Σμύρνη - Αϊβαλί

Οδικώς, 4 ημέρες

Τουρκία-Σμύρνη--Τροία-Μοσχονήσια-Τροία

ΑΠΟ 0 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΤΡΟΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για Καβάλα, Αλεξανδρούπολη. Αφού φτάσουμε στα σύνορα θα κάνουμε μια στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE και μπαίνουμε στην Τουρκία. Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση του « Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού και άφιξη στη Μάδυτο (Εσέαμπατ) από όπου θα πάρουμε το καράβι για Δαρδανέλια (Τσανάκαλε). Αποβίβαση και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ομηρική Τροία. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Ζήστε το ΕΠΟΣ της Ιλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης, ο Οδυσσέας, ο Ρήσος, ο Μενέλαος κ.α. Αναχωρούμε στη συνέχεια για το Αϊβαλί (Κυδωνίες), και φθάνοντας στο ξενοδοχείο τακτοποιούμαστε στα δωμάτια. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΑΪΒΑΛΙ - ΦΩΚΑΙΑ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το παραθαλάσσιο προάστιο των Φωκαίων με τα στενά δρομάκια, τις φημισμένες ψαροταβέρνες και τις ελληνικές συνοικίες με τα γραφικά σπίτια, τελευταία ένδειξη του τοπικού ελληνισμού. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κατεξοχήν παραθαλάσσιος οικισμός των διαφόρων νομών Σμύρνης, Αιδινίου και Μαγνησίας. Συνεχίζουμε την διαδρομή για τη Σμύρνη, περιήγηση με το λεωφορείο στην ιστορική συνοικία, το Παλιό Κορδελιό, τη νέα παραθαλάσσια διαδρομή, τα αρχοντικά σπίτια των ελλήνων, τα προξενεία και τέλος στην ιστορική προκυμαία που αναχώρησε για τον ελλαδικό χώρο ο Ελληνισμός. Χρόνος ελεύθερος για αγορές, καφέ και φαγητό. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Αϊβαλί, όπου θα έχουμε το δείπνο μας στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΠΕΡΓΑΜΟΣ - ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ - ΑΪΒΑΛΙ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για ξενάγηση στην περίφημη αρχαία Πέργαμο, στο αρχαιολογικό μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιού. Συνεχίζουμε με τα Μοσχονήσια στη νότια είσοδο του Αδραμυττηνού κόλπου, έναντι της νήσου Λέσβου, όπου θα επισκεφθούμε το ναό των Ταξιαρχών. Πρόκειται για τις αρχαίες «Εκατόνησους» ή «Ασκανίους νήσοι». Χρόνος ελεύθερος για να δοκιμάσετε τις τοπικές συνταγές και να περπατήσετε στους δρόμους της πρώην ελληνικής συνοικίας. Επιστρέφοντας αργότερα στο ξενοδοχείο μας, οι πιο ξεκούραστοι μπορούν να απολαύσουν έναν περίπατο στην γραφική πόλη.
4η ημέρα ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το τελευταίο μας πρόγευμα αναχωρούμε για το Τσανάκαλε. Διάπλους Ελλησπόντου με το καράβι για την Ευρωπαϊκή ακτή και φθάνουμε στην πανέμορφη Καλλίπολη, γενέτειρα της Εθνικής μας τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο. Συνεχίζουμε τον δρόμο της επιστροφής, περνάμε τα σύνορα και φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα λεωφορία
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Ημιδιατροφή
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαβάνονται:
Είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.