ΣΟΦΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ Χριστούγεννα (Κ)

Οδικώς, 3 ημέρες

Σόφια-Φιλιππούπολη

ΑΠΟ 135 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα Εξοχής. Συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου  αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20,000 βιβλία. Συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έπειτα από λίγο συγκέντρωση στο lobby για να ξεκινήσουμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. «Μεγαλώνει αλλά ποτέ δε γερνάει» είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγηση μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία- σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε τη Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται ότι έσωσε τη Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθος του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10000 άτομα! Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στον πεζόδρομο στο κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, το  Ρωμαϊκό θέατρο και φυσικά την παλιά πόλη, που είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε τρεις λόφους, είναι διατηρητέα και τα κτίρια της είναι χαρακτηριστικά της βουλγαρικής αναγέννησης. Στον ελεύθερο χρόνο περπατήστε τον πεζόδρομο Κνιάζ Αλεξάντερ Μπάτενμπεργκ, που είναι η καρδιά της πόλης, τα κτίρια που τον πλαισιώνουν είναι εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής και είναι γεμάτος εμπορικά καταστήματα. Εκεί μπορείτε να βρείτε και φυτικά καλλυντικά φτιαγμένα από τα διάσημα ρόδα της Βουλγαρίας, άλλωστε η χώρα διαθέτει την Κοιλάδα των Ρόδων στο Καζανλούκ. Εναλλακτικά, εάν μείνετε στη Σόφια σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο πολυκατάστημα ή να περπατήσετε στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Borissova. Το βράδυ διασκεδάστε προαιρετικά στο κέντρο της πόλης και δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ Διανυκτέρευση.
3η ημέρα
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μια στάση στο Μπλαγκόεβγκραντ. Άφιξη, αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες
εντυπώσεις.
Ημιδιατροφή + 30€

Στην τιμή περιλαμβάνονται :
  • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας .
  • Δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης
  • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Συνοδό - αρχηγό του γραφείου μας. Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • Φ.Π.Α.
 Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται :
  • Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων.
  • Φόρος διαμονής που πληρώνεται ατομικά από τον πελάτη στο ξενοδοχείο.