικά τείχη, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη Βέτρι, τον ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Χρόνος ελεύθερος και κατευθυνόμαστε προς τη Νάπολη, για να δούμε την παραλία με το παλάτι των Ισπανών, το κάστρο των Ντ Ανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη γραφική Βία Τολέδο. Στη συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ηγου- μενίτσας. Ελεύθερος χρόνος για να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
5η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αποβίβαση και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό μας, την Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια μιας διαδρομής (o.w.) με απευθείας πτήσεις για Μπολόνια
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
  • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • 6kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 20kg ανά άτομο.
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.


Δέν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων 85€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 6€ κατ' άτομο / ανά νύχτα.
  • Check points 25€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο