Ρώµη - Βατικανό -Τίβολι ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ (Μ)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ρώμη-Βατικανό-Μουσεία Βατικανού-Άγιος Πέτρος-Καπέλα Σιστίνα-Τιβόλι-Φλωρεντία

ΑΠΟ 569 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Ρώμη-Ξενάγηση Πόλης-Βραδινή Βόλτα
Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Μακεδονία για την πτήση µαç για την αιώνια πόλη. Άφιξη στην πρωτεύουσα τηç χώραç και γνωριµία µε την αρχηγό µαç και αµέσωç θα ξεκινήσει η πανοραµική ξενάγηση στην πόλη-σύµβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούµε τη Βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχοç, την πιάτσα Μπαρµπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφηµο Κολοσσαίο, το µεγαλύτερο σωζόµενο αρχαίο Ρωµαϊκό κτίσµα του κόσµου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεµελιώθηκε η αρχαία Ρώµη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια µε το µνηµείο του Βίκτωρα Εµµανουήλ, το λόφο Παλατίνο, ένα χώρο σπαρµένο µε αρχαίουç ναούç, αγάλµατα και ερείπια – µάλιστα εδώ ήταν εγκατεστηµένεç οι ανώτερεç τάξειç τηç πόληç, αλλά και αρκετοί αυτοκράτορεç, αλλά και τον Τίβερη ποταµό µε το νησί Τιβερίνα. Αργά το απόγευµα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σαç προτείνουµε µία βραδινή βόλτα στα φωταγωγηµένα αξιοθέατα τηç Ρώµηç, για να την δείτε, όπωç τηç αξίζει µε φωτισµούç και χρώµατα που θα σαç µείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουµε τη ViaVeneto µε τα φηµισµένα καφέ και ξενοδοχεία, σύµβολο τηç dolce vita τηç Ιταλιαç, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουµε έναν από τουç 7 µυθικούç λόφουç, τον Κυρηνάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό µέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούµε στην PiazzaVenezia, το κέντρο τηç Ρώµηç µε το µοναδικά φωτισµένο µνηµείο ενώσεωç τηç Ιταλίαç. Θα περάσουµε από το µεγαλύτερο ρωµαϊκό αµφιθέατρο, το φωταγωγηµένο Κολοσσαίο και τέλοç θα κάνουµε στάση στην περιοχή Trastevere, µια από τιç πιο γραφικέç και κοσµοπολίτικεç γειτονιέç τηç Ρώµηç για ένα ποτό δίπλα στιç όχθεç του Τίβερη ποταµού.Για το βράδυ σαç προτείνουµε να δοκιµάσετε χειροποίητα ζυµαρικά σε µία από τιç πολλέç παραδοσιακέç τρατορίεç του κέντρου.
2η ημέρα Ρώμη- Μουσεία Βατικανού-Άγιος Πέτρος-Καπέλα Σίστινα
Νωρίç το πρωί και µετά από το πρωινό µαç, µεταφορά σε ένα από τα κορυφαία µουσεία & στο µικρότερο κρατίδιο του κόσµου, το Βατικανό, όπου θα ξεναγηθούµε στα Μουσεία του Βατικανού. Θα θαυµάσετε τεράστιεç συλλογέç ανεκτίµητων έργων τέχνηç & γλυπτικήç µε αποκορύφωµα τη περίφηµη Καπέλα Σίστινα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, όπου η διακόσµηση του αποτελεί αναφορά στον Ναό τηç Παλαιάç Διαθήκηç και είναι ένα πελώριο έκθεµα µε αριστουργήµατα, καθώç οι τοιχογραφίεç του, η αρχιτεκτονική του, οι νωπογραφίεç, οι οροφέç του είναι φιλοτεχνηµένεç από τουç µεγαλύτερουç «µάστορεç» τηç Αναγέννησηç. Ακολουθεί ξενάγηση στη µεγαλύτερη πλατεία του κόσµου, αυτή του Αγ. Πέτρου & επίσκεψη στον οµώνυµο επιβλητικό ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου στο εσωτερικό τηç βρίσκονται εκατοντάδεç αγάλµατα µε αποκορύφωµα τη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου.
 
3η ημέρα Εκδρομή στο Τίβολι
Πρωινό και ακολουθεί εκδροµή στο Τίβολι και την Villa D’Este, µία από τιç σηµαντικότερεç αναγεννησιακέç βίλεç στην Ιταλία, µε τουç περίφηµουç κήπουç τηç µε τα 1000 σιντριβάνια και έδρα τηç υδρογραφικήç υπηρεσίαç του Πανεπιστηµίου τηç Ρώµηç. Στουç κήπουç τηç βίλαç θα απολαύσουµε το σιντριβάνι του µουσικού οργάνου µε τουç καταρράκτεç του, το σιντριβάνι τηç Ρώµηç και του Τίβολι που επικοινωνούν µεταξύ τουç µε τον διάδροµο των εκατό σιντριβανιών, το σιντριβάνι τηç κουκουβάγιαç και αυτό των δράκων. Ακόµη,θα δούµε και την εξοχική κατοικία του αυτοκράτορα Αδριανού που διαθέτει ένα µεγάλο υπαίθρειο µουσείο ανακατασκευών των αγαπηµένων κτηρίων του αυτοκράτορα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο µαç στην Ρώµη. Δείπνο, διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα Εκδρομή στη Φλωρεντία
Ξεκινώνταç µε ένα καλό πρωινό σαç προτείνουµε ηµερήσια εκδορµή στη Φλωρεντία, την πόλη που είναι συνώνυµη µε την τέχνη τηç Αναγέννησηç. Θα γνωρίσουµε περιπατητικά την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία  τηç  UNESCO.  θα  δούµε  το  µεγαλοπρεπέç  DUOMO  µε  το περίφηµο καµπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωµαϊκήç αρχιτεκτονικήç µε µπρούντζινεç πόρτεç και µωσαϊκά - την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι µερικά από τα έργα τέχνηç τηç Φλωρεντίαç. Χρόνοç ελεύθεροç στο κέντρο, όπου σαç προτείνουµε να δοκιµάσετε παραδοσιακό παγωτό σε κάποια gelato. Επιστροφή αργά το απόγευµα στο ξενοδοχείο µαç. Για το βράδυ µην χάσετε την ευκαιρία να πιείτε ένα απερόλ, δοκιµάζονταç τιραµισού στη πιάτσα Ναβόνα.
5η ημέρα Ρώμη-πτήση επιστροφής
Νωρίç το πρωί επιβιβαζόµαστε στο λεωφορείο για την µεταφορά µαç στο αεροδρόµιο για την πτήση επιστροφήç µε τιç καλύτερεç εντυπώσειç..!ξη στην πόλη µαç µε τιç καλύτερεç εντυπώσειç.
 
∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Σύνολο φόρων 145€ κατ’ άτοµο
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάµατα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόµενο Οι δηµοτικοί φόροι διαµονής
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • 1 προσωπικό αντικείµενο (40x20x25cm) και 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτοµο
  • Κόστος εισόδου µε ξενάγηση στα µουσεία Βατικανού,
  • εξασφαλισµένη προκράτηση, γρήγορη πρόσβαση χωρίς πολύωρη αναµονή Εκδροµή στο Τίβολι
  • Πρωϊνό καθηµερινά