Σιδηρές πύλες του Δούναβη – Λεπένσκι Βιρ – Κραϊόβα – Βελιγράδι

Οδικώς, 4,5 ημέρες

Σιδηρές Πύλες-He Djerdap-Βελιγράδι-Κραϊόβα-Νις

ΑΠΟ 149 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ (ΛΕΠΕΝΣΚΙ ΒΙΡ)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση με προορισμό το Λεπένσκι Βίρ στη Σερβία. Διέλευση συνόρων, στάση στα αφορολόγητα καταστήματα για πιθανές αγορές. Έλεγχος στα σύνορα των Σκοπίων και συνέχιση του ταξιδιού μας. Περνώντας περιφερειακά από τις πόλεις Βέλες, Σκόπια, Κουμάνοβο, φτάνουμε στα επόμενα Σερβοσκοπιανά σύνορα. Μετά από τον τελωνειακό έλεγχο και περνώντας περιφερειακά από τις πόλεις Nis, Zajecar, Bor, Donji, Milanovac, φτάνουμε στο Λεπένσκι Βίρ, που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, τις λεγόμενες ‘Σιδηρές Πύλες’ στην ανατολική Σερβία. Θα επισκεφθούμε τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, του Λεπένσκι Βίρ που ανακαλύφθηκε το 1965 και είναι από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στη Σερβία. Ένας οικισμός μεγάλης αρχαιολογικής αξίας με διάρκεια ζωής 8000 χρόνων, με ένα δικό του ιδιότυπο αρχιτεκτονικό στυλ. Φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος. δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ - HE DJERDAP
Πρόγευμα και αναχώρηση για γνωριμία με την περιοχή που μας φιλοξενεί. Σιδηρές πύλες. Μια σειρά τριών φαραγγιών μεταξύ των συνόρων Σερβίας – Ρουμανίας, μήκους 134 χλμ., που δημιουργηθήκαν από τον Δούναβη μεταξύ των νότιων Καρπαθίων και της οροσειράς του Αίμου. Κάνοντας μια υπέροχη διαδρομή , φθάνουμε για να επισκεφθούμε τον βασιλιά των υδροηλεκτρικών σταθμών – τον σταθμό HE DJERDAP, στα σύνορα Σερβίας και Ρουμανίας, στις νότιες απολήξεις των Καρπαθίων, για την κατασκευή του οποίου χρειάστηκε ν’ ανασκαφθούν 13.400.000 κ.μ. άμμου. Στην περιοχή υπήρχε η Γέφυρα του Τραϊανού, η οποία για 1000 χρόνια ήταν η μεγαλύτερη τοξωτή γέφυρα του κόσμου. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ - ΚΡΑΙΟΒΑ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)
Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη και  νεανική πανεπιστημιακή πόλη της Κραϊόβας . Φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό θρησκευτικών κτιρίων, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Η Εκκλησία της Μονής Cosuna , είναι το παλαιότερο κτίριο που διατηρείται στην Κραϊόβα και  χρονολογείται από τον 15ο αιώνα ,το Μουσείο Ολτενία, που στεγάζεται  στον Οίκο Baniei (1699), το μουσείο Τέχνης, το πάρκο Nicolae Romanescu, που είναι μια πραγματική όαση πρασίνου και το Βοτανικό  Κήπο. Χρόνο ελεύθερος αι επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Πρωινό και  αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι. Ξενάγηση στην υπέροχη πόλη που βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη. Θα δούμε την κεντρική οδό Μιχαήλοβα, το μεσαιωνικό κάστρο Καλεμέγκνταν, τον Πύργο Νebosja που ήταν η φυλακή και τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, την παλιά πόλη Κόσαντσιτς με τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, την κεντρική πλατεία της Δημοκρατίας με το άγαλμα του πρίγκιπα Μιχαήλ, το Εθνικό Θέατρο, το Εθνικό Μουσείο, το Κοινοβούλιο και το σιντριβάνι Τεράζιε και τον Ναό του Αγίου Σάββα (μεγαλύτερος ναός των Βαλκανίων). Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΣΙΔΗΡΕΣ ΠΥΛΕΣ - ΝΙΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την 3η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νισσάβα, και γενέτειρα του Μ. Κωνσταντίνου. Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζοντας την επιστροφή μας και περνώντας τα σύνορα Σερβίας – Σκοπίων, και Σκοπίων – Ελλάδας, φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.
 
Περιλαμβάνονται :
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή
  • Μεταφορές – Περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο  
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγό – συνοδό τους γραφείου μας 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται :
  • Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα &  αρχαιολογικούς χώρους κτλ.
  • Προαιρετικές εκδρομές και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο, δημοτικός φόρος ξενοδοχείων κτλ.
Σημείωση: 
  • Στην 4ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 4ημέρα του προγράμματος