ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 3, 4 ημέρες (Ρ)

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Μοναστήρι της Ρίλα-Σόφια-Φιλιππούπολη-Σαντάνσκι

ΑΠΟ 119 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Μ. ΡΙΛΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ (310 χλμ.)
Αναχώρηση στις 07.00 από το γραφείο μας για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων και σύντομη στάση για καφέ στην γραφική Κρέσνα, μέσα στα στενά του Στρυμόνα. Συνεχίζουμε με προορισμό το Μοναστήρι της Ρίλλας που βρίσκεται σε υψόμετρο 1147 μέτρων. Επίσκεψη στο μοναστήρι όπου θα δούμε την εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου, το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, τον μεσαιωνικό πύργο του Χρέλιο και κυρίως το κομψοτέχνημα του Σταυρού του Ραφαήλ. Το μοναστήρι στεγάζει επίσης μια πλούσια συλλογή από ανεκτίμητα έγγραφα, χειρόγραφα και εικόνες, μια εθνογραφική συλλογή κοσμημάτων και χαλιών, καθώς και μια βιβλιοθήκη με 16.000 βιβλία. Προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα. Συνεχίζοντας, φθάνουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογής σας και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΣΟΦΙΑ (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην περιήγηση και γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Όπερα, την Εκκλησία σύμβολο της πόλης του Αλεξάνδρου Νέφσκι με τους χρυσούς θόλους της. Συνεχίζοντας θα δούμε την Πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με την άσβεστη φλόγα, το άγαλμα του Τσάρου ελευθερωτή, τον καθεδρικό ναό της Αγίας Κυριακής, τις εκκλησίες της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) και το Θέατρο Ιβάν Βάζωφ. Χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης, με μια επίσκεψη σε ένα από τα πολλά πολυκαταστήματα είτε με την ευκαιρία να απολαύσετε έναν καφέ στην υπέροχη λεωφόρο Βίτοσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (130 + 130 χλμ.)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Φιλιππούπολη. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με σημαντική θέση στην οικονομία, στο εμπόριο και στις επιστήμες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Λαμαρτίνου. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο με την πανοραμική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρέτ τζαμί. Ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την όμορφη πόλη και επιστροφή στη Σόφια. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικό και λαϊκό πρόγραμμα.
4η ημέρα ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (310 χλμ.)
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην αγορά της πόλης. Εναλλακτικά μπορείτε εξ’ ιδίων να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή το Μουσείο Κρύπτη του Αλ. Νέφσκι. Το μεσημέρι αναχώρηση για το Σαντάνσκι, ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης και το απόγευμα αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη και άφιξη νωρίς το βράδυ
Σημείωση :
στο 3ημερο πρόγραμμα η εκδρομή στη Φιλιππούπολη γίνεται την 2η μέρα και η ξενάγηση στη Σόφια την τελευταία μέρα

Περιλαμβάνει:
Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας. Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.