Σικελία - Ελληνόφωνα χωριά

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Σικελία-Κατάνια-Ταορμίνα-Μονρεάλε-Παλέρμο-Κεφαλού--ΚΟΖΕΝΤΣΑ-Ρήγιο-Τάραντας -Λέτσε-Αλμπερομπέλο-Μπάρι-Συρακούσες

ΑΠΟ 440 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΡΙ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΛΕΤΣΕ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έλεγχος και πτήση για το Μπάρι. Άφιξη και ξεκούραση σε ξενοδοχείο της περιοχής ώστε να ανακτήσουμε δυνάμεις για την ημέρα που μας περιμένει. Ξεκινάμε το πρωί την περιήγησή μας στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.).Τον 16ο αιώνα ήταν ένα μικρό φέουδο υπό τον έλεγχο της οικογένειας Acquaviva. Τότε άρχισαν να χτίζουν οι πρώτοι trulli παράξενα οικοδομήματα με κωνικό σχήμα. Το χωριό θυμίζει καταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονάτης. Σύμβολα χριστιανικά, αλλά και παγανιστικά είναι παντού στις σκεπές και στους δρόμους. Η εκκλησία του Άγιου Αντώνιου έχει την ίδια αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για την καρδιά της ελληνόφωνης παρουσίας. Είναι μια περιοχή νότια από τη πόλη του Λέτσε, βρίσκεται στη χερσόνησο Σαλέντο και κατοικείται από τους Γκρίκο, οι οποίοι μιλούν την ελληνική διάλεκτο των Γκραικάνικων η Κατωιταλικών. Αποτελείται από 11 χωριά ανάμεσα στα οποία είναι τα Καλημέρα, Μαρτάνο, Ζολίνο, Στερνατία. Σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τους κατοίκους. Θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΡΗΓΙΟ - ΚΟΖΕΝΤΣΑ
Πρωινό και αναχωρούμε για μια σύντομη περιήγηση στο Ρήγιο, το οποίο βρίσκεται στην παλιά Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) και ιδρύθηκε το 720 π.χ. στην Καλαβρία. Οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν από την Εύβοια και το πρώτο όνομα της πόλης ήταν Ερυθρά. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση στον πορθμό της Μεσσήνης. Στη συνέχεια και μέσω Σύβαρης και Μεταπόντιο θα οδηγηθούμε προς τον Τάραντα, αποικία της Σπάρτης στη Νότιο Ιταλία. Ιδρύθηκε το 706 π.χ. και στη συνέχεια πήρε το όνομά του γιου του Ποσειδώνα και της τοπικής νύμφης. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μια μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Σήμερα είναι σημαντικό λιμάνι και κύρια βάση του ιταλικού Στόλου. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τμήμα του οχυρωματικού συστήματος της πόλης και όσοι επιθυμείτε επίσκεψη στο αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο. Καταλήγουμε στην περιοχή της Κοζέντσας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΚΟΖΕΝΤΣΑ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ - ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και αναχώρηση για να επιβιβαστούμε στο φεριμπότ που θα μας μεταφέρει απέναντι στο μεγαλύτερο νησί της Νότιας Ευρώπης με το τριγωνικό σχήμα. Η πρώτη πόλη η Μεσσήνη απέναντι από τα στενά «της Σκύλας και της Χάρυβδης». Αρκετές λεπτομέρειες μας δίνει η Οδύσσεια του Ομήρου για αυτά τα θρυλικά μέρη. Μεσσήνη είναι η αρχαία Ζάγκλη που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.χ. Συνεχίζουμε για την γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Εδώ η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Θα καταλήξουμε στο Παλέρμο, μια πόλη χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΠΑΛΕΡΜΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Η πόλη υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι – έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» , το μέγαρο της Γερουσίας και την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά. Θα δούμε τα δυο θέατρα της πόλης Politheama και Massimo, χαρακτηριστικά μνημεία από την αραβική, νορμανδική και ισπανική παρουσία στην πόλη και την ιστορική διασταύρωση ανάμεσα στη via Makenda - via Roma με τα εντυπωσιακά αγάλματα. Η πόλη έχει δυο καθεδρικούς ναούς αριστουργήματα της νορμανδικής αρχιτεκτονικής, έναν στο ιστορικό κέντρο έναν στο λόφο του βασιλιά Μονρεάλε (6.000τμ) με θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Το απόγευμα θα έχουμε και πάλι ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ
Πρωινό και αναχωρούμε από το Παλέρμο με σταθμό τον Ακράγαντα, μια από τις επιφανέστερες πόλεις της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τους 10 ιστορικούς ναούς από τον 5ου αιώνα π.χ. Το ιστορικό κέντρο ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.χ ως αποικία της Γέλας. Εδώ γεννήθηκε ο Εμπεδοκλής σημαντικός προσωκρατικός φιλόσοφος. Θα καταλήξουμε στην Κατάνια. Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην περιοχή, όπου θα δούμε τα υπέροχα μπαρόκ μνημεία, τις εκκλησίες που είναι αφιερωμένες στην Αγία Αγαθή, την προστάτιδα της πόλης. Εδώ βρίσκεται ένα από τα ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, η Αίτνα στα 3330 μέτρα, στους πρόποδες της οποίας είναι κτισμένη η γραφική και αριστοκρατική Ταορμίνα με την υπέροχη πανοραμική θέα στο Ιόνιο. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο, κατασκευασμένο τον 3Ο π. χ. αιώνα από τον Ιερών Β΄. Πάνω από 14 αιώνες μιλούσαν ελληνικά. Εδώ ο Γκαίτε αναζητούσε την ψυχή της Ελλάδας. Στη συνέχεια τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε την αγορά της πόλης και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας και σιγουρευτούμε ότι έχουμε μαζέψει όλα μας τα πράγματα, αναχωρούμε για την σημαντικότερη ελληνική αποικία στη Σικελία – την πατρίδα του Αρχιμήδη τις περίφημες Συρακούσες. Ιδρύθηκε από Κορίνθιους και Τενεάτες αποίκους. Η πόλη ήταν στολισμένη από θαυμάσια ανάκτορα και περίφημους ναούς της Αρτέμιδας, της Αθηνάς, από την κρήνη Αρέθουσα και το περίφημο θέατρο. Τα νομίσματα της που σώθηκαν είναι αληθινά καλλιτεχνήματα. Θα δούμε την Ορτυγία, το αυτί του Διονυσίου και το κάστρο του Μανιάκη. Θα καταλήξουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε και την πτήση επιστροφής μαζί με τις όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε επιλεγένα ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, φόροι πόλεων, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.