ΣΙΚΕΛΙΑ - Μ.ΕΛΛΑΔΑ

Οδικό Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Συρακουσες-Κατάνια-Ταορμίνα-Παλέρμο-Κεφαλού-Τάραντας -Λέτσε-Αλμπερομπέλο-Μπάρι

ΑΠΟ 345 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έλεγχος και πτήση για την Κατάνια. Θα επισκεφθούμε τη σημαντικότερη ελληνική αποικία στη Σικελία – την πατρίδα του Αρχιμήδη τις περίφημες Συρακούσες. Ιδρύθηκε από Κορίνθιους και Τενεάτες αποίκους. Η πόλη ήταν στολισμένη από θαυμάσια ανάκτορα και περίφημους ναούς της Αρτεμίδας, της Αθηνάς, από την κρήνη Αρέθουσα.Θα δούμε την Ορτυγία και το κάστρο του Μανιάκη. Από εκεί θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και ξεκούραση.
2η ημέρα 2η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε για το νότιο τμήμα της Σικελίας και τη φημισμένη κοιλάδα των ναών. Στον Ακράγαντα μια από τις επιφανέστερες πόλεις της αρχαίας Μεγάλης Ελλάδας θα θαυμάσουμε τους 10 ιστορικούς ναούς από τον 5ου αιώνα π.χ. Το ιστορικό κέντρο ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 580 π.χ ως αποικία της Γέλας. Εδώ γεννήθηκε ο Εμπεδοκλής σημαντικός προσωκρατικός φιλόσοφος. Θα δούμε επίσης την περιοχή που βρίσκεται ένα από τα ενεργά ηφαίστεια της Ευρώπης, η Αίτνα στα 3330 μέτρα, στους πρόποδες της οποίας είναι χτισμένη η γραφική και αριστοκρατική Ταορμίνα με την υπέροχη πανοραμική θέα στο Ιόνιο. Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο, κατασκευασμένο τον 3Ο π.χ αιώνα από τον Ιερών Β΄. Πάνω από 14 αιώνες μιλούσαν ελληνικά. Εδώ ο Γκαίτε αναζητούσε την ψυχή της Ελλάδας. Καταλήγουμε στο Παλέρμο. Μια πόλη χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  
3η ημέρα 3η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Η πόλη είναι χτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία, στους πρόποδες του Βουνού Πελεγκρίνο. Υπήρξε αποικία των Καρχηδονίων, ενώ οι Φοίνικες και οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν σταθμό στα ταξίδια τους. Η περιήγησή μας θα αρχίσει από το Βασιλικό Παλάτι – έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της και θα συνεχιστεί με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Συντριβάνι της Ντροπής» , το μέγαρο της Γερουσίας και την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά. Θα δούμε τα δυο θέατρα της πόλης Politheama και Massimo, χαρακτηριστικά μνημεία από την αραβική, νορμανδική και ισπανική παρουσία στην πόλη και την ιστορική διασταύρωση ανάμεσα στη via Makenda - via Roma με τα εντυπωσιακά αγάλματα. Η πόλη έχει δυο καθεδρικούς ναούς αριστουργήματα της νορμανδικής αρχιτεκτονικής, έναν στο ιστορικό κέντρο έναν στο λόφο του βασιλιά Μονρεάλε (6.000τ.μ.) με θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτούμε την αγορά της πόλης και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια. Διανυκτέρευση. 
4η ημέρα 4η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ - ΒΙΛΛΑ ΣΑΝ ΤΖΟΒΑΝΙ – ΡΗΓΙΟ ΚΟΣΕΝΖΑ
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε για την γραφικότατη Κεφαλού, όπου θα επισκεφθούμε τη γραφική Πιάτσα Ντουόμο και τον νορμανδικό Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Εδώ η Δύση συναντά την Ανατολή στην τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική. Θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση στο Ρήγιο, το οποίο βρίσκεται στην παλιά Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) και ιδρύθηκε το 720 π.χ. στην Καλαβρία. Οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν από την Εύβοια και το πρώτο όνομα της πόλης ήταν Ερυθρά. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση στον πορθμό της Μεσσήνης. Θα περάσουμε από το Μεταπόντιο, τη Σύβαρη και θα καταλήξουμε στην Κοσέντζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα 5η ημέρα: ΚΟΣΕΝΖΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ (Grecia Salentina) ΛΕΤΣΕ
Πρωινό και αναχωρούμε για τον Τάραντα, αποικία της Σπάρτης στη Νότιο Ιταλία. Ιδρύθηκε το 706 π.χ. και στη συνέχεια πήρε το όνομά του γιου του Ποσειδώνα και της τοπικής νύμφης. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μια μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας. Σήμερα είναι σημαντικό λιμάνι και κύρια βάση του ιταλικού Στόλου. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τμήμα του οχυρωματικού συστήματος της πόλης και όσοι επιθυμείτε επίσκεψη στο αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο. Θα συνεχίσουμε στην καρδιά της ελληνόφωνης παρουσίας. Μια περιοχή νότια από τη πόλη του Λέτσε, βρίσκεται στη χερσόνησο Σάλεντο, κατοικείται από τους Γκρίκο, οι οποίοι μιλούν την ελληνική διαλεκτο των Γκραικάνικων η Κατωιταλικών. Αποτελείται από 11 χωριά ανάμεσα στα οποία είναι τα Καλημέρα, Μαρτάνο, Ζολίνο, Στερνατία. Σύντομη περιήγηση και γνωριμία με τους κατοίκους. Καταλήγουμε στο Λέτσε για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 
6η ημέρα 6η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΠΑΡΙ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και κατευθυνόμαστε στο Αλμπερομπέλο, το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Τον 16ο αιώνα ήταν ένα μικρό φέουδο υπό τον έλεγχο της οικογένειας Acquaviva. Τότε άρχισαν να χτίζουν οι πρώτοι trulli παράξενα οικοδομήματα με κωνικό σχήμα. Το χωριό θυμίζει καταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονάτης. Σύμβολα χριστιανικά, αλλά και παγανιστικά είναι παντού στις σκεπές και στους δρόμους. Η εκκλησία του Άγιου Αντώνιου έχει την ίδια αρχιτεκτονική. Από εκεί θα μεταφερθούμε στο Μπάρι για να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής γεμάτοι με όμορφες εικόνες και εμπειρίες.
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό Σύνολο φόρων 95€ επιβάρυνση για καμπίνα στο πλοίο της επιστροφής ανά άτομο 4κλινη εσωτερικη (ΑΒ4) 15ε, 2κλινη εσωτερικη (ΑΒ2) 38ε


Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.