Σκανδιναβικά Φιόρδ - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 11 ημέρες

Σουηδία-Στοκχόλμη-Όσλο ---Κοπεγχάγη-Κοπεγχάγη

ΑΠΟ 1995 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Άφιξη στη Στοκχόλμη με την πτήση SK1834 από Αθήνα - υποδοχή στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης! Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο κεντρικό ξενοδοχείο Clarion Hotel Stockholm.
2η ημέρα ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Μπουφές πρωινού στο ξενοδοχείο.Πρωινή ξενάγηση στην πόλη της Στοκχόλμης με τοπικό ξεναγό, που θα σας ξεναγήσει στη σουηδική πρωτεύουσα. Από το Fjällgatan θα έχετε τη θέα της Στοκχόλμης απλωμένης σε 14 νησιά που συνδέονται με γέφυρες. Θα επισκεφθούμε την Gamla Stan, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, τις γοητευτικές μικρές πλατείες, τα μεσαιωνικά κτίρια με τις πολύχρωμες προσόψεις, τον Καθεδρικό Ναό και το Βασιλικό Παλάτι.Στο ελεύθερο απόγευμα σας μπορείτε να συμμετάσχετε σε προαιρετική εκδρομή και να επισκεφθείτε το Δημαρχείο - τον τόπο του ετήσιου συμποσίου των βραβείων Νόμπελ - και το συναρπαστικό μουσείο Vasa Ship όπου εκτίθεται το ομώνυμο ξύλινο πολεμικό πλοίο, το οποίο βυθίστηκε στο λιμάνι της Στοκχόλμης στο παρθενικό του ταξίδι και ανελκύθηκε άθικτο 333 χρόνια μετά. Διανυκτέρευση στο Clarion Hotel Stockholm.
3η ημέρα ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-Ηamar
Μπουφές πρωινού στο ξενοδοχείο. Σήμερα ξεκινάμε το ταξίδι με το λεωφορείο προς τη Νορβηγία, περνώντας μέσα από ανοιχτά τοπία, πυκνά δάση και λαμπερές λίμνες. Σταματάμε στην πόλη Karlstad, την πρωτεύουσα της επαρχίας Värmland, η οποία βρίσκεται ειδυλλιακά κτισμένη στις όχθες της λίμνης Värnern, της μεγαλύτερης από τις λίμνες της Σουηδίας. Μετά τη διέλευση των συνόρων με τη Νορβηγία, συνεχίζουμε στο Hamar, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη λίμνη Mjøsa, τη μεγαλύτερη λίμνη της Νορβηγίας. Διανυκτέρευση στο Scandic Hamar.
4η ημέρα Hamar-Lom-Hornindal
Μπουφές πρωινού στο ξενοδοχείο. Η πρώτη στάση σήμερα είναι στο Lillehammer, όπου πραγματοποιήθηκαν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1994. Συνεχίζουμε βόρεια μέσα από την πράσινη, εύφορη γεωργική γη της Gudbrands Valley. Στο Lom σταματάμε να δούμε την καταπληκτική ξύλινη εκκλησία που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω του Grotli στο Loen όπου θα πραγματοποιήσουμε μια στάση για φωτογραφίες πριν συνεχίσουμε στον κατηφορικό δρόμο με τις στροφές για το χωριό που είναι κτισμένο στις όχθες ενός φιόρδ. Το φιόρδ και τα γύρω βουνά προσφέρουν ένα γραφικό και μοναδικό σκηνικό για τη διαμονή σας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Hotel Raftevold στο Hornindal
5η ημέρα Hornindal - Loen – Sognefjord
Μπουφές πρωινού στο ξενοδοχείο. Πρωινή κρουαζιέρα στο καταγεγραμμένο από την UNESCO Geiranger Fjord με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες “το νυφικό πέπλο” και “οι επτά αδελφές”. Συνεχίζουμε στον παγετώνα Briksdal για προαιρετική επίσκεψη με τα Troll Cars. Μετά την εμπειρία των παγετώνων, απολαύστε από το λεωφορείο τη θέα των βουνών και των φιόρδ καθώς κινείστε στο δρόμο προς το Sognefjord. Η διαδρομή μας θα μας οδηγήσει μέσω του Εθνικού Πάρκου Gaular Mountain. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο πανέμορφο θέρετρο που βρίσκεται στις όχθες του φιόρδ και περιβάλλεται από ψηλά βουνά. Αυτό το μοναδικό σημείο θα μπορούσε να είναι υποψήφιο για το πιο όμορφο μέρος της γης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Sognefjord.
6η ημέρα Sognefjord-Bergen
Μπουφές πρωινού στο ξενοδοχείο. Παίρνουμε το φέρυ προς την Hella και συνεχίζουμε κατά μήκος του γραφικού παραλιακού δρόμου προς το Manheller για σύντομο ταξίδι με φέρι στο Fodnes. Στη συνέχεια συνεχίζουμε στο Gudvangen, όπου επιβιβαζόμαστε σε μια 2ωρη μίνι κρουαζιέρα του φιόρδ Sogne, του μακρύτερου και βαθύτερου φιόρδ στον κόσμο. Θαυμάστε το τοπίο καθώς θα ταξιδεύουμε στο φιόρδ Nærøy - μια περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, με μικρές γεωργικές εκτάσεις διάσπαρτες στις απόκρημνες πλαγιές του φιόρδ, καταρράκτες και χιονοσκέπαστα βουνά. Αποβιβαστείτε στο Flåm και συνεχίστε με ένα από τα πιο σπάνια σιδηροδρομικά ταξίδια στον κόσμο, το Flam Railway (προαιρετικό). Με εκπληκτική θέα σε κάθε στροφή θα σας οδηγήσει στον ορεινό σταθμό του Myrdal όπου θα επιβιβαστείτε στο τρένο για το Voss. Εδώ το λεωφορείο θα περιμένει την άφιξή σας και θα σας μεταφέρει στο Μπέργκεν. Διανυκτέρευση στην καρδιά της πόλης στο Zander K Hotel
7η ημέρα Bergen-Περιοχή Geilo
Μπουφές πρωινού στο ξενοδοχείο. Πανοραμική περιήγηση στο Bergen, που θα μας οδηγήσει στη διάσημη υπαίθρια αγορά ψαριών. Θα ακολουθήσει βόλτα στην συνοικία του Bryggen όπου τα παραδοσιακά ξύλινα μεσαιωνικά κτίρια παραμένουν αναλλοίωτα από την εποχή της Χανσεατικής Ενωσης. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια, μεσημεριανό γεύμα και ίσως μια βόλτα με το τελεφερίκ στην κορυφή του όρους Fløyen για να δείτε μια εκπληκτική θέα του Bergen. Νωρίς το απόγευμα συνεχίζουμε προς το Φιόρδ του Hardanger με το ρομαντικό του τοπίο από δενδρόκηπους και στρογγυλά βουνά.Πριν ανεβούμε στο οροπέδιο Hardan- ger, σταματάμε στον εντυπωσιακό καταρράκτη του Vøringsfoss που πέφτει από ύψος 180 μέτρων και μετά φτάνουμε στην περιοχή Geilo. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Bardøla Høyfjellshotel.
8η ημέρα Περιοχή Geilo - ΟΣΛΟ
Μπουφές πρωινού στο ξενοδοχείο. Σήμερα το πρωί κατευθυνόμαστε προς το Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, με άφιξη γύρω στο μεσημέρι. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα. Ακολουθεί η ξενάγηση στο Όσλο, που σας μεταφέρει στο πάρκο Frogner με τα αμφιλεγόμενα γλυπτά του διάσημου νορβηγού γλύπτη Gustav Vigeland. Άλλα σημαντικά σημεία που θα δείτε είναι το Βασιλικό Παλάτι, το μεσαιωνικό φρούριο Akershus, η σύγχρονη Όπερα, το Δημαρχείο κλπ. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να εξερευνήσετε το Όσλο, τον πεζόδρομο Karl Johan και τα όμορφα εμπορικά κέντρα και εστιατόρια της αποβάθρας του Aker Brygge. Διανυκτέρευση στο Scandic Solli.
9η ημέρα ΟΣΛΟ – Κρουαζιέρα DFDS
Μπουφές πρωινού στο ξενοδοχείο. Πρωινό ελεύθερο για να συνεχίσετε την εξερεύνηση του Όσλο μόνοι σας ή για να συμμετάσχετε σε μια προαιρετική περιήγηση όπου θα επισκεφθείτε κάποιο από τα περίφημα ναυτικά μουσεία όπως το Μουσείο με τα πλοία των Βίκινγκς και το Μουσείο με το ερευνητικό πλοίο του Βόρειου Πόλου, το Fram. Αργά το απόγευμα θα μεταβείτε στο λιμάνι για να επιβιβαστείτε στο πλοίο DFDS Seaways όπου θα διανυκτερεύσετε εν πλω ενώ σας μεταφέρει στην Κοπεγχάγη. Από το κατάστρωμα ή από τα καφέ και τα μπαρ του πλοίου, μπορείτε να θαυμάσετε κατά την αναχώρηση, την θέα του φιόρδ του Όσλο. Στο αποψινό δείπνο θα απολαύσετε τον περίφημο σκανδιναβικό μπουφέ Smorgåsbord που σερβίρεται στο κρουαζιερόπλοιο. Διανυκτέρευση σε δίκλινες καμπίνες.
10η ημέρα Kρουαζιέρα DFDS - KΟΠΕΓΧΑΓΗ
Μπουφές πρωινού στο πλοίο καθώς πλέετε προς Κοπεγχάγη. Κατά την άφιξή σας στην Κοπεγχάγη θα συναντήσετε τον τοπικό ξεναγό που θα σας δείξει μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της Κοπεγχάγης όπως την μικρή γοργόνα, το συντριβάνι Gefion, την βασιλική κατοικία Amalienborg Palace, το Christianshavn και το Nyhavn με τα όμορφα κανάλια κλπ. Στο ελεύθερο απόγευμα σας μπορείτε να απολαύσετε αυτή την παραμυθένια πόλη μόνοι σας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Radisson Blu Scandinavia.
10η ημέρα ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΑΘΗΝΑ
Μπουφές πρωινού στο ξενοδοχείο. Στις 06:15 θα μεταβείτε στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης για να επιβιβαστείτε στην πτήση SK 777 με άφιξη στην Αθήνα, στις 08:35.
Περιλαμβάνονται:
  • R/T αεροπορικά εισιτήρια, οικονομικής θέσης με την SAS Scandinavian Airlines, μία ελεγμένη αποσκευή μέγιστου βάρους 23 kg + μία αποσκευή καμπίνας μέγιστου βάρους 10 kg.
  • Φόροι αεροδρομίων
  • 9 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της διαδρομής ή παρόμοιας κατηγορίας (ξενοδοχεία 4 αστέρων) με σκανδιναβικό πρωινό σε μπουφέ. Το ξενοδοχείο στα φιόρδ είναι 3 αστέρων.
  • 1 διανυκτέρευση σε εσωτερικές καμπίνες του πλοίου DFDS Seaways με σκανδιναβικό πρωινό σε μπουφέ.
  • 4 συμπεριλαμβανόμενα δείπνα: ένα στο Hornindal, ένα στο Sognefjord, ένα στο Geilo, ένα στο DFDS Seaways.
  • Ελληνόφωνος συνοδός σε όλο το πρόγραμμα.
  • Περιηγήσεις στις πρωτεύουσες με τοπικούς ελληνόφωνους ξεναγούς.
  • Μεταφορά με μοντέρνο λεωφορείο με αναδιπλούμενα καθίσματα, ζώνες ασφαλείας, τουαλέτα και δωρεάν Wi-Fi.
  • 2 Μίνι κρουαζιέρες στα νορβηγικά φιόρδ Geiranger και Nærøy - Fjord Sogne.
  • Μεταφορά αποσκευών στα λιμάνια της ολονύκτιας κρουαζιέρας.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.