Special Ιταλικό Πανόραμα

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 8 ημέρες

Φλωρεντία-Βενετία-Πίζα-Μπάρι-Πρίντεζι Λέτσε -Ρώμη-Βερόνα-Μιλάνο

ΑΠΟ 535 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΤΙΚΗ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Ύστερα από μια όμορφη διαδρομή και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και απόπλους για Ιταλία. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω
2η ημέρα ΜΠΑΡΙ / ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΡΩΜΗ
Άφιξη το πρωί στην Ιταλία και αναχώρηση για την νεκρόπολη της Πομπηίας, την πόλη που καταστράφηκε το 79μ.Χ. από τις στάχτες του Βεζούβιου. Θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πύλη του Νέρωνα, την πανέμορφη αρχαία αγορά και την έπαυλη των Βέτρι. Θα θαυμάσουμε επίσης τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, το θέατρο της Πομπηίας, τις κατοικίες των αρχόντων, τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ., τους πετρόστρωτους δρόμους και το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα. Έπειτα συνεχίζουμε για την «αιώνια πόλη» την Ρώμη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα επισκεφθούμε το περίφημο φωταγωγημένο ιστορικό κέντρο με τα επιβλητικά μνημεία, τη Φοντάνα ντι Τρέβι όπου μπορείτε να κάνετε μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα και την πασίγνωστη Piazza Navona. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΡΩΜΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη από κάθε μέρος του κόσμου. Θα δούμε τη Βίλλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, την στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, τον λόφο του Καπιτωλίου όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια οπού δεσπόζει το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, τον λόφο Παλατίνο, τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα καθώς και την μεγαλύτερη εκκλησία της Χριστιανοσύνης το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά. Μπορείτε να επισκευθείτε την Βία Ντελ Κόρσο, την πιάτσα ντι Σπάνια με τα πιο γνωστά καταστήματα, να περπατήσετε στην Βία Βένεττο και να καθήσετε στα καφέ των διασημοτήτων Cafe de Paris, Hard Rock cafe κ.α
4η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη των Μεδίκων και της Αναγέννησης τη Φλωρεντία. Θα δούμε τον πανέμορφο καθεδρικό ναό της Παναγίας των λουλουδιών με τον τρούλο του Μπρουνελέσκι, το καμπαναριό του Τζιόττο, το βαπτιστήριο, την πιάτσα ντε λα σινιόρα, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το παλάτσο Βέκκιο και το Πόντε Βέκιο. Έπειτα αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών την ρομαντική Βενετία και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Μέστρε. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ
Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην «πόλη των Δόγηδων» και των καναλιών που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες. Θα μεταβούμε στο Τρονκέττο και με βαπορέτα θα φτάσουμε στην πλατεία Αγίου Μάρκου με τον ομώνυμο επιβλητικό ναό. Θα δούμε το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, την γέφυρα των στεναγμών και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - ΒΕΡΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαιξπηρ, την γραφική Βερόνα. Θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή αρένα, τις πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι οι οποίες περιβάλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και φυσικά το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μιλάνο. όπου θα δούμε το Castello d’Angelo, τις εμπορικές οδούς Dante και Vittorio Emmanuelle II, την περίφημη Σκάλα, το χρυσό τετράγωνο της μόδας, το Δημαρχείο και το εντυπωσιακό Ντουόμο. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ - ΕΝ ΠΛΩ
Πρόγευμα, αναχώρηση και περνώντας από την πόλη Ρίμινι άφιξη στην Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες, διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Νωρίς το πρωί παίρνουμε πρόγευμα σε πακέτο και αναχώρηση. Περνώντας από την πόλη Ρίμινι, άφιξη στην Ανκόνα, Επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες, διανυκτέρευση. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις

Επιβάρυνση 30€ στις αναχωρήσεις 17, 24 Αυγούστου.

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε  καμπίνες ΑΒ4 
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό  συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Είσοδοι μουσείων, φόροι πόλεων, Βαπορέτα Βενετίας και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.