Παράλια Μικράς Ασίας

Οδικώς, 5 ημέρες

Προύσα--Σμύρνη--Κουσάντασι

ΑΠΟ 225 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για Καβάλα, Αλεξανδρούπολη. Αφού φτάσουμε στα σύνορα θα κάνουμε μια στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE και μπαίνουμε στην Τουρκία. Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση του « Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού και άφιξη στην Καλλίπολη, πατρίδα της αξέχαστης Σοφίας Βέμπο. Από εκεί, με το καραβάκι της γραμμής, περνάμε στην ασιατική πλευρά της Τουρκίας, στη Λάμψακο, παλιά αποικία των Αθηναίων. Παραπλέοντας οδικά τη νότια πλευρά της θάλασσας του Μαρμαρά, φθάνουμε στην καταπράσινη Προύσα χτισμένη στις υπώρειες του όρους Ολύμπου της Βιθυνίας. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.
2η ημέρα ΠΡΟΥΣΑ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΪΒΑΛΙ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρόγευμα και μετά από μια μικρή βόλτα στην όμορφη Προύσα, αναχωρούμε για το μαρτυρικό Αϊβαλί, μέσω Παλαιοκάστρου και Αδραμυτίου. Εκεί θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το υπέροχο αυτό μέρος. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στον κόλπο του Αϊβαλιού. Εκεί ακόμη σώζονται ερείπια από το Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για τη Σμύρνη και φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποιούμαστε και έχουμε το δείπνο μας.
3η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΤΖΕ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ
Μετά το πρωινό ακολουθούμε τη νέα παραθαλάσσια διαδρομή, τα αρχοντικά σπίτια των Ελλήνων, τα προξενεία και καταλήγουμε στην ιστορική προκυμαία που αναχώρησε για τον ελλαδικό χώρο ο Ελληνισμός. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του Ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο και περνώντας έξω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα « ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ – ΦΩΚΑΙΑ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το Κορδελιό της Σμύρνης και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το παραθαλάσσιο προάστιο των Φωκαίων με τα στενά δρομάκια, τις φημισμένες ψαροταβέρνες και τις ελληνικές συνοικίες με τα γραφικά σπίτια, τελευταία ένδειξη του τοπικού Ελληνισμού. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κατεξοχήν παραθαλάσσιος οικισμός των διαφόρων νομών Σμύρνης, Αιδηνίου και Μαγνησίας. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την Αρχαία Πέργαμο, μια από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο, την Βασιλική του Αγίου Ιωάννου, την Κόκκινη Αυλή. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας στο Τσανάκαλε και μετά το δείπνο μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας.
5η ημέρα ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το τελευταίο μας πρόγευμα και αφού βεβαιωθούμε ότι φεύγουμε από το δωμάτιο με όλα μας τα πράγματα, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Στην πορεία όμως, συναντάμε την Ομηρική Τροία. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Ζήστε το ΕΠΟΣ της Ιλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης, ο Οδυσσέας, ο Ρήσος, ο Μενέλαος κ.α. Αναχωρούμε στη συνέχεια για το Τσανάκκαλε, από όπου με το καράβι της γραμμής περνάμε στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας. Συνεχίζουμε, περνάμε τα σύνορα και φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Περιλαμβάνονται:

  1. Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  3. Ημιδιατροφή
  4. Περιηγήσεις του προγράμματος
  5. Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  6. Επίσημο τοπικό ξεναγό
  7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα, διασκεδάσεις και γενικότερα ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.