Πάσχα στη Σκωτία

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Σκωτία-Γλασκώβη-Εδιμβούργο

ΑΠΟ 690 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Εδιμβούργο - Ghost tour - Night Walk
Έφτασε η μέρα που θα αναχωρήσουμε για την χώρα των κάστρων, των μύθων και των πανέμορφων τοπίων. Συγκεντρωνόμαστε λοιπόν, στο αεροδρόμιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να αναχωρήσουμε για τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, τo Εδιμβούργο. Το Εδιμβούργο φημίζεται και για το σκοτεινό παρελθόν του. Αυτό σημαίνει ότι οι δρόμοι στοιχειώνονται από ανήσυχες ψυχές που δεν έχουν.. αναπαυτεί! Ένα tour φαντασμάτων που θα διαρκέσει μιάμιση ώρα περίπου και είναι ιδανικό για όσους τους συναρπάζει το υπερφυσικό! Πηγαίνουμε λοιπόν σε δύο από τις πιο στοιχειωμένες τοποθεσίες του Εδιμβούργου, με πρώτη στάση τους θόλους της Blair Street, όπου θα εξερευνήσουμε έναν υπόγειο κόσμο. Θα επισκεφθούμε την Cannongate Kirkyard, όπου θα ακούσουμε τις φρικιαστικές ιστορίες βασανιστηρίων, κανιβαλισμού και δολοφονιών. Σας ακούγεται πολύ dark? Πιστέψτε μας, είναι μια εμπειρία που θα μας "στοιχειώσει" ευχάριστα! Πηγαίνουμε προς τη Merchant Square, που κάποτε ήταν μια πολυσύχναστη εσωτερική αγορά, τώρα όμως εδώ είναι μαζεμένα ατμοσφαιρικά μπαρ και εστιατόρια. Η φήμη της νυχτερινής ζωής της Γλασκώβης είναι μια καλή δικαιολογία για να κάνουμε μια στάση σε κάποια από τις φημισμένες σκωτσέζικες παμπ, όπου θα μπορέσουμε να γνωρίστουμε όλοι οι ταξιδιώτες μεταξύ μας καλύτερα, λίγο πριν επιστρέψουμε στο κάστρο μας. Ναι, καλά διαβάσατε! Η διαμονή μας θα γίνει σε ένα κάστρο. Γιατί στην ομάδα μας αρέσουν οι ιδιαίτερες διαμονές, έτσι ώστε να κάνει το ταξίδι σου ακόμα πιο συναρπαστικό!
2η ημέρα Αποστακτήριο Ουίσκι - Ξενάγηση Εδιμβούργου
Η Σκωτία μεταξύ άλλων είναι γνωστή και για το καλό της ουίσκι. Γι’ αυτό και εμείς θα κάνουμε μια επίσκεψη στο αποστακτήριο Glenkinchie! Σε μια γραφική τοποθεσία, 32 χιλιόμετρα μακριά από το Εδιμβούργο, στο East Lothian, το 1837 ιδρύθηκε αυτό το ιστορικό αποστακτήριο, όπου θα πάρουμε μια γεύση από την αυθεντική Σκωτία! Η επίσκεψή μας ξεκινάει από τη μοναδική έκθεση,ενώ ύστερα ο ξεναγός μας θα μας οδηγήσει στην περιοχή παραγωγής του αποστακτηρίου, όπου θα μάθουμε πώς φτιάχνεται το «νερό της ζωής», όπως αρέσει στους Σκωτσέζους να αποκαλούν το ουίσκι. Κατά το τέλος της περιήγησής, θα απολύσουμε μια δωρεάν γευσιγνωσία του Glenkinchie Single Malt Whiskey. Θα συνεχίσουμε με μια επίσκεψη στο Edinburgh’s Castle. Ένα κάστρο που είναι το έμβλημα της Σκωτίας και είναι ορατό σχεδόν από κάθε σημείο της πόλης. Εκεί θα θαυμάσουμε τα «Πετράδια του Στέμματος» της Σκωτίας και την θρυλική «Πέτρα του Πεπρωμένου», το γιγάντιο κανόνι Mons Meg και τo παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε τους δρόμους της Νέας Πόλης με τις μεγάλες πλατείες και τα ιστορικά κτήρια. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο πριν επιστρέψουμε στο κάστρο μας.
3η ημέρα Εδιμβούργο - Blair Castle - Aviemore
Συνεχίζουμε προς τα Highlands, εκεί όπου τα παραμυθένια τοπία και οι ιστορίες της περιοχής θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Σήμερα θα ανακαλύψουμε πόσο… σκωτσέζικο αίμα κυλάει στις φλέβες σου! Για να το μάθουμε αυτό, η ομάδα μας οργάνωσε Highland Games. Τα Highland Games, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σκωτσέζικης κουλτούρας. Κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε όλη τη Σκωτία διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ στα οποία τα Highland Games, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο! Κιλτ, γκάιντες, τεράστια πλήθη ατόμων, χορός και δύσκολα παιχνίδια συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό! Είναι τόσο συναρπαστικές αυτές οι εκδηλώσεις που ακόμα και η βασιλομήτωρ της Αγγλίας συνηθίζει να παρακολουθεί. Έτσι λοιπόν και εμείς θα χωριστούμε σε ομάδες και θα διαγωνιστούμε σε άκρως διασκεδαστικά παιχνίδια! Φυσικά ο νικητής θα κερδίσει και έπαθλο! Χωρίς να χάνουμε χρόνο, ξεκινάμε το road trip μας για τα Highlands! Θα διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ (Firth of Forth), που είναι πλέον μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα βικτοριανής μηχανικής, το οποίο άνοιξε το 1890. θα περάσουμε το Κιλλικράνκι, το Πιτλόχρι, μία από τις πύλες προς τα Highlands που βρίσκεται στον ποταμό Tummel και το Σαιντ Άντριους και θα δούμε το διάσημο κάστρο Μπλαιρ. Θα διανυκτερεύσουμε στην Aviemore
4η ημέρα Aviemore - Inverness - Loch Ness – Cruise – Glencoe
Σήμερα οδεύουμε προς την πρωτεύουσα των Highlands, την Inverness. Συνεχίζουμε προς το Loch Ness, που "ξεχειλίζει" από συναρπαστικούς μύθους - ιστορίες ενός θρυλικού τέρατος. Ένα τέρας με χαριτωμένο όνομα, η Νέσι κρύβεται σε αυτά τα νερά! Στη λίμνη Λοχ Νες θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη λίμνη, που ποιος ξέρει, ίσως εντοπίσουμε το μυθικό "τέρας" που τόσοι επιδιώκουν να δουν! Πάνω από τα νερά του Loch Ness βρίσκεται το Boathouse Restaurant με απαράμιλλη θέα σε όλη τη λίμνη. Εκεί λοιπόν στο Fort Augustus σε μια εκπληκτική τοποθεσία θα μπορέσουμε να απολαύσουμε είτε ένα απαραίτητο φλιτζάνι τσάι είτε ένα πιο χαλαρό γεύμα! Απόψε θα διανυκτερεύσουμε στο Fort William.
5η ημέρα Glencoe - Loch Lomont – Trossacks National Park – Γλασκώβη Night Out
Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και οδεύουμε προς τη Loch Lomont, τη μεγαλύτερη λίμνη της Βρετανίας. Διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Trossacs, όπου η θεαματική και μοναδική άγρια φύση του Εθνικού Πάρκου θα σου χαρίσουν εικόνες απίστευτης ομορφιάς που θα σε συνεπάρουν! Εδώ είναι και το σπίτι για πολλά είδη ζώων, όπως για σκίουρους, κάστορες, ακόμα και για αετούς. Οδέυουμε προς τη Γλασκώβη, όπου θα διανυκετρεύσουμε. Φυσικά δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να νυχτοπερπατήσουμε την πόλη!
6η ημέρα Ξενάγηση Γλασκώβης - Μάντσεστερ
Σήμερα ξεκινάμε την ξενάγησή μας από την κεντρική πλατεία George, όπου θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Εκεί βρίσκονται το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, υπέροχα βικτωριανά κτίρια, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός, ένα υπέροχο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη περιοχή των Αγγλικών λιμνών στο Γουίντερμιρ, που είναι ένα από τα ωραιότερα παραλιακά θέρετρα, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού πάρκου Λέικ Ντίστρικτ. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς το Μάντσεστερ όπου θα διανυκτερεύσουμε.
7η ημέρα Αναχώρηση για Ελλάδα
Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Ένα ταξίδι, που όσοι το ζήσουν, θα κερδίσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις, θα ζήσουν έντονες στιγμές, μα πάνω από όλα θα κάνουν μοναδικές φιλίες! Cheers λοιπόν σε όλους τους ανήσυχους ταξιδιώτες και κυρίως σε όλους τους solo travellers!

Ξενοδοχεία διαμονής:

Edinburgh: MELVILLE CASTLE 4*
Aviemore: MACDONALD 4*
Fort William: ALEXANDRA 3* plus
Glasgow: ARGYLL HOTEL 3*
Manchester: IBIS 3*

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια 
  • Αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται στον τιμ/γο
  • Προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία 
  • Πρωινό καθημερινά 
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Group στο viber για άμεση επικοινωνία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με τρένα, μετρό 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες δραστηριότητες.


Προαιρετικές Δραστηριότητες

  • Αποστακτήριο Glenkinchie 24£ (μεταφορά & είσοδος)
  • Highland Games 35£
  • Κρουαζιέρα στη Loch Ness 15£