Σμύρνη - Παράλια Μ. Ασίας

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Τουρκία-Σμύρνη-Αρχαία Πέργαμος--Κουσάντασι

ΑΠΟ 295 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ - ΣΜΥΡΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την πολυτραγουδισμένη πρωτεύουσα της Ιωνίας, τη Σμύρνη. Φθάνοντας και χωρίς να χάσουμε χρόνο ανηφορίζουμε στο ιστορικό κάστρο Καντιφέ Καλέ, από όπου θαυμάζουμε πανοραμικά ολόκληρη την πόλη. Κατηφορίζουμε κάνοντας μια βόλτα στη συνοικία του Άλσαντζακ, με τα γνωστά παλιά ελληνικά σπίτια, τα παλατάκια των παλιών Σμυρνιών και περιδιαβαίνουμε τις κεντρικές της πλατείες. Σε μία από αυτές, η Ευαγγελική Σχολή, σήμερα λύκειο αφιερωμένο στον Ατατούρκ. Θα δούμε επίσης την περίφημη προκυμαία, το Μπεζεστένι, την Ρωμαική αγορά, την Αγία Φωτεινή, το ελληνικό προξενείο, τον Καθολικό ναό του Αγίου Πολυκάρπου, το πρώην παρθεναγωγείο και τον Άγιο Βούκολο. Χρόνος ελεύθερος στη γραφική αγορά της πόλης. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση
2η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΑΪΒΑΛΙ
Πρωινό και αναχώρηση προς το θρυλικό αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου μια από τις σημαντικότερες ιστορικές κληρονομιές της Ανατολίας. Ξενάγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική, μία από τις 7 αρχαιότερες εκκλησίες του κόσμου. Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Επίσης θα δούμε το Ασκληπιείο αφιερωμένο στο θεό της Υγείας ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία του κόσμου όπου έζησε και γιάτρεψε και ο γνωστός γιατρός της αρχαιότητας, ο Γαληνός. Επόμενη μας στάση είναι το Αιβαλί. Το Αϊβαλί ή αλλιώς Κυδωνιές υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Εκεί θα επισκεφθούμε την Εκκλησία των ταξιαρχών. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν “Φάληρο”, με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο “Γενιτσαροχώρι” με τους εσωτερικούς λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. Το απόγευμα αναχώρηση για Σμύρνη. Το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε την παραλιακή της πόλης και να ανακαλύψετε τα μυστικά γεύσεων και διασκέδασης αυτής της πόλης.
3η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΟΣ - ΚΙΡΚΙΝΤΖΕΣ - ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε για την αρχαία Έφεσο. Θαύμα των θαυμάτων. Η πόλη, που είχε το δικαίωμα να υπερηφανεύεται, γιατί εκτός των άλλων ήταν το κέντρο όπου γεννήθηκαν σπουδαίοι φιλόσοφοι της αρχαιότητας, όπως ο Ηράκλειτος. Η πόλη όπου αναπτύχθηκαν οι επιστήμες και οι καλές τέχνες. Εμείς, θαυμάζουμε το σημαντικότατο αρχαιολογικό της χώρο. Η εμπορική οδός, το Πρυτανείο, η οδός των Κουρητών, η πύλη του Ανδριανού, η βιβλιοθήκη του Κέλσου, απλώνονται μπροστά μας, προκαλώντας το θαυμασμό μας. Και αφήνοντάς την, μία κολώνα μοναχική, ότι έχει απομείνει από το Ναό της Αρτέμιδας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, θα επισκεφθούμε το ιστορικό χωριό Κιρκιντζές, την ιστορία του οποίου μας περιγράφει η Διδώ Σωτηρίου στο βιβλίο της, « Ματωμένα χώματα ». Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το γνωστό τουριστικό θέρετρο Κουσάντασι. Περιπλανιόμαστε ελεύθερα στην όμορφη αγορά κι επιστρέφουμε το απόγευμα στη Σμύρνη. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ - ΒΟΥΡΛΑ - ΑΛΑΤΣΑΤΑ - ΤΣΕΣΜΕ
Αφού απολαύσουμε το πρόγευμά μας, ξεκινάμε μια περιήγηση στη χερσόνησο της Ερυθραίας. Πρώτη μας στάση στη Σκάλα των Βουρλών όπου βλέπουμε το σπίτι όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης. Επόμενη στάση στην κωμόπολη των Αλάτσατων όπου περιηγούμαστε στην όμορφη κωμόπολη. Και φθάνουμε στην πόλη του Τσεσμέ = Κρήνη. Βλέπουμε εκεί το βενετσιάνικο κάστρο, έχουμε ελεύθερο χρόνο στο γραφικό πεζόδρομο της πόλης που έσφυζε από ελληνισμό. Αν ο καιρός το επιτρέπει, απέναντι βλέπουμε τη Χίο. Επιστρέφουμε στη Σμύρνη, διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά της Σμύρνης για αναμνηστικά δώρα και φωτογραφίες και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο, επιβιβαζόμαστε στην πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας
Περιλαμβάνονται:
  • Αποκλειστικές απευθείας πτήσεις 
  • 1 χειραποσκευή έως 8κ & 1 αποσκευή 15κ / άτομο
  • Παρακολούθηση της Ανάστασης σε Ορθόδοξο Ναό
  • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων (145€)
  • Οτι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
Σημείωση:
  • Χωρίς πρόγραμμα ξεναγήσεων -50ε / άτομο.