ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 7 ημέρες

Μπάρι-Πομπηία-Νάπολη-Ρώμη-Φλωρεντία-Ιταλία

ΑΠΟ 359 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα – Έν πλω
Συγκέντρωση στο γραφείο μας το απόγευμα (κατά τις 16:30) και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με στάσεις καθοδόν για καφέ.  Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι  . Διανυκτέρευση εν πλω
2η ημέρα Μπάρι - Πομπηία – Νάπολη – Ρώμη
Πρωινή άφιξη στο Μπάρι και ξεκινάμε με πρώτο σταθμό τη φημισμένη Πομπηία. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στην περιήγησή  που θα ακολουθήσει θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Επόμενος σταθμός η Νάπολη, η πατρίδα της Σοφίας Λόρεν & του Καρούζο. Χαθείτε μέσα στα δρομάκια με τις μπουγάδες που κρέμονται από άκρη σε άκρη στα μπαλκόνια, σε μια από τις πιο πολύβουες πόλεις με φινέτσα & ταπεραμέντο που μόνο οι Ναπολιτάνοι διαθέτουν. Αφού περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες, επίσκεψη στο σημαντικότερο μουσείο της πόλης που φιλοξενούνται οι τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας). Έπειτα αναχώρηση για την Ρώμη. Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη .
3η ημέρα Ρώμη ( περιήγηση πόλης )
Πρωινό. Η πρωινή περιήγησή μας θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Προαιρετική νυχτερινή πανοραμική περιήγηση (Ρώμη By night).   Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Ρώμη – Μουσεία Βατικανού
Πρωινό αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι.
(Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (28€ περίπου για  ενήλικες και 20€ περίπου  για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου λίγες μέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού.
 
5η ημέρα Ρώμη – Φλωρεντία (Προαιρετικά)
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη . Προαιρετικά αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την ξακουστή αγορά της Φλωρεντίας. Το βράδυ επιστροφή στη Ρώμη.
6η ημέρα Ρώμη – Puglia Outlet Village - Μπάρι (περιήγηση) – Εν πλω
Πρωινό αναχώρηση για το Μπάρι.  Θα επισκεφτούμε πρώτα  το Puglia Outlet Village.  Δεν θα σας εντυπωσιάσει μόνο με το μέγεθός του (αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μπάρι), αλλά και η πλούσια ποικιλία του σε ρούχα ιταλικής μόδας. Στη συνέχεια, φτάνοντας στο Μπάρι, θα επισκεφθούμε τον ορθόδοξο ναό του Αγ. Νικολάου, όπου φυλάσσονται τα οστά του Αγίου, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο και στα θαλάσσια τείχη .  Χρόνος ελεύθερος , επιβίβαση στο πλοίο  και απόπλους για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας   . Διανυκτέρευση εν πλω
7η ημέρα Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και φαγητό , άφιξη στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα .
Στην τιμή Περιλαμβάνονται:
 
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε αεροπορικού τύπου καθίσματα για την διαδρομή Ηγουμενίτσα – Μπάρι – Ηγουμενίτσα
•  Τέσσερις  (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό
• Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
• Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
 Δεν περιλαμβάνονται:
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
• Checkpoint 25€
• Ημερήσια εκδρομή στην Φλωρεντία 25 €
• Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
• Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (περίπου 6 € ανά άτομο , την βραδιά)
• Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

Αν επιθυμείτε: 
Επιβάρυνση καμπίνας τετράκλινης εσωτερικής (ΑΒ4)  μετ΄επιστροφής 35 € ανά άτομο