Σαφάρι στην Τανζανία - Ζανζιβάρη - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 11 ημέρες

Αφρική-Εθνικό Πάρκο Ταρανγκίρε-Νγκορονγκόρο-Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι-Λίμνη Μανιάρα-Αρούσα-Νταρ Ελ Σαλάμ-ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ-Πέτρινη Πόλη-ΤΑΝΖΑΝΙΑ

ΑΠΟ 2350 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΝΤΑΡ ΕΛ ΣΑΛΑΜ - ΑΡΟΥΣΑ - ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο, πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Νταρ Ελ Σαλάμ και ανταπόκριση πτήσης για την περιοχή της Αρούσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge Lake Manyara Serena. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΑΝΙΑΡΑ
Ξεκινάμε σήμερα για το πρώτο μας σαφάρι στο πάρκο Μανιάρα, το οποίο φημίζεται για τα λιοντάρια που ανεβαίνουν σε δέντρα (Tree climbing lions), για την ποικιλία στα είδη των πουλιών και για την όμορφη λίμνη του. Εδώ, θα εντοπίσετε επίσης ελέφαντες, ιπποπόταμους, βουβάλια και καμηλοπαρδάλεις, θα δείτε ένα καταπράσινο δάσος με ακακίες, γιγαντιαία σύκα και δέντρα μαόνι, καθώς και έναν αυξανόμενο πληθυσμό μπαμπουίνων και μπλε πιθήκων. Αν και μικρό σε διάσταση (330 τετραγωνικά χιλιόμετρα), η θέα σου κόβει την ανάσα. Γεύμα πικ-νικ. Επιστροφή στο lodge. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ - ΣΑΦΑΡΙ
Πρωινή οδική αναχώρηση για το πιο διάσημο εθνικό πάρκο του κόσμου, το Σερενγκέτι, κάνοντας μια σύντομη στάση για να θαυμάσουμε από την πιο όμορφη πλευρά του, τον κρατήρα Ngorongoro. Άφιξη στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, το οποίο εκτείνεται σε 18.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι ένα από τα πλουσιότερα σε είδη ζώων στον κόσμο: εδώ ζουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια άγρια ζώα - εκατοντάδες χιλιάδες ζέβρες και κάθε είδους αντιλόπες (ιμπάλλας,  γαζέλες Τόμσον κλπ.).  Όσο για τις …μεγάλες γάτες και τα μεγάλα αρπακτικά, εδώ είναι ο τόπος που θα επιλέξει κάποιος για να αναζητήσει λιοντάρια, τσίταχ, λεοπαρδάλεις, ύαινες. Γεύμα πικ-νικ και δείπνο σε πακέτο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο σημερινό μας lodge Serengeti Serena. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ - ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ
Πολύ πρωινό σαφάρι στο Σερενγκέτι, καθώς τότε τα ζώα είναι πολύ δραστήρια, όμως ταυτόχρονα θα απολαύσετε μια από τις καλύτερες Αφρικανικές ανατολές του ήλιου. Έπειτα πρωινό. Αναλόγως με τη χρονική περίοδο που θα πραγματοποιήσετε το ταξίδι, πιθανόν να έχετε και τη συγκλονιστική εμπειρία της "Μεγάλης Μετανάστευσης" στις τεράστιες πεδιάδες του πάρκου. Μετά το γεύμα μας συνεχίζουμε οδικώς για το Νγκορονγκόρο με τον τεράστιο κρατήρα του, που θεωρείται ένα από τα θαύματα του Φυσικού Κόσμου. Τακτοποίηση στο lodge Ngorongoro Serena. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ
Νωρίς το πρωί ξεκινάμε την κατάβασή μας στον κρατήρα. Απλώνεται σε 164 τετραγωνικά χιλιόμετρα και τα 609 μέτρα του ύψους του, τον καθιστούν ουσιαστικά μια "Κιβωτό του Νώε", με σχεδόν κάθε είδος άγριας ζωής. Είναι μια από τις πολύ σπάνιες τοποθεσίες σε ολόκληρη την ήπειρο, όπου μπορείτε να δείτε τον μαύρο Ρινόκερο.  Εδώ συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικανικής άγριας ζωής. Ο κρατήρας έχει ποτάμι, αρκετούς βάλτους, λίμνη με μεγάλη συγκέντρωση φλαμίνγκο, δάσος και ανοικτές πεδιάδες. Είναι επίσης διάσημος για τους ελέφαντες - οι μεγαλύτεροι στον κόσμο και με τεράστιους χαυλιόδοντες. Γεύμα πικ-νικ. Επιστροφή το βράδυ στο lodge. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑΡΑΝΓΚΙΡΕ - ΣΑΦΑΡΙ - ΑΡΟΥΣΑ - ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ
ο σημερινό μας σαφάρι θα είναι στο Εθνικό Πάρκο Ταρανγκίρε, το οποίο αποκαλείται "η Παιδική Χαρά του Ελέφαντα". Εκτός όμως από ελέφαντες, στο πάρκο φιλοξενούνται λιοντάρια, ζέβρες, βουβάλια, γαζέλες κ.ά. Γεύμα πικ-νικ. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Αρούσα και πτήση για το τροπικό νησί της Ζανζιβάρης, που βρίσκεται κοντά στις ακτές της ηπειρωτικής χώρας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αφεθείτε στις ανέσεις της μονάδας σας απολαύστε τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού και ξεκουραστείτε. "Hakuna Matata"…
7η ημέρα ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΗ ΠΟΛΗ
Η σημερινή μας ξενάγηση θα σας δείξει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, όπου οι αραβικές, ινδικές, περσικές και ευρωπαϊκές επιρροές συνδυάζονται με την τοπική αφρικανική παράδοση. Ιστορικά κτίρια με περίτεχνα σκαλισμένες ξύλινες πόρτες σκιασμένες με μπαλκόνια και στενά δρομάκια καλούν τους επισκέπτες να χαθούν μέσα σε αυτή τη συναρπαστική και μοναδική τοποθεσία (μνημείο παγκόσμια κληρονομιάς). Μάθετε συναρπαστικές ιστορίες για την Πριγκίπισσα Σαλμέ, τον Μπουλσάρα και τον Βι Κιντού και ακολουθήστε τα βήματα του παρελθόντος. Θα επισκεφθούμε τη διάσημη αγορά της πόλης Darajani, την πρώην αγορά σκλάβων, τους κήπους Forodhani με θέα στο σπίτι των θαυμάτων, το παλάτι του Σουλτάνου και το παλιό φρούριο. Για όσους θέλουν να αγοράσουν αναμνηστικά, ο συνοδός θα σας δείξει καταστήματα τέχνης και βιοτεχνίες.
8η ημέρα ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
Ελεύθερη ημέρα. Προτείνουμε να ακολουθήσετε μία οργανωμένη εκδρομή για ψάρεμα και παρακολούθηση δελφινιών ή να πραγματοποιήσετε μία κρουαζιέρα-σαφάρι στο αρχιπέλαγος!
9η ημέρα ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ - ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ελεύθερη ημέρα, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί πρώην φυλακή  και ακόμη να περπατήσετε στο εθνικό πάρκο Jozani Chwaka Bay για να δείτε τις μαϊμούδες του!
10η ημέρα ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.
11η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ - ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Αθήνα
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Εβδομαδιαιες Αναχωρησεις -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ημιδιατροφή
+ πλήρης διατροφή στα Safari Lodge
ΤΙΜΗ
2350 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
2350 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
550 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Turkish Airlines 

Αθήνα - Κων/πολη 
14:45 - 17:10
Κων/πολη - Νταρ Ε Σαλάμ 
19:40 - 03:05

Νταρ Ε Σαλάμ - Αρούσα
07:00 - 09:15
Αρούσα - Ζανζιβάρη 
12:45 - 14:25

Ζανζιβάρη - Κων/πολη 
04:45 - 13:45
Κων/πολη - Αθήνα
20:15 - 20:45
Φόροι & Επίναυλοι: 650 €
Φόροι & Επίναυλοι: 650 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Εβδομαδιαιες Αναχωρησεις -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ημιδιατροφή
+ πλήρης διατροφή στα Safari Lodge
ΤΙΜΗ
2350 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
2350 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
550 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Turkish Airlines 

Αθήνα - Κων/πολη 
14:45 - 17:10
Κων/πολη - Νταρ Ε Σαλάμ 
19:40 - 03:05

Νταρ Ε Σαλάμ - Αρούσα
07:00 - 09:15
Αρούσα - Ζανζιβάρη 
12:45 - 14:25

Ζανζιβάρη - Κων/πολη 
04:45 - 13:45
Κων/πολη - Αθήνα
20:15 - 20:45
Φόροι & Επίναυλοι: 650 €
Φόροι & Επίναυλοι: 650 €
Περιλαμβάνονται: 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με ενδιάμεσο σταθμό
  • 5 Διανυκτερεύσεις στα lodge που αναγράφονται στο πρόγραμμα με πλήρη διατροφή
  • 4 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4* στη Ζανζιβάρη
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται: 
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια: € 650
  • Φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
Σημειώσεις: 
  • Η εκδρομή είναι αγγλόφωνη ατομική και έχει υπολογιστεί σε ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων, χωρίς συνοδό
  • Σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής (2-4 ατόμων), θα υπάρχει επιβάρυνση 1.260 € ανά επιβάτη