Σκύρος 4 ημέρες

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 4 ημέρες

Σκύρος-Χαλκίδα-Κύμη

ΑΠΟ 245 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Χαλκίδα – Κύμη - Σκύρος
Αναχώρηση στις 06:30. Με καθ'οδόν στάσεις στη Λάρισα και τη Λαμία, άφιξη στη Χαλκίδα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Συνεχίζουμε για την παραλία της Κύμης, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Σκύρο. Άφιξη στο λιμάνι της Λιναριάς και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Χώρα – Βόρεια πλευρά νησιού
Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, με το ιδιαίτερο χρώμα της. Μετάβαση με τα πόδια για επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Χώρας. Περιδιαβαίνοντας τα στενά καλντερίμια θα συναντήσουμε μικρά εκκλησάκια που αξίζει να επισκεφθούμε, όπως τα βυζαντινά των Ταξιαρχών και της Παναγίας Κτσού. Συνεχίζουμε για την πλατεία της Αιώνιας Ποίησης αφιερωμένη στο Βρετανό ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, ο οποίος ετάφη στη Σκύρο, και το άγαλμά του υπάρχει στην πλατεία. Θα επισκεφτούμε το λίθινο, υπαίθριο θέατρο του Εθνολογικού και Λαογραφικού μουσείου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς, και το Αρχαιολογικό Μουσείο, που εκτός από τα εκθέματα διαθέτει ειδική αίθουσα αναπαράστασης του παραδοσιακού σκυριανού σπιτιού. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την Ατσίτσα, έναν πανέμορφο θαλάσσιο οικισμό, από τους πιο γραφικούς της Σκύρου. Κατά την διαδρομή ίσως συναντήσουμε κάποιο κοπάδι από τα πασίγνωστα σκυριανά αλογάκια. Θα καταλήξουμε στον Άγιο Παντελεήμωνα Πεύκων όπου μπορούμε να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Νότια πλευρά νησιού – Καλαμίτσα
3η μέρα: Νότια πλευρά νησιού – Καλαμίτσα Πρωινό. Αναχώρηση για τη νότια πλευρά του νησιού. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το φυσικό τοπίο που θυμίζει τη νότια Εύβοια ή ακόμα και τις Κυκλάδες. Χρόνος ελέυθερος για μπάνιο και φαγητό στην Καλαμίτσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Λιναριά – Κύμη - Θεσσαλονίκη
Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος στη Χώρα ή για μπάνιο σε κοντινή παραλία του νησιού. Αναχώρηση για το λιμάνι της Λιναριάς. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Κύμη. Με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση, άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εικόνες από το ταξίδι μας.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
  •  Την μεταφορά με πολυτελές, ασφαλές πούλμαν του γραφείου μας, το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και συνοδεύει τους εκδρομείς καθ' όλη τη διάρκεια της
  • εκδρομήςΑκτοπλοϊκά εισιτήρια για τη διαδρομή Κύμη – Σκύρος – Κύμη
  •  Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Νεφέλη 4*
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο
  •  Περιηγήσεις – ξεναγήσεις του προγράμματος
  •  Αρχηγός – συνοδός
  •  Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης
  •  Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής
Δεν περιλαμβάνονται: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ότι αναφέρεται στο
πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.