Ρώμη - Βατικανό - Φλωρεντία

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ρώμη-Βατικανό-Φλωρεντία-Ιταλία

ΑΠΟ 389 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ, ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση μας για την αιώνια πόλη.Κατά την άφιξη μας και την παραλαβή των αποσκευών μας ,θα συναντήσουμε την μόνιμη κάτοικο Ρώμης ,την ξεναγό μας.Για το δρόμο προς το κέντρο της πόλης θα πάρουμε μία πρώτη γεύση και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βραδινή βόλτα στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της Ρώμης, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλιας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρηνάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού.
2η ημέρα ΡΩΜΗ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά από ένα καλό πρωινό η ημέρα μας θα ξεκινήσει με την πανοραμική ξενάγηση στην πόλη-σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου,την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Αργά το απόγευμα θα πάμε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση στο δωμάτιο.
3η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ , ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΣΤΙΝΑ
Νωρίς το πρωί και μετά από ένα καλό πρωινό , μεταφορά σε ένα από τα κορυφαία μουσεία & στο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό. Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού . Θα θαυμάσετε τεράστιες συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης & γλυπτικής με αποκορύφωμα τη περίφημη Καπέλα Σίστινα. Πρόκειται για το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, όπου η διακόσμηση του αποτελεί αναφορά στον Ναό της Παλαιάς Διαθήκης και είναι ένα πελώριο έκθεμα με αριστουργήματα, καθώς οι τοιχογραφίες του, η αρχιτεκτονική του, οι νωπογραφίες, οι οροφές του είναι φιλοτεχνημένες από τους μεγαλύτερους «μάστορες» της Αναγέννησης. Ακολουθεί ξενάγηση στη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου , αυτή του Αγ. Πέτρου & επίσκεψη στον ομώνυμο επιβλητικό ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου , όπου στο εσωτερικό της βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα τη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου. Μετά το τέλος της ξενάγησης χρόνος ελεύθερος
4η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Μετά από ένα καλό πρωινό σας προτείνουμε ημερήσια εκδρομή στην Φλωρεντία, την πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη της Αναγέννησης. Θα γνωρίσουμε περιπατητικά την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. θα δούμε το μεγαλοπρεπές DUOMO με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά - την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας.
5η ημέρα ΡΩΜΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Χρόνος ελεύθερος για να αποχαιρετήσετε τη πόλη της Ρώμης, περπατώντας στους εμπορικούς δρόμους της οι οποίοι είναι γεμάτοι από σικ καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες τη Via Sistina και τις οδούς Via Condotti (την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και την Via del Babuino στην οποία η ανάμειξη προϊόντων υψηλής μόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κομψές οδούς της Ρώμης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Περιλαμβάνονται:
  • Απευθείας πτήσεις της Ryanair 
  • Μια βαλίτσα 10 κιλών και μια χειραποσκευή 
  • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*
  • Μουσεία Βατικανού – δώρο κόστος εισόδου, εξασφαλισμένη προκράτηση, γρήγορη πρόσβαση χωρίς πολύωρη αναμονή
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας με πρωινό
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός, μόνιμος κάτοικος, γνώστης του προορισμού
  • Πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων και αρκετό χρόνο στη διάθεση σας