Σικελία

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 7 ημέρες

Σικελία-Κατάνια-Συρακουσες--Ματέρα

ΑΠΟ 489 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (325 χλμ)
Aναχώρηση 16.00 μ.μ για Ηγουμενίτσα μέσω Εγνατίας οδού με ενδιάμεση στάση για καφέ. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα, ελεύθερος χρόνος για βόλτα  στον πεζόδρομο της πόλης και εν συνεχεία επιβίβαση στο πλοίο, διανυκτέρευση εν πλώ. 
2η ημέρα ΜΠΑΡΙ - ΚΑΤΑΝΙΑ (541 χλμ)
Άφιξη  στο λιμάνι του Μπάρι, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Κατάνια. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό, άφιξη στην Κατάνια (περιοχή), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο - διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ (110 χλμ)
Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε την Ταορμίνα με θέα το Ιόνιο, το αρχαίον Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και μπαλκόνι της Σικελίας με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και πλατείες της. Προαιρετική επίσκεψη στο αρχαίο Θέατρο και χρόνος ελεύθερος στη διάθεση μας για περιήγηση στην πόλη και ιδιαίτερα στη μοναδική πλατεία-μπαλκόνι, αγαπημένο τόπο αστέρων του σινεμά. Επιστροφή στην Κατάνια (περιοχή) - διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΝΟΤΟ - ΚΑΤΑΝΙΑ (220 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την περιήγησή μας στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά μνημεία της καθώς είναι η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε το υπέροχο ιστορικό κέντρο της πόλης που είναι το νησάκι Ορτυγία. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την κρήνη της Αρετούσας, το ναό του Απόλλωνα, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης που στην αρχαιότητα ήταν Ναός αφιερωμένος στην Αθηνά και τώρα στην Παναγία. Προαιρετική επίσκεψη στην Υπογεια πόλη που διασώζεται κάτω από το ιστορικό κέντρο και οι στοές της οδηγούν μέχρι τη θάλασσα! Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Συνεχίζουμε στην πόλη Νότο στους πρόποδες των Υβλαίων Ορέων. Είναι η πόλη του Σικελικού Μπαρόκ. Πανέμορφα κτίρια και πλατείες συνθέτουν το αστικό τοπίο της πόλης που χτίστηκε σύμφωνα με την αισθητική και τις προτεραιότητες του Μπαρόκ, όπως εκφράστηκε στη Σικελία. Στη  συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας - διανυκτέρευση
5η ημέρα ΚΑΤΑΝΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΗ - ΡΗΓΙΟ ΚΑΛΑΒΡΙΑ - ΚΟΣΕΝΤΖΑ - ΡΕΝΤΕ (269 χλμ)
Πρωινό και κατευθυνόμαστε στην πόλη  της Μεσσήνης, αρχαία Ελληνική αποικία από τον 8ο π.Χ αιώνα. Θα επισκεφτούμε την πλατεία του Καθεδρικού ναού της πόλης με το περίφημο καμπαναριό με το μηχανικό λιοντάρι, την κρήνη του Ωρίωνα και του Ποσειδώνα, πριν αναχωρήσουμε για το Ρήγιο. Αμέσως μετά την άφιξή μας, μετά το διάπλου των στενών, θα κατευθυνθούμε προς την προκυμαία και το εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Μuseo Nationale della Magna Grecia), όπου εκτίθενται τα δύο παγκοσμίου φήμης μπρούτζινα αγάλματα «Πολεμιστές του Ριάτσε», που ανασύρθηκαν τυχαία από ερασιτέχνη ψαρά το 1972 και χρονολογούνται από τον 5ο π.Χ. αι. συνιστώντας τα πλέον κορυφαία σωζόμενα δείγματα τέχνης της κλασσικής αρχαιότητας στο Μουσείο. Εναλλακτικά  ελεύθερος χρόνος στην προκυμαία. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Κοσέντζα - Ρέντε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο - διανυκτέρευση. 
6η ημέρα ΚΟΣΕΝΤΣΑ – ΡΕΝΤΕ – ΜΑΤΕΡΑ - ΜΠΑΡΙ ΕΝ ΠΛΩ ( 219 χλμ)
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την εκπληκτική Ματέρα, την «Καππαδοκία της Μεσογείου». Αυτήν διάλεξαν ο Μελ Γκίμπσον & ο Παζολίνι για να γυρίσουν τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές «Κατά Ματθαίον» και «Πάθη». Κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη, με ευρήματα σ’ αυτήν που χρονολογούνται στην Παλαιολιθική Εποχή. Στη συνέχεια αναχώρηση για Μπάρι. Επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή μας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - διανυκτέρευση εν πλω.                                                                                                                                    
7η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (325 χλμ)
Άφιξη στην Ηγουμενίτσα το πρωί, αποβίβαση και άμεση αναχώρηση. Θα πραγματοποιήσουμε μία στάση στην πόλη των Ιωαννίνων για καφέ στη λίμνη καθώς και μία 2η στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Μεσημεριανό φαγητό στο γραφικό χωριό του Μετσόβου. Άφιξη στη θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  1. Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό GRANDE HOTEL MAUGERI 4* & HOTEL SAN FRANCESCO 4*
  3. Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  4. Αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  5. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια (SUPER FAST FERRIES) Ηγουμενίτσα - Μπάρι - Ηγουμενίτσα σε αεροπορικού τύπου καθίσματα & Μεσσήνη - Ρήγιο - Μεσσήνη
  6. Δημοτικοί φόροι πόλεων και ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  1. Είσοδοι μουσείων,
  2. Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.