ΣΚΙΑΘΟΣ...“Το νησί του Παπαδιαμάντη”

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 4 ημέρες

Σκιάθος

ΑΠΟ 165 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΒΟΛΟΣ - ΣΚΙΑΘΟΣ
Αναχώρηση από το γραφεία μας νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση, άφιξη στο λιμάνι του Βόλου από όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί του Παπαδιαμάντη, την πανέμορφη Σκιάθο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, που σε αντίθεση με τα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα, η Ακολουθία του Επιταφίου ξεκινά στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η περιφορά του αρχίζει στις 04:00 το πρωί. Σε μια κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα, η λιτανεία θα περάσει από όλα τα καλντερίμια της Χώρας, ανάμεσα από τα φωταγωγημένα σπίτια. Ένας ντελάλης, ο «προεξάρχοντας», απαγγέλλει δυνατά τους θρηνητικούς ψαλμούς, ενώ οι ψάλτες και οι πιστοί ακολουθούν ψάλλοντας και κρατώντας τα αναμμένα τους κεριά. Όταν η λιτανεία θα επιστρέψει στην εκκλησία στις πεντέμιση το πρωί, όλοι θα σταθούν μπροστά στην κλειστή της πόρτα για την αναπαράσταση της Καθόδου του Κυρίου στον Άδη. «Άρατε Πύλας!» θα φωνάξει ο πρωτοπρεσβύτερος και θα σπρώξει δυνατά την πόρτα.
2η ημέρα 2η ημέρα: ΣΚΙΑΘΟΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το καταπράσινο νησί. Με έναν και μοναδικό οικισμό, αυτόν της Χώρας, όλη η κίνηση είναι συγκεντρωμένη στα δρομάκια της. Ο κεντρικός πεζόδρομος της οδού Παπαδιαμάντη, όπου θα περπατήσουμε, ξεκινάει από το λιμάνι, είναι γεμάτος μικρά μαγαζάκια, μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες. Με ιστορία μακρά και πολυτάραχη, που πάει πίσω στα αρχαία χρόνια, το νησί έχει να διηγηθεί ιστορίες από πολλούς κατακτητές, οι οποίοι φεύγοντας άφηναν πάντα πίσω τους τα πολιτιστικά τους στοιχεία. Κατά την Τουρκοκρατία το νησί χρησίμευσε για τους θαλασσοπόρους ως ναυτική βάση. Φυσικό επακόλουθο είναι η αρχιτεκτονική του νησιού να έχει διαμορφωθεί ανά τους αιώνες δημιουργώντας ένα μίγμα νησιώτικου στοιχείου που δένει αρμονικά με Πηλιορείτικα και νεοκλασικά χαρακτηριστικά. Θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1815-1912), έναν από το σπουδαίους λόγιους του νησιού και κατ’ επέκταση της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα απλό, λιτό οίκημα από πέτρα και ξύλο που παρουσιάζει όμως αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα κάνουμε έναν κοντινό περίπατο στη μικρή χερσόνησο Μπούρτζι, που χωρίζει το παλιό από το νέο λιμάνι, στην είσοδο του οποίου βρίσκεται η προτομή του Παπαδιαμάντη, ερείπια από Ενετικό κάστρο και το παλιό σχολείο του νησιού. Ήταν το πρώτο δημοτικό που χτίστηκε το 1906, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Πολιτιστικό Κέντρο και στεγάζει το πανέμορφο θερινό θέατρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Παρακολούθηση της Ανάστασης, προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα 3η ημέρα: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ή ΓΥΡΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
Πρωινό και αναχώρηση για μια προαιρετική εκδρομή (εφόσον ο καιρός και τα τοπικά δρομολόγια το επιτρέπουν) στο γραφικό νησί των Βορείων Σποράδων με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα κατάλευκα σπιτάκια και τις πολλές εκκλησίες του, την Σκόπελο. Μέσα στην Χώρα θα περιπλανηθείτε στα μικρά γραφικά δρομάκια και ανηφορίζοντας θα καταλήξετε στο Ενετικό Κάστρο που χρονολογείται από τον 13ο αι. και χτίστηκε από την οικογένεια των Γκύζη. Κατηφορίζοντας από τα πολλά σκαλοπάτια θα συναντήσετε πολλά εκκλησάκια, όπως της Ζωοδόχου Πηγής με τη θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελιστή Λουκά και του Αρχάγγελου Μιχαήλ με μία εντελώς πρωτότυπη αρχιτεκτονική. Στη Χώρα θα θαυμάσετε ακόμη το σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα (δίπλα από την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών), τα εκθέματα του Λαογραφικού μουσείου αλλά και την υπέροχη αρχιτεκτονική εν γένει των σπιτιών του οικισμού. Αξίζει επίσης μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, όπου εκτίθεται επίσης μικρός αριθμός αρχαιολογικών ευρημάτων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Εναλλακτικά, προτείνουμε να πραγματοποιήσετε στη Σκιάθο, το γύρο της λίμνης του Αγίου Γεωργίου, όπου θα δούμε και το ιστορικό εκκλησάκι του. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας, με επίσκεψη στη Μονή Ευαγγελίστριας, θα δούμε το μουσείο το οποίο στεγάζει την πρωτή Ελληνική σημαία που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και το παρασκευαστήριο κρασιού. Εδώ θα έχουμε χρόνο να πιούμε παραδοσιακό καφέ , να φάμε παραδοσιακά γλυκά στο καφενεδάκι που έχει το μοναστήρι με θέα τη Σκιάθο και κλείνοντας θα επισκεφθούμε τη δημοφιλέστερη παραλία της Σκιάθου, τις περίφημες Κουκουναριές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και Προαιρετικό Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΣΚΙΑΘΟΣ - ΒΟΛΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία βόλτα στην Χώρα. Επιβίβαση στο πλοίο, άφιξη στο λιμάνι του Βόλου, όπου θα μας παραλάβει το λεωφορείο μας για ξεκινήσουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες εντυπωσεις.
Όλα τα ξενοδοχεία βρίσκονται στη Χώρα της Σκιάθου Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο Marlton ενήλικας 40ε, παιδί 30ε


Περιλαμβάνονται
  • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
  •   Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα της εκδρομής
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται 
  •  Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και δραστηριοτήτων
  •   Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
  •   Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
  •   Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.