Ρώμη All inclusive Εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Ιταλία-Ρώμη-Κολοσσαίο-Βατικανό--Φλωρεντία

ΑΠΟ 415 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΩΜΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη. Άφιξη , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε μια βόλτα στην Πιάτσα Ναβόνε με τα φωτισμένα και επιβλητικά μνημεία, ή μια πρώτη γνωριμία με τα εμπορικά πολυκαταστήματα της Βία Βένετο. 
2η ημέρα ΡΩΜΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό . Σήμερα θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της «Αιώνιας Πόλης» αρχίζοντας με το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο.
3η ημέρα ΡΩΜΗ - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Πρωινό και αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. (Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (28€ περίπου για  ενήλικες και 20€ περίπου  για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου λίγες μέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού.
4η ημέρα ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό και  αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την ξακουστή αγορά της Φλωρεντίας. Το βράδυ επιστροφή στη Ρώμη.
5η ημέρα ΡΩΜΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
6η ημέρα ΡΩΜΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό . Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής
Περιλαμβάνονται: 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με χειραποσκευή 10 κιλών ανά άτομο 55x40x20cm
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία
  • Πριβέ ξενάγηση
  • Διατροφή ανάλογα την επιλογή σας
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.  
Δεν περιλαμβάνονται: 
  • Φόροι αεροδρομίου, ο φόρος διαμονής και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
ΣΗΜΕΙΩΣΗ *Οι παραπάνω τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους Εκθέσεων ,συνεδρίων και Special Events